Stichting Globe-Roller Wouter Hollemanplein 106Dovnload 25.51 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte25.51 Kb.

Stichting Globe-Roller

Wouter Hollemanplein 106

5616 JX EINDHOVEN

Tel: 040-2526570/06-47774150
WWW.GLOBE-ROLLER.NL

info@globe-roller.nl
Postbank: 6802

K.v.K. 41090611Bijzondere vliegreizen voor mensen met een lichamelijke handicap

Reisprogramma 2008COSTA BRAVA / BARCELONA
SRI LANKA

Deze bij toeristen zeer populaire Spaanse kust dankt haar naam aan de grillige rotspartijen die op vele plaatsen steil aflopen in het water van de Middellandse Zee. Het is misschien wel de mooiste kust van het spaanse vasteland en ligt even ten zuiden van Frankrijk. Naast de moderne uitgebreide toeristencentra vinden we hier een zeer afwisselend en boeiend achterland. Aan de Costa Brava liggen zeer veel bekende en populaire badplaatsen en er zijn volop mogelijkheden om lekker te genieten van een van de vaste bezoekers van Spanje, namelijk de zon.


Als standplaats voor deze reis is gekozen voor het zeer populaire Malgrat de Mar. Malgrat de Mar ligt op ongeveer 50 kilometer van de stad Barcelona en beschikt over een leuk oud centrum met winkeltjes en gezellige terrasjes. De belangrijkste plaats van Malgrat de Mar is de ongeveer 2 kilometer lange Paseo Maritimo, de boulevard waar zich het avond- en nachtleven afspeelt. Aan deze boulevard is het vaak gezellig druk en we vinden hier een overvloed aan barretjes, restaurantjes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.
Het populaire en uitstekende vier sterrenhotel waar u deze 15 dagen zult verblijven ligt in de hotelwijk Santa Susanna direct aan de boulevard en op korte afstand van het strand. De kamers zijn voorzien van een airco, TV, complete badkamer en balkon. Het hotel beschikt over een groot aantal faciliteiten zoals lounge, een bar, restaurant en zwembad met zonneterras. U verblijft hier op basis van volpension.Sri Lanka, het vroegere Ceylon, is een bekend eiland dat in de Indische Oceaan ligt en over prachtig en afwisselend natuurschoon en een voortreffelijk klimaat beschikt. We vinden er vele overblijfselen uit de Britse koloniale tijd, uitgestrekte zandstranden met wuivende palmen en een helderblauwe zee. Tijdens onze rondreis door een schitterend tropisch landschap ziet u rijstvelden, kruidentuinen, thee  en kokosnootplantages, oude koningssteden (met een indrukwekkend verleden), geweldige tempels, hardwerkende olifanten en reusachtige.Boeddhabeelden. Daarnaast is de flora en fauna prachtig en zeer gevarieerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van de in het wild groeiende orchideeën.En de zéér gastvrije bevolking heet u van harte welkom. Na aankomst op Sri Lanka gaan we naar het vriendelijke vissersdorpje Negombo dat aan een mooi strand met wuivende palmen ligt. Hierna begint de rondreis met een aantal zeer bekende bezienswaardigheden zoals naar de ruïnes van Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka, gesticht in 437 voor Chr. door koning Anuradha. Tijdens de verdere rondreis bezoeken we o.a. Polonnaruwa met haar immens grote Boeddhabeelden, Kandy met de Tempel van de Tand (hier zou een tand van Boedha bewaard worden) en gaan we uiteraard ook naar de Kandydansers. Ook gaan we naar Nuwara Eliya met haar beroemde theeplantages en prachtige begroeiing. Ook de Botanische tuin van Peradeniya staat o.a. op het programma. Na een bezoek aan het beroemde olifantenopvangcentrum Pinnawela gaan we overnachten aan de Zuidkust. Hierna gaan we weer terug naar ons eerste strandhotel en zullen hier een aantal dagen lekker kunnen genieten. Uiteraard is het programma veel uitgebreider dan we hier kunnen publiceren. Verblijf op basis van halfpension. We reizen rond in een comfortabele bus onder begeleiding van een gids.

 • 16 daagse vliegreis

 • Periode: Voorjaar 2008
 • Periode: Voorjaar 2008

 • Richtprijs deelnemer € 1.960,--
 • Richtprijs deelnemer € 2.893,--

 • Richtprijs partner € 1.310,--
 • Richtprijs partner € 1.877,--
 • Richtprijs toeslag eenpersoonskamer € 300,--
RONDREIS TURKIJE
PELEPONESSOS GRIEKENLAND

Al sinds enkele jaren is Turkije één van de meest populaire vakantiebestemmingen en om u in de gelegenheid te stellen dit bijzonder land te kunnen ontdekken hebben we besloten om een rondreis te organiseren waarbij u de meest belangrijke bezienswaardigheden gaat bezoeken. Tijdens deze reis komt u in aanraking met de cultuur en natuur van dit prachtige gedeelte van Turkije. Er is tijdens de reis veel afwisseling: prachtige steden, veel natuurschoon en natuurlijk een cultuur en geschiedenis die zijn weerga niet kent!

Allereerst staat het indrukwekkende Istanbul op het programma. Hier zullen we o.a. een bezoek gaan brengen aan de Aya Sophia Moskee, het Topkapi Museum, het oude paleis van de Sultans en de bazaar. Met de ferry gaan we naar Bursa, in de tijd van de Seldsjoeken de hoofdstad van Turkije met haar groene moskee, graftombes en de zijdemarkt. Daarna gaan we naar Kusadasi waar we ondermeer de anthieke stad Efese met haar amfitheater gaan bezoeken, het huisje van Maria en het stadje Selçuk met het museum van Efese ontbreken niet op het programma. Via Aphrodisias bereiken we Pamukkale met haar beroemde witte kalksteenrotsen en warmwaterbronnen. Hierna gaan we naar Konya, waar we o.a. het Mevlana museum (museum van de Dansende Derwisjen) bezoeken. Hierna gaan we naar Göreme in Cappadocië, onderweg bezoeken we Sultanhan. Na een bezoek aan Cappadocië met haar kerkjes, de Griekse huizen van Mustafa Pasha, het pottenbakkersdorp Avarios en de heel aparte tufstenen rotsformaties van Zelve en de Derbent Vallei gaan we via een zeer mooie route door de bergen naar de kust en bereiken we ons all inclusive strandhotel in Kemer waar we de laatste dagen zullen verblijven.

Zoals u uit deze beknopte reisbeschrijving kunt opmaken zal het een zeer veelzijdige rondreis worden en een unieke kans om Turkije goed te leren kennen.
Het verblijf in Istanbul is op basis van logies met ontbijt en gedurende de rondreis op basis van halfpension. We reizen rond in een comfortabele bus onder begeleiding van een gids.
De Peloponessos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Aanvankelijk was het een eiland. Door de ingrijpende geologische veranderingen in dit gebied werd het tot twee keer toe gescheiden en weer herenigd met het overige vaste land. Er is zowel veel natuur als cultuur te vinden. Het reliëf van de Peloponessos is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa’s waar vele rivieren door stromen en er zijn veel groene dalen en vlakten. In het zeer groene westen van de Peloponessos is landbouw de belangrijkste bron van inkomsten. Verspreid over heel de Peloponessos zijn veel archeologische resten uit de oudheid te bezichtigen. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat in tegenstelling tot het landklimaat van het binnenland.Op ongeveer een uur rijden van Athene zullen we verblijven in een kleinschalig aangepast appartementencomplex in de omgeving van Loutraki. We zullen van hier uit de diverse belangrijkste historische bezienswaardigheden gaan bezoeken en op de momenten dat we niet op pad zijn kunt u heerlijk genieten van het strand en het bijzondere aangepaste zeezwembad. Het ontbijten lunchpakket verzorgen we zelf. Het uit eten gaan, barbecuen en/of zelf koken gebeurt allemaal in onderling overleg en geeft ons een grote vrijheid wat betreft uitstapjes maken. Tijdens het verblijf beschikken we over huurauto’s.
Enkele van de plaatsen die we op ons lijstje hebben staan zijn Athene met o.a. bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, het Parthenon wat deel uitmaakt van de Acropolis, de heilige rots van Athene. Hier vinden we ook de agora, een anthieke markt. Vervolgens Epidaurus met haar theater uit de vijfde eeuw voor Christus en een van Griekenlands grootste bezienswaardigheden. De stad Mycenae met een prachtige acropolis. Nafplio, de eerste Griekse hoofdstad met hippe en ouderwetse winkels, smalle straatjes, verborgen pleintjes, kerkjes en vroegere Turkse badhuizen. Ook gaan we naar Olympia waar in 1896 de eerste internationale Olympische Spelen waren. Delphi, de heiligste plaats van het oude Griekenland met de Apollo Tempel. Ook gaan we een kijkje nemen bij het door slaven uitgegraven en in 1893 geopende kanaal van Korinthe. Natuurlijk zullen we ook het binnenland uitgebreid gaan verkennen, is er gelegenheid om een keer te gaan winkelen, lekker stappen en ga zo maar door. Kortom een druk en gevarieerd programma met voor elk wat wils.
 • 16 daagse vliegreis
 • 8 daagse vliegreis

 • Periode: September 2008
 • Periode: Oktober 2008

 • Richtprijs deelnemer € 2.713,--
 • Richtprijs deelnemer € 1.927,--

 • Richtprijs partner € 1.701,-
 • Richtprijs partner € 1.504,--

 • Toeslag eenpersoonskamer Op aanvraag
 • Richtprijs toeslag eenpersoonskamer € 250,--
 • Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Voor informatie kunt u terecht op onze website www.globe-roller.nl en voor actuele informatie op weblog globeroller.punt.nl
Stichting Globe-Roller - Wouter Hollemanplein 106 - 5616 JX - EindhovenDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina