Subsidiereglement met betrekking tot de aankoop en gebruik van traaggroeiend gras Art. 1Dovnload 7.21 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte7.21 Kb.
Subsidiereglement met betrekking tot de aankoop en gebruik van traaggroeiend gras

Art.1 :

De intergemeentelijke vereniging EcoWerf verleent met steun van de provincie Vlaams-Brabant een subsidie voor de aankoop van traaggroeiend gras voor aanleg binnen het werkingsgebied van EcoWerf en dit voor particulier gebruik aan alle inwoners of verenigingen van gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie*.Art.2 :

Om voor betoelaging in aanmerking te komen, moet het graszaad voldoen aan de volgende eisen:

- aankoop tussen 1 juni 2007 en 31 oktober 2007

- traaggroeiend zijn: d.w.z. dat er in het grasmengsel geen Engels raaigras (Lolium perenne) of rietzwenkgras (Festuca arundinacea) zit of dat er uitdrukkelijk vermeld staat dat het om ‘traaggroeiend gras’ gaatArt. 3.

De betoelaging wordt slechts éénmalig per gezinssamenstelling of vereniging toegekend en enkel aan diegenen gedomicilieerd op het grondgebied van de gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie*.Art. 4.

De subsidie bedraagt 65 % van de netto-aankoopprijs, met een maximum van 10 euro per are en een maximum van 100 euro per subsidiedossier.Art. 5.

De subsidieaanvraag dient te geschieden via het daartoe voorziene aanvraagformulier en moet vergezeld zijn van een factuur of gedetailleerd kasticket (of kopie ervan) en een bewijs (vb. deel van verpakking, …) van de samenstelling van het grasmengsel of vermelding ‘traaggroeiend’.

De subsidieaanvraag moet bezorgd worden aan EcoWerf, Afvalpreventieteam, subsidie traaggroeiend gras, Aarschotsesteenweg 210 te 3012 Leuven.

Onvolledige aanvragen (niet volledig ingevuld aanvraagformulier, ontbrekend bewijsmateriaal, …) komen niet in aanmerking voor de subsidie.Art. 6.

Aanvragers van de subsidie dienen het grasmengsel op het aangegeven adres te gebruiken en dit binnen het jaar na de subsidieaanvraag. Het niet gebruiken van het graszaad op het aangegeven adres binnen het jaar, geeft aanleiding tot het terugvorderen van de subsidie, verhoogd met een administratieve kost ten bedrage van 100 euro. Het is de Intergemeentelijke vereniging EcoWerf toegestaan om de nodige controles te verrichten op de toekenningvoorwaarden van de betoelaging.Art. 7.

Indien de voorziene begrotingsmiddelen uitgeput zijn, behoudt EcoWerf zich het recht om af te zien van verdere betoelaging bij aankoop van traaggroeiend gras.


*Gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie : Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tremelo en Zoutleeuw.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina