Subsidiereglement met betrekking tot de aankoop van mulch- of combimaaiers ArDovnload 9.53 Kb.
Datum10.09.2016
Grootte9.53 Kb.
Subsidiereglement met betrekking tot de aankoop van mulch- of combimaaiers
Art. 1

De intergemeentelijke vereniging EcoWerf verleent met steun van de provincie Vlaams-Brabant een subsidie voor de aankoop van mulch- of combimaaiers en dit voor particulier gebruik aan alle inwoners of verenigingen van gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie*.


Art. 2

Om voor betoelaging in aanmerking te komen, moet de mulch- of combimaaier voldoen aan de volgende eisen:  • aankoop tussen 1 juni 2008 en 31 augustus 2008;

  • CE-markering (veiligheid);

  • de maaier kan:

  • ofwel zowel mulchmaaien als gras maaien met opvang in een opvangbox = combimaaier;

  • ofwel enkel mulchmaaien = mulchmaaier;

  • het maximum ‘gegarandeerd geluidsvermogen’ gemeten volgens de Europese richtlijn 2005/88/EG (geactualiseerde versie van de Europese richtlijn 2000/14/EG) mag niet hoger zijn dan vermelde grenswaarde :

Maaibreedte

Max. gegarandeerd geluidsvermogen in dB(A)

Kleiner of gelijk aan 50 cm

96

Groter dan 50 cm en kleiner of gelijk aan 70 cm

98

Groter dan 70 cm en kleiner of gelijk aan 120 cm

100

Groter dan 120 cm

105


Art. 3

De betoelaging wordt slechts éénmalig per gezinssamenstelling of vereniging toegekend en enkel aan diegenen gedomicilieerd op het grondgebied van de gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie*. Aankopen in groep (buren, familie, …) worden aangemoedigd.


Art. 4

De subsidie bedraagt 10% van de aankoopprijs van de mulch- of combimaaier (exclusief btw), met een maximum van 75 euro per subsidiedossier.


Art. 5

De subsidieaanvraag dient te geschieden via het daartoe voorziene aanvraagformulier en moet vergezeld zijn van een factuur of gedetailleerd kasticket en kopieën van de handleiding of certificaten die aantonen dat aan de voorwaarden van art. 2 is voldaan.

De subsidieaanvraag moet ten laatste op 15 september 2008 bezorgd worden aan EcoWerf, Afvalpreventieteam, subsidie mulch- of combimaaier, Aarschotsesteenweg 210 te 3012 Leuven.

Onvolledige aanvragen (niet volledig ingevuld aanvraagformulier, ontbrekend bewijsmateriaal, …) of te laat ingediende aanvragen komen niet in aanmerking voor de subsidie.


Art. 6

Aanvragers van de subsidie dienen de mulch- of combimaaier op het aangegeven adres te bewaren en mogen deze niet vervreemden binnen een periode van 5 jaar na de subsidieaanvraag.

Het is EcoWerf toegestaan om de nodige controles te verrichten op de toekenningvoorwaarden van de betoelaging.

Blijken de voorwaarden niet nageleefd, dan zal de toelage niet uitbetaald worden of teruggeëist worden, verhoogd met administratiekosten ten belope van 100 euro.


Art. 7

Indien de voorziene begrotingsmiddelen uitgeput zijn, behoudt EcoWerf zich het recht om af te zien van verdere betoelaging bij aankoop van mulch- of combimaaiers.
*
Gemeenten aangesloten bij EcoWerf voor afvalpreventie: Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tremelo en Zoutleeuw.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina