Suzuki wint eerste rally in Junior Rally Championship Twee Suzuki’s in topdrieDovnload 16.89 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte16.89 Kb.Suzuki wint eerste rally in Junior Rally Championship


  • Twee Suzuki’s in topdrieAan de finish van de zware Rally Norway, de eerste rally uit het Junior Rally Championship 2007, stonden twee Suzuki’s Swift op het erepodium, waarbij voormalig Junior Championship wereldkampioen P-G Andersson zelfs de beker voor de overwinning in zijn handen kon houden. Een uitstekende prestatie van Suzuki, die nog eens werd onderstreept door het feit, dat de Suzuki rijders in hun felgele Swift maar liefst zestien van de achttien klassementsproeven wisten te winnen.
P.G. Andersson kende een probleemloze rally terwijl zijn nieuwe teamgenoot zich als derde klasseerde. Tijdens deze drie dagen durende rally, die onder barre winterse omstandigheden werd verreden met temperaturen ver beneden nul, liepen de Suzuki’s zonder een enkel technisch probleem als een zonnetje.
P-G Andersson
P-G Andersson (1e in JRC): “Het was een fantastische rally en ik heb mij drie dagen lang uitstekend vermaakt, terwijl de Swift geen klap verkeerd sloeg. De laatste dag begon ik met een voorsprong van vijf minuten, dus ik kon het iets rustiger aanhouden en moest proberen uit de problemen te blijven. Ik wilde aan de finish komen, en op de eerste plaats! De proeven waren echt moeilijk en het is nooit makkelijk om te rijden in een positie waarbij je niets meer hebt te winnen maar alles te verliezen. Maar het is gelukt en ik ben mijn titeljacht op de best mogelijke manier begonnen.”
Aava
Nieuwkomer Urmo Aava eindigde als derde. “Het is zwaar geweest. Ik kon die tweede plek normaal gesproken niet meer pakken en dus heb ik mij geconcentreerd op het verdedigen van mijn derde plek en het pakken van punten voor het kampioenschap. Jammer genoeg raakte ik de eerste dag een boomstronk, waardoor ik veel tijd heb verloren. Anders had ik ook voor de overwinning kunnen vechten. Ik ben echter zeker dat wij in Portugal weer zullen strijden voor de overwinning.”

Teameigenaar Nobuhiro 'Monster' Tajima,
“Dit was voor iedereen een buitengewoon uitdagende rally; zelfs drievoudig wereld rallykampioen Sebastian Loeb is er twee keer afgevlogen. P-G heeft uitstekend gereden, terwijl Suzuki de snelste was op het merendeel van de proeven. Twee auto’s op het erepodium is een excellent resultaat.”
De volgende rally, de Rally Portugal, wordt op gravelwegen in Portugal verreden van 30 maart t/m 3 april.
Klassement Junior Rally Championship na Rally Norway:

Pos.

Rijder

Model

Tijd

1

P-G Andersson

Suzuki Swift

3h49m37.9s

2

Patrick Sandell

Renault Clio

+7m33.7s

3

Urmo Aava

Suzuki Swift

+15m12.4s

4

Jan Molder

Suzuki Swift

+19m03.1s

5

Aaron Burkart

Citroën C2

+23m44.7s

6

Trond Gudbrand

Ford Fiesta

+28m26.0s

7

Andrea Cortinovis

Renault Clio

+29m25.0s

8

Shaun Gallagher

Citroën C2

+36m19.9s

XXX
Vianen, 18 februari 2007Voor nadere informatie gaarne contact opnemen met:

Bobberd van der Linden

Manager Public Relations

B.V. NIMAG.


Telefoonnummer: +31 (0)347 349 749

E-mail: b.vanderlinden@nimag.nl


www.suzuki-motorsport.com

www.suzuki-wrc.com
Noot voor de redactie
*Voorheen was er sprake van het Junior World Rally Championship, maar omdat alle evenementen dit seizoen in Europa worden verreden, heet het kampioenschap vanaf nu Junior Rally Championship.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina