Suzuki wint Junior Rally Championship klasse in Rally PortugalDovnload 7.46 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte7.46 Kb.
Suzuki wint Junior Rally Championship klasse in Rally PortugalP-G Andersson heeft met een Suzuki Swift de Junior Rally Championship categorie gewonnen van de Rally Portugal, terwijl zijn teamgenoot Urmo Aava in een zelfde Suzuki tweede werd. De rijder uit Estland lag tot de laatste dag op kop, maar door een lekke band op de 16e klassementsproef moest hij zijn teamgenoot voor laten gaan. De overmacht van de Suzuki Swift op de zware onverharde klassementsproeven werd overduidelijk aangetoond door het feit dat iedere onverharde proef werd gewonnen door een Suzuki Swift.
Door zijn overwinning blijft Andersson op kop in de ranglijst, terwijl zijn Suzuki-teamgenoot Aava is opgeklommen naar de tweede plaats. Beide Suzuki’s kenden geen enkel probleem tijdens de 1008 kilometer lange rally en hun naaste belager, Renault Clio rijder Jozef Beres, eindigde met een achterstand van ruim 7 minuten op de derde plaats.
P-G Andersson
P-G Andersson: “Voordat ik hier naar toe kwam had ik een vast plan. Ik wilde geen risico nemen om mijn leiding in het kampioenschap niet in gevaar te brengen door teveel aan te dringen. Het was dan ook mijn bedoeling om de stenen zoveel mogelijk te vermijden en om in het midden van de weg te blijven. Ik vind het spijtig voor Urmo, maar mijn strategie bleek goed uit te pakken. Ik ben de laatste twee proeven niet in de problemen gekomen waardoor ik de rally op mijn naam kon schrijven. Maar om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht.”
Urmo Aava

“Het was een fantastische rally,” aldus Aava aan de finish. “Maar behoorlijk zenuwslopend. De laatste dag was aardig tricky: we konden alles verliezen en hadden niets te winnen. We kregen dan ook een lekke band zes kilometer voor de finish van KP 16 waardoor onze bandenstrategie in duigen viel. Spijtig, want we hebben vanaf de start op kop gelegen, maar dat is autosport. We hebben toch een heel goed resultaat geboekt.”


Nobuhiro "Monster" Tajima, Suzuki Team Manager
“Veel felicitaties voor zowel P-G als Urmo. Ze hebben niet alleen heel snel gereden, maar ook op een volwassen manier. En zo win je een kampioenschap. Het is teleurstellend voor Urmo, maar het was niet zijn fout. Onze beide rijders hebben prima gepresteerd en dat belooft wat voor de toekomst. Het is natuurlijk ook fantastisch dat Suzuki alle onverharde proeven heeft gewonnen, en dat er bij de eerste vier in het klassement drie Suzuki’s zijn geëindigd. Well done!”

 

Junior Rally Championship klassement na 18 klassementsproeven, Rally Portugal:


1 P-G Andersson Suzuki Swift 4uur 22m 43.4s
2 Urmo Aava Suzuki Swift +3.7s

3 Jozef Beres Renault Clio +7m 48.9s
4 Jaan Molder Suzuki Swift +11m 56.5s
5 Andrea Cortinovis Renault Clio +15m 01.1s
6 Manuel Rueda Renault Clio +21m 01.9s
7 Shaun Gallagher Citroen C2 +26m 55.1s
8 Vilius Rozukas Suzuki Swift +33m 14.9s
XXX
Vianen, 1 april 2007

Voor nadere informatie gaarne contact opnemen met:

Bobberd van der Linden

Manager Public Relations

B.V. NIMAG.


Telefoonnummer: +31 (0)347 349 749

E-mail: b.vanderlinden@nimag.nl


www.suzuki-motorsport.com

www.suzuki-wrc.comDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina