Take it twizy plug into the positive energyDovnload 62.47 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte62.47 Kb.

27 MAART 2012


TAKE IT TWIZY

PLUG INTO THE POSITIVE ENERGY


De Renault Twizy is een robuuste, comfortabele tweezits funmobiel die met een volledig innovatief design het startschot geeft voor de 100% elektrische revolutie. De Twizy is vanaf het begin ontworpen als een mobiel die de autowereld opschudt met zijn opvallende verschijning. Vooral in drukke grote steden is de Twizy dé oplossing op het gebied van mobiliteit. Net als de Twingo of de Espace dat eerder deden, anticipeert deze Renault op de behoeften van de gebruikers. De Twizy komt met een nieuw ontwerp, waarin het gehele DNA van Renault zit verpakt.
De Twizy staat klaar om steden te elektrificeren! Renault is baanbrekend op dit gebied; het is de enige constructeur die vanaf nu met de Fluence Z.E., de Kangoo Z.E. en de Twizy een uniek gamma betaalbare elektrische auto’s aanbiedt. In het najaar zal dat aantal worden aangevuld met de ZOE. De opvallend afwijkende Twizy is ontwikkeld door Renault Sport Technologies en wordt gemaakt in de Renault-fabriek in Valladolid in Spanje. Hij staat vanaf 5 april bij de Renault Z.E.-dealer vanaf € 6.990 incl. BTW en BPM.


DE TWIZY, EEN VRIJE ELEKTRON IN DE AUTOWERELD
Er zijn iconen die iedereen kopieert, en anderen die zo’n icoon worden. De geniale creaties van Renault, met de Twingo, Espace en Scénic, behoren tot de eerste categorie; met twee à drie jaar voorsprong op de concurrentie is de Twizy nu al een icoon.

De Twizy is vanaf het begin ontworpen als een 100% elektrische mobiliteitsoplossing voor in de stad en is uniek op de markt. Hij werd in september 2009 onthuld op de IAA in Frankfurt in de vorm van een avant-gardistisch concept en staat in april bij de Renault Z.E.-dealers. Met de Twizy heeft Renault geen specifieke klant voor ogen. Het model richt zich zowel op vrouwen als mannen, op jongeren en op zakenmensen. Hij is geschikt voor iedereen die een bijzondere auto zoekt die veel emotie oproept en zowel zuinig als milieuvriendelijk is.
Een uniek concept om je sneller te verplaatsen dan in een auto…

Je kunt stil zijn en toch veel opzien baren! De Twizy biedt een ongelofelijke nieuwe tweezits oplossing voor mobiliteit in de stad. Met zijn ultracompacte afmetingen (2,34 m lang, 1,24 m breed) en zijn zeer lage zwaartepunt, wurmt de Twizy zich door elk gaatje en past hij op het kleinste parkeerplekje. Het kost de Twizy slechts zes seconden om op te trekken van 0 tot 45 km/h (zelfde acceleratievermogen als een 125 cc scooter over 50 meter). De Twizy is een zeer efficiënte vierwieler. Bij een standaard stadrit levert hij 25% tijdwinst op – inclusief parkeren – zonder één druppel benzine te verbruiken. Met zijn panoramisch zicht, zijn zeer smalle voorruitstijlen, de open constructie, de draaicirkel van 6,8 meter en z’n parkeersensoren (beschikbaar als accessoire), worden kruip-door-sluip-door manoeuvres kinderspel.


veiliger en comfortabeler dan een twee- of driewieler…

De Twizy profiteert van de ervaring van Renault op het gebied van veiligheid. Vier wielen zijn vanzelfsprekend veel veiliger dan twee of drie. Daarbij komt nog het innovatieve chassis met vier schijfremmen dat stevig op de weg ligt en exclusief is ontwikkeld door Renault Sport Technologies. Hij heeft een sympathiek voorkomen, ongebruikelijke afmetingen en een beschermende cocon die ruimte biedt aan maximaal twee inzittenden. Een bestuurdersairbag, vierpuntsgordel vóór en een driepuntsgordel achter maken het geheel compleet. Met de optionele switchblade deuren biedt de Twizy efficiënte bescherming tegen slechte weersomstandigheden en tocht. Zijn twee afgesloten dashboardkastjes (van 3,5 en 5 liter, waarvan de laatste afsluitbaar met de contactsleutel) bevatten een 12V-aansluiting. Achter de rugleuning van de passagiersstoel is een extra opbergruimte van 31 liter.


DE TWIZY, 100% FUN, 100% PERSOONLIJK
Bewegingsvrijheid, maar ook de vrijheid om je eigen weg te volgen. De Twizy is naar keuze in allerlei stijlen uit te rusten. Het is een auto die open staat voor de wereld, met verschillende interieurstijlen die voor een visuele en individuele harmonie zorgen. Ieder zijn stijl: van de uitvoering tot de kleuren, van het transparante dak tot de technische materialen, de keuze is aan de klant.

Door zijn switchblade deuren en zijn design is de 100% elektrische Twizy letterlijk een opvallende stille verschijning.
Drie uitvoeringen, vier kleuren… ieder zijn stijl

Renault levert drie uitvoeringen van de Twizy: Urban (maximale veiligheid en comfort vanaf de instapversie), Color (om je uit te leven met kleuren en personalisatie) en Technic (chique zwart-wit look, standaard lichtmetalen wielen en metallic lak). De Urban uitvoering is verkrijgbaar in 4 carrosseriekleuren, grijs, rood, zwart en wit. Met een keuze uit drie carrosseriekleuren en drie kleurenthema’s voor de Color uitvoering, kunnen het dak, de optionele portieren, een deel van het dashboard en zelfs de stoelbekledingen worden uitgevoerd in blauw, oranje of groen. Dit maakt het mogelijk om 9 verschillende combinaties te maken. De lichtmetalen wielen die verkrijgbaar zijn als accessoire met diamantglans kunnen op deze kleuren worden afgestemd. Bij de Technic uitvoering wordt de moderne look tot in de kleinste details doorgevoerd, van het carbonmotief op het dak en dashboard, tot de afwerking van de voorstoel en dashboard met witte accenten en het transparante dak met UV-coating (leverbaar als optie vanaf medio 2012).


De Twizy 100% zichzelf

De Twizy is leverbaar met twee motoren: • 4 kW/5 pk, maximaal koppel van 33 Nm direct beschikbaar, topsnelheid beperkt tot 45 km/h voor de Twizy 45 (brommercertificaat vereist),

 • 13 kW/17 pk, 57 Nm en een topsnelheid van 80 km/h (rijbewijs A of B vereist).

Om nog een stapje verder te gaan, biedt Renault klanten de mogelijkheid om de Twizy nog persoonlijker te maken. Vanaf de introductie zijn er complete ‘stickersets’ leverbaar. Naast de verschillende uitvoeringen is het ook mogelijk om een eigen Twizy te ontwerpen en hem naar wens te configureren.
Talrijke accessoires

Een handsfree audio/telefoon carkit, een verwijderbare boodschappentas van 50 liter, een winterdeken, parkeersensoren, een alarmsysteem… De Twizy past zich aan alle behoeften en wensen aan.DE TWIZY, EEN BUNDELING VAN F1-TECHNOLIEËN

Wie anders dan de Sport-afdelingen van Renault zouden zich bezig kunnen houden met een bundeling van autotechnieken? Tussen de testbanken van Renault Sport F1 in Viry-Châtillon en de onderzoeksbureaus van Renault Sport Technologies in Les Ulis hebben alle sportafdelingen van Renault zich ingezet om de stilte van het nieuwste model van het merk oorverdovend te maken. Vanaf het allereerste stadium werd al gedacht aan een ultramobiele auto voor twee personen (TWIN), intuïtief en gebruiksvriendelijk (EASY). De Twizy zal opgroeien in een bijzondere wereld, in het historische en sportieve nest van Renault. Van het ontwerpen van het chassis en het bepalen van de rijkwaliteiten door het team van Renault Sport Technologies, tot het afstellen en betrouwbaar maken van de motoren op de testbanken van de Formule 1, is de Twizy in goede handen. Naast deze verborgen talenten onder zijn bijzondere jas, bevat dit model ook uitrustingen voor actieve en passieve veiligheid, zoals de klant dat van Renault gewend is. In de open lucht en zonder helm, met ongekende rijsensaties, in combinatie met een vederlicht gewicht (450 kilo met de batterijen) en het verrassende acceleratievermogen van de elektromotor (13 kW, 57 Nm), is de Twizy een uniek concept dat sympathie opwekt. Op naar een schone en veilige stad!

Het nieuwste model van Renault Sport Technologies

Voor de ontwikkeling van het chassis was de keuze snel gemaakt: Renault Sport Technologies. Met z’n middenmotor - net als bij de Clio V6 - was het logisch dat dit project aan een efficiënt en speciaal samengesteld team werd toevertrouwd. De ervaring in de autosport, het benutten van voorgaande sportieve projecten, de teamspirit tussen de onderzoeksafdelingen en werkplaatsen maken bij Renault Sport Technologies het verschil. Bij de ontwikkeling van de Twizy is alle expertise op het gebied van veiligheid toegepast: crashtests, digitale bepaling van de afmetingen, tests op de banken van het centrum van de Renault Groep in Lardy (bij Parijs), duizenden testkilometers tijdens echte proefritten… de eisenpakketten van Renault zijn nauwgezet toegepast voor de Twizy, en gaan veel verder dan de wetgeving voor vierwielers alléén.Renault Sport F1 voorziet de Twizy van een motor

De eerste validatieronde voor de prototypes Twizy vonden halverwege 2009 plaats. Het was behoorlijke uitdaging. Renault kende geen vergelijkbaar ontwerp op de markt, er was een extreem korte planning, weinig ervaring met het gekozen type elektromotor en de technici hadden slechts beperkte testmiddelen… Alleen Renault F1 had op dat moment de vaardigheden en de middelen, die verworven waren dankzij KERS/SREC, het systeem voor het terugwinnen van kinetische energie. Renault besloot in september 2009 om te testen in Viry-Châtillon, en te werken volgens de procedures van de autosport. De engineers zijn hier bekend met de zeer hoge rotatiesnelheden die bij de Twizy oplopen tot bijna 9.000 t/min. Het resultaat past bij de reputatie van Renault Sport F1: een toonaangevend reactievermogen en voorbeeldige nauwgezetheid (100% van de tests afgerond voor de geplande datum), veel competenties tijdens het afstellen, delen van de knowhow van de engineeringteams… geëlektrificeerd met de knowhow van de Formule 1, heeft de motor van de Twizy flink wat pit, dat is zeker!Technische gegevens Aandrijfgroep (* Versie Twizy-45):

 • Maximaal vermogen: 13 kW/7kW*

 • Continu vermogen: 8 kW/4kW*

 • Permanent maximaal koppel: 57 Nm / 33 Nm*

 • Gewicht: 60 kg

 • Overbrengingsverhouding: 9.2 / 13.4*

 • Opladen: 2,2kW / 220V-10A
DE TWIZY HEEFT HET ALLEMAAL!

Na de Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. in 2011, vult de Twizy zoals gepland in april het Z.E.-gamma aan in Europa met een aantal extra troeven:

 • Een uniek design, de veiligheid en het comfort van een auto, en de wendbaarheid van een tweewieler. Prestaties van een dynamische, veilige stadsauto en een hoge fun factor

 • 100% elektrisch en voor iedereen betaalbaar vanaf € 6.990,- (incl. BTW en BPM en excl. batterijhuur)

 • Geteste actieradius van 100 kilometer bij een genormaliseerde cyclus in de stad, dankzij de lithium-ion accu van 6,1 kWh en een systeem dat energie terugwint zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. In reële gebruiksomstandigheden zal een klant circa 80 kilometer rijden als hij de principes van het zuinig rijden toepast (55 km in extreme omstandigheden bij herhaaldelijk flink accelereren of lange tijd op topsnelheid rijden).

 • Geïntegreerd oplaadsnoer van drie meter, compatibel met een gewoon stopcontact van 220 V voor volledig opladen in minder dan 3,5 uur. 80% geladen in 2,5 uur.

 • Met de Twizy bevestigt Renault zijn status van vernieuwende constructeur dankzij de introductie van de eerste vierwielige motorfiets van het merk. Twee motoren, drie uitrustingsniveaus en een lijst met opties en accessoires. Renault biedt iedere klant een geschikte formule, inclusief accuhuur (vanaf € 50/maand incl. BTW).
CONSUMENTENPRIJZEN PER APRIL
OPTIEPRIJZEN PER APRIL
TARIEF BATTERIJ HUUR PER APRILUITRUSTINGNIVEAUS


BELANGRIJKSTE STANDAARDUITRUSTING

TWIZY45

TWIZY

12V aansluiting maximaal 65W

4-punts veiligheidsgordels vóór

3-punts veiligheidsgordels achter

4 schijfremmen

Afsluitbare opbergmogelijkheden; twee in het dashboard (waarvan één beveiligd) en een beveiligd vak van 31 liter achter de passagiersstoel

Bestuurdersairbag

Boordcomputer met ECO-meter, gegevens over de afgelegde afstand, actieradius en batterij status

Buitenspiegels links en rechts

Elektrisch verwarmde voorruit

optioneelElektronische startonderbreking

Extra windgeleiders ter voorkoming van turbulentie in het interieur

Geїntegreerde laadkabel van 3 meter in voorzijde van de auto voor een regulier stopcontact

Radio voorbereiding; bekabeling voor 2 luidsprekers

optioneelRegeneratief remsysteem; bewegingsenergie wordt bij het afremmen omgezet in elektrische energie en opgeslagen in de batterij

Ruitenwisser met interval stand en 2 snelheden

ECO-mode; bij naderen van einde actieradius wordt de bestuurder gewaarschuwd en zal uiteindelijk het vermogen gereduceerd worden om energie te besparen

Speciale bekleding vuil- en waterafstotend, makkelijk afneembaar

Voorstoel in lengte verstelbaar

Z.E. Voice, zachte toon voor waarschuwing overige weggebruikers (in- en uitschakelbaar)URBAN MET EXTRA

COLOR

Color Style Pack: dak, kleuraccenten op switchblade deuren, bovenzijde dashboard en bekleding in kleur naar keuze (groen, blauw, oranje)

Mattenset

Witte wieldoppen

TECHNIC

Carbon Style Pack: dak, accenten op switchblade deuren en bovenzijde dashboard in afwerking carbon zwart. Carrosserie deels uitgevoerd in Blanc Neige

Deel van dashboard en achterzijde bestuurdersstoel afgewerkt in lak wit

Metallic lak

Mattenset

Lichtmetalen wielen in lak zwart

RENAULT Z.E.-dealers
De Renault Twizy is verkrijgbaar bij de 19 Renault Z.E.-dealers in Nederland. Hieronder staat een overzicht.

 


HEERLEN

Autobedrijf Kerres Heerlen B.V.

NIEUWEGEIN

Stam Autobedrijven B.V.

ETTEN-LEUR

Auto Indumij West Brabant B.V.

ALMERE-STAD

Autobedrijf Mafait B.V.

GRONINGEN

Terwolde Groningen

ALKMAAR

Stokman Alkmaar B.V.

ENSCHEDE

Garage Frans Munsterhuis Enschede B.V.

AALSMEER

Autobedrijf Nieuwendijk B.V.

DEN HAAG

Autohaag Zeeuw Den Haag

AMSTERDAM

Arend Auto Amsterdam

EINDHOVEN

Arend Eindhoven

ROTTERDAM

Van Kerkhof & Visscher Rotterdam

ZWOLLE

B.V. Autobedrijf Oving

LEEUWARDEN

ABD Groep B.V.

DOETINCHEM

Herwers

APELDOORN

Autobedrijf Segerink & Wolbers

GOUDA

Autobedrijf Hans Jongerius B.V.

ARNHEM

Autobedrijf Bochane Arnhem IJsseloord

HELMOND

Autobedrijf J. Janssen Helmond B.V.

 RENAULT. DRIVE THE CHANGE

RENAULT VINDT al 112 jaar dat auto’s altijd moeten staan voor vooruitgang, zich verantwoordelijk moeten tonen, blij en enthousiast moeten maken en duurzame mobiliteit moeten betekenen voor iedereen.
Onze relatie met de bestuurders en hun passagiers berust op een eenvoudige gedachte: om populair te worden, moet een auto praktisch en betrouwbaar zijn en aansluiten bij alle levensstijlen en verwachtingen. Daarom biedt Renault allround modellen aan, ‘auto’s om in te leven’, die voor iedereen betaalbaar zijn. Vanaf de eerste modellen uit het vooroorlogse Frankrijk tot de naderende lancering van het eerste gamma elektrische auto’s, wij hebben altijd iedereen mobiel willen maken.

We zijn ervan overtuigd dat nu het moment is om in een andere wereld te stappen. Een wereld waarin de auto geen bedreiging meer vormt voor het milieu en een combinatie biedt van mobiliteit, veiligheid en kwaliteit… voor iedereen.

Deze droom dragen we elke dag uit, omdat we nooit vergeten dat de passie voor auto’s onze grootste drijfveer is, en blijft.

We willen de auto weer belangrijk maken, zorgen dat hij beter is afgestemd op het nut dat hij moet hebben voor bedrijf en bestuurder.

De auto’s van vandaag en morgen vormen de basis van onze ambitie: ervoor zorgen dat iedereen zich duurzaam zal kunnen verplaatsen.

High-definition foto’s van Renault kunnen gedownload worden van

www.media.renault.com > Photothèque > Gamme Renault > Véhicules électriques


Perscontact: +31 (0) 20 354 94 18 – pr@renault.nl

Internetsites: www.renaultpers.nl – www.media.renault.com – www.renault.nl – www.renault.com

Facebook: facebook.renault.nl – Twitter: twitter.renault.nl

RENAULT NEDERLAND

Boeingavenue 275 – 1119 PD Schiphol-Rijk

Tel.: + 31 (0) 20 354 94 16 – Fax: + 31 (0) 20 354 99 18
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina