Taxonomische indeling RijkDovnload 10.61 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte10.61 Kb.

Henna is een rode kleurstof, het word gebruikt voor het verven van: nagels, handpalmen en haar. Deze vorm van lichaamsversiering kwam vooral voor in: Arabische, Afrikaanse en Indische culturen. Maar ook in andere landen.Taxonomische indeling

Rijk:

Plantae (Planten)

Stam:

Embryophyta (Landplanten)

Klasse:

Spermatopsida (Zaadplanten)

Clade:

Bedektzadigen

Clade:

'nieuwe' Tweezaadlobbigen

Clade:

Rosiden

Orde:

Myrtales

Familie:

Lythraceae (Kattenstaartfamilie)

Geslacht:

Lawsonia


Henna komt van de hennastruik (Lawsonia inermis) een struik uit de kattenstaartfamilie (Lythraceae). Van oorsprong komt deze struik voor in: Noord Afrika, het Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ongeveer 3500 jaar voor Christus gekweekt.
Op 22 juni 2005 waarschuwde de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voor tijdelijke tatoeages met black henna. Er zijn klachten over tijdelijke hennatatoeages die mensen tijdens de vakantie hebben laten aanbrengen. Tatoeages met zuivere henna vormen bijna nooit een probleem en verdwijnen vanzelf. Voor een sneller en donkerder effect wordt soms p-fenyleendiamine (PPD) aan de henna toegevoegd, om de black henna te maken. PPD kan ernstige allergische reacties veroorzaken met blijvende gevolgen. De VWA adviseert tatoeages met black henna niet aan te laten brengen.Dit is de hennastruik.
Dit is een kleine hennastruik.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina