Televisie maken voor jongeren door jongerenDovnload 7.95 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte7.95 Kb.
Eerste uitzending Studio Accent Nijkerk
“Televisie maken voor jongeren door jongeren”
Voor Nijkerk en omgeving is er nu een professionele televisiestudio beschikbaar. Praktijkonderwijs “ Accent Nijkerk “ heeft voor zijn jongeren een uniek multimediaproject gestart, dat vorm krijgt in Studio Accent. Een school is er om te leren. Dit geldt voor alle scholen, dus ook voor het praktijkonderwijs op Accent Nijkerk. Deze school heeft echter als motto, dat je het beste leert als je iets doet dat bij je past. Op deze school volgt de leerling geen onderwijs, het onderwijs volgt de leerling. Leerlingen geven aan in hun coachingsgesprek dat zij best ‘iets‘ willen doen met multimedia; met beeld of geluid. Voor de school een uitdaging om aan te sluiten bij deze leerwens. Een aantal leerlingen vindt het werken met audio-visuele techniek een mooie uitdaging. Het leren presenteren is al jaren een belangrijk onderdeel van de lessen. Hoe presenteer ik mij en hoe kom ik over?
Op het Open huis van donderdag 28 januari heeft iedereen kunnen genieten van de eerste opnames in Studio Accent. Een succes mede dankzij de inzet en talenten van de film crew bestaande uit Christiaan, Deveny, Remco, Jelmer, Jennifer en Wouter.
Studio Accent: een bijzondere plek, om bijzondere talenten te laten zien. Het bouwkundig ontwerp is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de Hoevelakense architect Victor Vizee, Hoevelakense aannemer Martie Doppenberg, Nijkerkse kantoorinrichter firma Roodbeen. De firma Van de Pol uit Woerden werkte in samenwerking met het Nijkerkse bedrijf Powerlight het lichtplan uit.
Inhoudelijk heeft de school veel plannen met dit project, zoals een uitleenproject van middelen of diensten. Studio Accent zal ook dienen als Arbeidstrainingcentrum en is in die zin aangemeld als project dat beschikbaar is voor andere organisaties en scholen die aangesloten zijn binnen het convenant PRO-REC. Dit is een verband voor organisaties voor jongeren vanuit scholen voor Praktijkonderwijs en de Regionale Expertise Centra in de regio Midden-Nederland die samenwerken op het gebied van arbeidstoeleiding. Daarnaast staat de school ook open voor samenwerking met andere scholen voor voortgezet onderwijs en is daarvoor in bespreking met het Corlaer College en het Farel College. Ideeën om in samenwerking met ROC ASA een multimedia opleiding voor jongeren op te zetten vanuit het MBO en het praktijkonderwijs zijn er volop. Dit is een mooie aanvulling op de MBO-opleidingen die reeds op de locaties van Accent Nijkerk en het Corlaer College gegeven worden. De komende periode wordt deze toekomstvisie verder uitgewerkt.
Tijdens het open huis werden de eerste opnamen gemaakt. Dit onder de deskundige begeleiding van Phillip Vié een internatiaonale deskundige op het gebied van camera’s en directeur van het bedrijf Camalot (www.camalot.nl), een gespecialiseerd bedrijf in binnen- en buitenland. Zij verhuren camera’s aan regisseurs van de grotere bioscoopfilms zoals “Terug naar de kust” en “De storm”, over de hele wereld worden deze camera’s verhuurd. De jongeren werden begeleid en gecoachd door een cameraman met een bijzondere staat van dienst op audiovisueel gebied, Phil de Bie. Phil is cameraman en lichttechnicus en heeft o.a. uitzendingen verzorgd van Ontbijtnieuws, Telekids en Barend en Van Dorp, Waskracht, Filmspot en Boeken met Zeeman. Op dit moment is hij als cameraman betrokken bij het project van zijn vader “de nationale mentalcoach” Wim de Bie (www.wimdebie.nl)

Het bedrijf XS Service uit Haarlem verzorgd de technische kant van de uitzending en de hosting. Dhr. Olav van Doorn van dit bedrijf is reeds bij de school betrokken als ontwikkelaar van PrOmotie digitaal, de digitale leeromgeving, waar de school gebruik van maakt. Bijzonder dat leerlingen van het praktijkonderwijs met deze materialen, camera’s, mengpaneel, belichting, regie en deskundigen kunnen en mogen werken. Dit sluit aan bij het streven van de school in het zoeken naar volwassenen, die jongeren willen helpen om verder te komen.

De eerste uitzending van PrOtv staat in het teken van PrOmotie digitaal. Accent Nijkerk vervult een voortrekkersrol in dit project. In de uitzending is o.a. een interview gehouden met de makers van de leermiddelen voor het praktijkonderwijs PrOmotie, Uitgeverij Edu’Actief. De uitgever en leden van het uitgeefteam waren tijdens het open huis aanwezig met een informatiestand. Een mooie kans voor ieder om kennis te maken met PrOmotie digitaal.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer de eerste uitzending van PrOtv zal plaatsvinden.


Op 16 februari is er een kans voor iedereen om de studio nogmaals te bekijken van 19:00 tot 21:00 uur op de Ds. Kuypersstraat 1 te Nijkerk . (www.accentnijkerk.nl)
J.J.W. Hofman

(Locatieleider)


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina