Tellegen werd geboren teDovnload 28.48 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte28.48 Kb.
Tellegen werd geboren te Brielle. Hij studeerde medicijnen in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van 3 jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Toon Tellegen schrijft nog steeds en met grote regelmaat gedichten.HET VERHAAL VAN DE MIER EN DE EEKHOORN
Op een ochtend klopte de mier al vroeg op de deur van de eekhoorn.


“Gezellig” zei de eekhoorn.“Maar daar kom ik niet voor” zei de mier.“We moeten elkaar een tijdje niet zien” zei hij.“Waarom niet?” vroeg de eekhoorn verbaasd.Hij vond het juist heel gezellig als de mier zo maar langs kwam.

“Om erachter te komen of we elkaar zullen missen” zei de mier.“Missen? Je weet toch wel wat dat is?”“Nee,” zei de eekhoorn“Missen is iets wat je voelt als iets er niet is.”“Wat voel je dan?”“Ja, daar gaat het nou om.”“Dan zullen we elkaar missen,” zei de eekhoorn verdrietig.

Nee,” zei de mier “want we kunnen elkaar ook vergeten.”

“Vergeten! Jou?” riep de eekhoorn.“Ik zal jou nooit vergeten,” zei hij zacht.“Nou ja,” zei de mier “dat moeten we nog maar afwachten. “Dag!”En heel plotseling liep hij de deur uit.
De eekhoorn begon hem onmiddellijk te missen.


“Mier,” riep hij, “ik mis je!”“Dat kan nu nog niet!” zei de mier. Ik ben nog niet eens weg!”“Maar het is toch zo!”riep de eekhoorn.“Wacht nou toch even,” klonk de stem van de mier uit de verte.De eekhoorn zuchtte en besloot te wachten.
s Middags hield hij het niet langer uit en ging naar buiten.


“Het klopt,” zei de mier. “Ik mis jou ook; En ik ben je niet vergeten.”“Zie je wel,” zei de eekhoorn.“Ja,” zei de mier.En met hun armen om elkaars schouders liepen zij naar de rivier.

(Bewerking van de tekst van T. Tellegen, 1999)WE KUNNEN NIEMAND MISSEN


In onze klas kunnen we niemand missen!God, dank U wel voor iedereen in onze klas!


FOTO

Ik mis je omdat…


Rouwverwerking - © BuSO Binnenhof, Peperstraat 27, 9000 Gent – N. Creve
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina