Testscript functionele test ica client versie 11 lokaalDovnload 22.19 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte22.19 Kb.Testscript functionele test ICA client versie 11 lokaal

Auteur: Thomas Dessing / Ed Aerts

Datum: 14-10-2009

Versie: 1.1


Inleiding


In dit document staat een aantal tests beschreven die ten doel hebben de werking van de nieuwe Citrix servers en ICA clients die in het najaar van 2009 worden geïnstalleerd, te valideren. Het testscript dient uitgevoerd te worden in week 42 en 43 zodra de installatie van een ICA client op de test PC is gerealiseerd. De installatie van de nieuwe ICA client geschiedt door de COG in week 41 en 42. De functionele test wordt vervolgens uitgevoerd door de ISIS+ key user. Dit document is bedoeld voor deze key-users.

Uitgangssituatie


Omdat het een lokale test is zal de lokale uitgangssituatie op elke plaats (faculteit) anders zijn. Dat is niet erg, het is juist de bedoeling dat de verschillende omstandigheden worden getest.

Testopzet


Deze test wordt uitgevoerd door de lokale ISIS+ key-user / de facultaire ISIS+ beheerder. De key-user voert de test uit en noteert zijn / haar bevindingen in dit document. Vervolgens wordt het document gemaild naar isisbeheer@cif.ru.nl. ISIS+ beheer zal de resultaten bespreken met het UCI en uiteindelijk beslissen welke aanvullende maatregelen genomen moeten worden en ook het definitieve sein geven om in productie te gaan met de nieuwe server.
De omgeving van de Test is als volgt geconfigureerd: de tester wordt door het starten van de ICA client verbonden met de acceptatie CITRIX server (Denemarken). Van daaruit zal de tester ISIS+ opstarten en naar de PRODUCTIE OMGEVING VAN ISIS+ gaan. Dit betekent dus dat de gebruikers gewoon in de ISIS+ productie omgeving werken.

De tests in het script hebben geen gevolgen voor data in het systeem (er worden geen gegevens toegevoegd of bewerkt) dus aanloggen aan de productie omgeving is geen probleem. Verder kunnen gebruikers op basis van deze ICA test verbinding gewoon hun dagelijks ISIS+ werk doen, aangezien ze werken in de productie omgeving.


Testinstructies en verslag


In onderstaande tabel worden de bevindingen van de functionele test van de nieuwe Citrix omgeving beschreven en is ruimte om de test bevindingen te registreren. Voer de tests uit in de volgorde zoals deze in het schema staan.

Nr

Test instructie

Verwacht resultaat

Testbevindingen

1

Ga naar Windows > Start > programma’s > Citrix ICA client > Citrix program neighborhood. Klik op het icoontje Find new application set.

Op het bureau blad is nu ten minste één icoontje geplaatst van de nieuwe ICA client.


2

Klik op het nieuwe ICA icoontje dat op je bureaublad staat.Wanneer je op het icoontje klikt krijg je meteen het ISIS+ inlogscherm te zien, zonder dat je eerst nogmaals moet inloggen.
3

Log in op de nieuwe CITRIX acceptatie omgeving.

Username en password: je eigen ISIS+ gebruikersnaam en password

Database naam: ISIS


ISIS+ productie omgeving start op Je zit nu in de productie omgeving!
4

Controleer of je inderdaad in de acceptatie omgeving van Citrix zit. Dit doe je als volgt.

Klik met de rechter muisknop op het ICA icoontje dat zich na het starten van de ICA client in de WINDOWS menubalk helemaal rechts onder in het beeldscherm bevindt.Kies nu voor “Open connection center”Controleer of de naam van de server gelijk is aan die in nevenstaande afbeelding.
5

Ga naar een willekeurig ISIS+ overzicht en print het (uitvoer printer = geen). Ga nu naar JCS en open zowel het . lis-bestand als het .log-bestand. (niet elke overzicht heeft een log file. Zoek naar een overzicht dat wel een log file heeft die je kunt aanklikken het gaat er alleen om te testen of wordpad wordt opgestart).

Beide bestanden kunnen worden geopend en MS wordpad start automatisch op.
6

Ga naar de stamkaart zoek een willekeurige student op en klik op de knop: printen.Er wordt op de standaard Windows printer van het werkstation een document geprint van de stamkaart.
7

Klik op de print knop in de menubalkEr wordt een print screen gemaakt op de standaard windows printer
8

Ga naar een willekeurig vak in > Studenten > Tentamenuitslagen > vak met tentamenuitslagen. Ga naar de resultaten in het detaildeel van het scherm zet het scherm nu in zoekmodus (=F7, de velden worden geel) en klik nu op Shift-F2.

In beeld verschijnt een dialoogbox met de melding “FRM-40355: Query will retrieve … records”
9

Ga naar JCS en open een job van een overzicht (bijvoorbeeld van test 1). Sla het bestand nu op op één van de lokale schijven van het werkstation.

Bij het opslaan kan in élk geval één schijf van het werkstation worden gebruikt om het bestand op te slaan.
10

Ga naar de stamkaart en zoek een willekeurige student die actief is. Klik op de knop ‘foto’

Waarschijnlijk wordt de foto getoond, alhoewel niet alle foto’s in de database zitten.
11

Ga naar > Studenten > Tentamenuitslagen > Laden tentamenuitslagen. Klik op het pijltje achter het veld “Bestand”.

Er opent zich een bestands dialoog venster.TD / DSZ Pagina 23-7-2016
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina