The Best Exotic Margold Hotel speelfilm/komedie 20th Century Fox he ook op Blu-ray B: nb n: €92. 500Dovnload 95.18 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte95.18 Kb.
1 mei 2012

The Best Exotic Margold Hotel speelfilm/komedie 20th Century Fox HE ook op Blu-ray

B: NB - N: €92.500

Inhoud: Aangetrokken door een reclamefolder, verhuizen een aantal bejaarde Britten naar Indië in de hoop er hun oude dag te kunnen slijten in een luxueuze omgeving en een warm klimaat. Helaas voor hen, is het hotel een schim van wat het in de folder was. Ze zullen er dus het beste van moeten maken met heel wat minder comfort…

Ons oordeel: Een hartverwarmende Britse komedie die doet denken aan films als Love Actually, Calendar Girls enz… De fantastische acteurs (Judi Dench, Tom Wilkinson, Maggie Smith, Bill Nighy enz…) en de ogenverblindende Indische locaties geven deze film een absolute meerwaarde. Dat de prent gemaakt is volgens een geijkte succesformule doet er dan ook niet veel toe, zolang het maar goed en leuk gedaan is.

Nannerl, La Soeur De Mozart speelfilm Arti Film

N: €85.400- VS: $706.600

Inhoud: Begin 1736 reist de familie Mozart van het ene hof naar het andere, telkens om het grote talent van hun zoon Wolgang te etaleren. Op zijn trips wordt hij vergezeld en begeleid door Anna Maria (Nannerl), zijn oudere zus, een begenadigd violiste en harpiste. Maar gaandeweg wordt ze meer en meer naar de achtergrond verdrongen omdat haar vrouw-zijn niet strookt met het etaleren van haar talenten. Tot ze kennis maakt met prinses Louise en via haar de Dauphin kan ontmoeten…

Ons oordeel: Hoewel deze film er mooi uitziet en technisch zeer verzorgd is, denken we niet dat hij in de videotheek hoge toppen zal scheren. Thema en periode maken hier een harde noot van om te kraken, maar aan de andere kant mag een film als deze niet ontbreken in het schap van de betere film, want deze kant van het verhaal is voor weinigen bekend.

All That I Love (Wszystko, Co Kocham) speelfilm De Filmfreak

DVD-première

Inhoud: Polen 1981. Jacek vult zijn dagen met naar school gaan, samen zijn met zijn vriendinnetje en oefenen met z’n punkgroep. Voor de sociale omwentelingen (Solidarnosc komt op tegen het regime) heeft hij weinig of geen interesse. Maar dan wordt de vader van zijn vriendinnetje, een hevige militant, gearresteerd.

Ons oordeel: In tegenstelling tot wat men zou denken is All That I Love geen politieke of sociaal geëngageerde film, maar één over de adolescentie en de onschuld. Het hoofdpersonage geniet in de eerste plaats van wat het leven hem te bieden heeft en dat zijn vooral de directe geneugten des levens. De film laat zich vlot bekijken en is zeker een waardige aanvulling voor het schap van de betere film. Hij won dan ook drie Poolse Film Prijzen (naast zeven nominaties), waaronder de prijs van het publiek, beste scenario en ontdekking van het jaar.


Pomegranatas & Myrrh (Al-Mor Wa Al Rumman) speelfilm De Filmfreak

B: NB

Inhoud: Jonggehuwden Zaid, een olijfboer, en Kamar, een danseres, vestigen zich in Ramallah. Wanneer de overheid Zaid arresteert (om druk te kunnen uitoefenen op de familie om het land zonder verzet af te geven) komt Kamar er alleen voor te staan. Zij gaat terug dansen, maar wordt verliefd op de leraar Kais, een ex-banneling die teruggekeerd is naar Palestina. In deze moeilijke periode – met Zaid in de gevangenis – is hij de enige die haar steunt en helpt.

Ons Oordeel: Deze debuutfilm van Najwa Najjar werpt een licht op de strijd van de Palestijnen, zowel op politiek als op persoonlijk vlak. Kamar wordt voortdurend over en weer geslingerd tussen haar passie voor de dans en Kais enerzijds en haar loyaliteit t.o.v. de familie anderzijds, en dit in een wereld die constant onder hoogspanning staat. Geen gemakkelijke film, wel één die aanzet tot nadenken en een verrijking genoemd kan worden voor de wereldcinema.

Shanghai Trance speelfilm De Filmfreak

N: € 950 - VS: $

Inhoud: In de miljoenenstad Shanghai maken we kennis met drie koppels die te midden van een hectische wereld hun relatie proberen staande te houden. Zo is er de Nederlandse architect die zich compleet stuurloos voelt, het koppel dat hun energie haalt uit het nachtleven, maar al vlug ervaart dat het leven meer is dan alleen maar uitgaan en het tweetal dat uit elkaar dreigt gedreven te worden als één van de partners verhuist.

Ons oordeel: In Shanghai door een 28-jarige Nederlander opgenomen prent (regisseur Verbeek heeft er twee jaar gewoond, dus spreekt wel met een zekere kennis van zaken) over hoe een miljoenenstad, die zich sneller ontwikkelt dan de mens, een duidelijke invloed kan hebben op het individuele. De film oogt verrassend volwassen, is erg gestilleerd, maar hier en daar met overbodige passages. Niettemin een film om te ontdekken en een naam om te onthouden.


The Hunter thriller De Filmfreak

B: € - N: € 4.500 - VS: $

Inhoud: Een nachtwaker in een autofabriek in Teheran verliest zijn vrouw in een vuurgevecht tussen politie en manifestanten. Gewapend met een gewaar gaat hij op zoek naar de schuldige(n).

Ons oordeel: Sfeervolle moderne western afkomstig uit Iran vol met politieke boodschappen over het regime. Enkele pakkende scènes (waaronder een autoachtervolging in de mist) kunnen niet verdoezelen dat de hoofdacteur (en tevens regisseur) niet bij machte is om de innerlijke strijd (is wraak zoveel beter dan moord?) die bij zijn personage speelt, weer te geven. Wel goed genoeg om aan te bevelen bij een cinefiel publiek.

The Inbetweeners komedie eOne Entertainment ook op Blu-ray

B: € - N: € 207.500 - VS: $

Inhoud: Het einde van het schooljaar komt eraan. Geen leuke gebeurtenis voor Simon die precies nu gedumpt wordt door zijn vriendin. Om hem wat op te vrolijken besluiten zijn vrienden om hem mee te nemen naar Kreta, om zijn zinnen te verzetten. Daar toegekomen rest hen nog één ding: party-en, zuipen en seksen!

Ons oordeel: Deze Britse mix van American Pie en Oh Oh Cherso is gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige Britse serie. Als je die niet gezien hebt, zal je ook bitter weinig te weten komen over de personages en blijft enkel een aaneenschakeling van (flauwe) grappen over.
8 mei 2012

Polisse actie/speelfilm Twin Pics

B: € 162.400 - N: € 35.400- VS: $

Inhoud: De jeugdafdeling van de Parijse politie wordt dagelijks geconfronteerd met de meest uiteenlopende zaken: jongeren die ontsporen, pedofielen die hun handen niet kunnen thuishouden, moeders die hun kind in de steek laten enz… Voorwaar geen pretje om hier elke dag mee geconfronteerd te worden. Dat de miserie van op het werk zich ook doortrekt naar de privésfeer is onvermijdelijk. Gelukkig hebben de leden van de brigade elkaar. De komst van een fotografe die voor een tijdje mee op stap gaat wordt niet door iedereen in dank afgenomen.

Ons oordeel: Keiharde en erg realistische Franse prent die de Prijs van Jury kreeg op het afgelopen Festival van Cannes en die bovendien 13 nominaties voor een César in de wacht sleepte. De harde, rauwe taal en dito beelden plus de erg snedige (bekroonde) montage en jachtige regie geven het geheel een documentaristische inslag. De acteurs acteren op hoog niveau en zorgen dat we hier te maken krijgen met een impressionante film, die gelukkig ook de nodige humor voorziet om het dagelijkse leed wat af te zwakken. Aanrader!

Boogie Woogie speelfilm/komedie A-Film HE

VS: $ 1.800

Inhoud: De verkoop van een schilderij van Mondriaan zorgt voor heel wat chaotische toestanden waarbij tal van mensen betrokken raken. Zo zijn er de assistente van de kunsthandelaar, een rijke koper en zijn vrouw, een ambitieuze jonge artiest, de dochter van een voormalig politicus, een veteraan uit het milieu en een controversiële videoartieste. Ieder is op één of andere manier betrokken bij de verkoop van het peperdure schilderij…

Ons oordeel: Een niet zo subtiele satire over de Londense kunstmiddens met een plejade aan bekende acteurs (Christopher Lee, Heather Graham, Danny Huston, Stellan Skårsgard, Gemma Atkinson, Joanna Lumley, Charlotte Rampling, Amanda Seyfried, Gillian Anderson enz…). De film laat zich vlot bekijken, maar mist de finesse om écht te scoren. Laat ons het op een betere breedtetitel houden.


The Ward horror A-Film HE ook op Blu-ray

N: € 12.000

Inhoud: Een kwade geest maakt het leven van een jonge vrouw in een psychiatrische inrichting nog zuurder dan het al is...

Ons oordeel: Een simpele opzet, maar meer heeft horrormaestro John Carpenter ook niet nodig om er een interessante horrorthriller van te maken. Deze film heeft in België en Amerika geen bioscoop gehaald, maar dat wil voor Carpenter niet veel zeggen. Dit blijft hoe dan ook een niche/cultgenre waar sommige namen (zoals Carpenter) nu eenmaal een goeie following hebben. Doet mee in de hoofdrol: de knappe Amber Heard.

We Need To Talk About Kevin speelfilm A-Film HE ook op Blu-ray

B: € 162.000 - N: € 350.200 - VS: $ 1,3 milj

Inhoud: Eva geniet als schrijfster en vrijgezel van een onbekommerd leven. Dan ontmoet ze Franklin met wie ze huwt en waarvan ze een zoon krijgt. Vanaf dan wordt Eva’s leven een ware hel want de relatie met haar zoontje Kevin is al van bij de geboorte verziekt. En dan moet het ergste nog beginnen…

Ons oordeel: Een prachtfilm met een fantastische Tilda Swinton (Io Sono L’Amore) in de hoofdrol. Door zijn structuur (verleden, heden en toekomst worden voortdurend met elkaar afgewisseld zonder dat je het echt beseft) en zijn thema (welke verantwoordelijkheid heb je als moeder in het ‘misgroeien’ van je kind) richt deze film zich tot een volwassen publiek dat een inspanning wil leveren. Noteer dus alvast dat dit geen zoveelste versie is van The Omen of The Devil’s Child. In de rol van vader noteren we John C. Reilly, die ook al te zien was in Carnage. Dit is zonder twijfel één van de topreleases binnen het arthouse-assortiment.


Zombibi horror/komedie A-Film HE ook op Blu-ray

B: € 6.400 - N: € 332.200 - VS: $

Inhoud: Door een onbekend virus zijn de inwoners van Amsterdam-West veranderd in zombies. Aziz, zijn broer Mo, de Surinaamse vrienden Jeffrey en Nolan en zakenman Joris zijn zowat de enigen die niet in contact zijn gekomen met het virus. Samen met de stoere agente Kim proberen ze de veiligheidszone te bereiken.

Ons oordeel: Volledig in de stijl van Shaun Of The Dead en meer nog The Walking Dead, is dit de eerste Nederlandse zomedie. Geen voltreffer, enkel een onderhoudende genreoefening van Nederlandse makelij met in de rolverdeling Gigi Ravelli (Goede Tijden, Slechte Tijden), Sergio Haisselbank (Sonny Boy) en Mimoun Ouled Radi (Shouf Shouf Habibi). Ondanks de vele liters bloed en afgerukte ledematen of kapot geschoten koppen, neemt de film zichzelf geen minuut au sérieux. Kan verrassen in de videotheek.


Dolfje Weerwolfje familiefilm BFD HE ook op Blu-ray

B: € 65.500 - N: € 2,1 milj - VS: $

Inhoud: Dolfje is een beetje een nerd die in de school gepest wordt en dagelijks ook geconfronteerd wordt met zijn eigen beperkingen. Op de dag van zijn zevende verjaardag verandert hij ’s nachts in een weerwolf. Plots ervaart Dolfje dat het anders-zijn hem ook tal van voordelen (en nadelen) oplevert.

Ons oordeel: Leuke familiefilm van de regisseur van Alles Is Liefde. Inhoudelijk moet er achter het verhaal, dat gebaseerd is op de succesvolle boeken van Paul van Loon, niets gezocht worden want het is de makers in de eerste plaats om een amusante familiefilm te doen, niet om een filosofisch essay over het anders-zijn. In de volwassen rollen herken je Kim van Kooten, die deze maand in de bioscoop te zien is in Quiz en op DVD in Black Out.

Tinker Tailor Soldier Spy thriller/speelfilm eOne Entertainment ook op Blu-ray

B: € 152.600 - N: € 763.600 - VS: $22,8 milj

Inhoud: Begin jaren ’70, midden in de Koude Oorlog. Wanneer een operatie in Hongarije fout afloopt, neemt het hoofd van de British Intelligence Service ontslag. Hij is er namelijk van overtuigd dat er tussen de kopstukken van MI6 een mol zit die informatie doorspeelt aan de Russen. Voormalig agent George Smiley wordt teruggehaald om de schuldige te zoeken.

Ons oordeel: Intelligente en knap geschreven verfilming van de roman van John Le Carré die zowel als spionagefilm, thriller en drama weet te scoren. Gary Oldman is schitterend in de rol van George Smiley en wordt geflankeerd door topacteurs als John Hurt, Marc Strong, Tom Hardy, Ciarán Hinds en Colin Firth. Noteer wel dat niet iedereen hiervan zal kunnen genieten want er is een duidelijk gebrek aan actiescènes en het tempo ligt aan de trage kant. Maar voor wie een inspanning wil leveren en z’n hersens wil gebruiken, is dit zonder twijfel een topfilm.

Abrir Puertas Y Ventanas rom. speelfilm Just Bridge ook op Blu-ray

N: € 20.600

Inhoud: Drie zussen Marina, Violetta en Sofia wonen in het huis van hun oma, een mooie zonnige woning vol fijne herinneringen. Maar nu oma overleden is, zijn de zussen hun houvast kwijt en voelt alles leeg aan. Ze vinden hun draai niet meer en wanneer één van hen besluit op te stappen, zorgt dat voor heel wat verwarringen en spanningen.

Ons oordeel: Argentijnse film die medegeproduceerd werd door het Nederlandse Waterland Film & TV en die niet minder dan zeven (kleinere) prijzen won. Hoewel deze film bioscoop kreeg in Nederland, schatten we de slaagkansen in de videotheek erg laag in omdat er quasi niks gebeurt in de film. Een aaneenschakeling van beelden en impressies, misschien dat een dergelijke film het arthousepubliek kan aanspreken.

Als Je Verliefd Wordt rom. speelfilm Just Bridge ook op Blu-ray

N: € 11.100

Inhoud: Een CEO wordt verliefd op een meisje uit het bedrijf. Om haar hart te veroveren geeft hij zich – vermomd met pruik en snor – uit voor een vrachtwagenchauffeur.

Ons oordeel: Nederlandse romantische komedie die na één week al uit de bioscopen werd genomen, wat veel zegt over de kwaliteiten. Alles – van vertolkingen over de regie tot het scenario – kon véél beter. De hoofdrollen worden gespeeld door Bas Muijs (Italo uit Voetbalvrouwen) en Fajah Lourens (Goede Tijden, Slechte Tijden)

Doomsday Prophecy actie Just Bridge ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Het einde van de wereld is aangebroken! Een moderne Nostradamus heeft echter ontdekt hoe de wereld gered kan worden van de totale destructie. Hij draagt zijn kennis over aan een uitgever en een archeologe die op zoek gaan naar het voorwerp dat het einde van de wereld een halt kan toeroepen. Uiteraard wordt het tweetal op de hielen gezeten door verschillende partijen.

Ons oordeel: Vergezocht en totaal ongeloofwaardig sf-verhikel dat gemaakt werd voor SyFy channel. De special effects zijn zo goed als onbestaand. De actie concentreert zich op niets ter zake doende auto-achtervolgingen. De acteurs (A.J. Buckley uit CSI: NY en Jewel Staite uit Stargate: Atlantis) doen hun best om hun kleurloze personages wat leven in te blazen. Een breedtetitel die wellicht enkel op zijn (misleidende) inlay zal verhuren.

Gabe: The Cupid Dog rom. speelfilm Just Bridge

DVD-première

Inhoud: Journalist Eric heeft net een relatie achter de rug en maakt zich klaar om naar Londen te vertrekken voor een opdracht. Eén probleem: zijn hond Gabe ziet het niet zitten om zes maanden te gaan logeren bij Eric’s vader. Geïnspireerd door een programma op televisie krijgt de hond plots een ingenieus idee: als hij Eric kan koppelen aan buurmeisje Sara is de kans groot dat Eric niet meer naar Londen vertrekt.

Ons oordeel: Romantische komedie met een hond in de hoofdrol, wat inhoudt dat dit in de eerste plaats een titel is voor de hele familie. De kwaliteiten overstijgen nauwelijks die van een tv-film en de acteurs (Boti Bliss (CSI: Miami) en Brian Krause (Charmed)) zijn niet bekend. Met andere woorden, een middelmatige breedtetitel.

Carjacked actie/thriller Paradiso HE

DVD-première

Inhoud: Lorraine Burton heeft het lastig. Als alleenstaande moeder met financiële problemen, probeert zij haar zoontje Chad zo goed als mogelijk op te voeden en uit de handen te houden van haar ex Gary die het Lorraine juridisch erg lastig maakt. Tot overmaat worden zij en haar zoontje gekidnapt aan een pompstation door Roy, een misdadiger op de vlucht. Hij dwingt Lorraine om door te rijden naar Mexico waar hij zijn deel van de buit gaat ophalen.

Ons oordeel: Deze breedtetitel heeft met Stephen Dorff en Maria Bello gelukkig twee sterke acteurs op de rolverdeling staan, zoniet zou hij volledig in de anonimiteit verdwijnen, want veel heeft Carjacked als film niet om het lijf. Bovendien zijn er heel wat slordigheden en ongeloofwaardigheden die de kijkpret alleen maar bederven.

Hysteria speelfilm/komedie Paradiso HE

B: € 88.900 - N: € 152.200

Inhoud: We zijn in het Victoriaanse Engeland, einde van de 19de eeuw. Dokter Mortimer Granville kan aan de slag als assistent van Dr. Dalrymple, een gynecoloog avant la lettre, die voornamelijk vrouwen met hysterie behandelt. De remedie voor die ziekte is een intense massage van het vrouwelijk geslachtsorgaan… Granville scoort, maar ondervindt al vlug fysische problemen van al dat ‘masseren’. Samen met zijn vriend Lord Edmund vindt hij de allereerste vibrator uit…

Ons oordeel: Leuke, romantische komedie die via grappige dialogen en dito situaties de aandacht onafgebroken weet vast houden. Bovendien kunnen uitstekende acteurs als Hugh Dancy, Felicity Jones, Jona than Pryce, Rupert Everett en Maggie Gyllenhaal met veel plezier hun ding doen. Ook zij hadden blijkbaar heel wat lol aan deze film. Geen platvloersheid, hoewel een onderwerp als dit er best wel aanleiding toe had kunnen geven.

The Woman horror Paradiso HE

DVD-première

Inhoud: Chris Cleek is een gerespecteerd advocaat, een liefhebbende echtgenoot en de goede vader van drie kinderen. Bij één van zijn jachtpartijen in het bos, botst hij op een ‘wilde’ vrouw, de enige overblijver van een stam die leefde aan de kust. Hij neemt de vrouw gevangen en sluit haar op in de kelder. Samen met zijn gezin zal hij de vrouw proberen op te voeden zodat ze terug naar de echte wereld kan. O ja, nog één ding: Chris is een gestoorde psychopaat met een uitgesproken haat voor vrouwen…

Ons oordeel: Deels een psychologisch drama over een verstoorde familie, deels een gore horrorfilm. The Woman zal in elk geval de gemoederen weten te verontrusten. De film is erg cru, men is dus gewaarschuwd. De vertolkingen zijn uitstekend en de regie van Lucky McKee (zijn debuutfilm May deed het in de videotheek niet onaardig) heel doeltreffend.

Exit Humanity horror Splendid Benelux ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: 1870. Edward Young keert terug uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Maar het ergste is nog lang niet achter de rug, want zombies maken de streek onveilig. Bij zijn thuiskomst merkt hij dat z’n vrouw besmet is en zijn zoon verdwenen. Samen met iemand die ook op zoek is naar een verloren familielid begint hij aan een helse speurtocht.

Ons oordeel: Erg ambitieuze zombiefilm (er zijn ook passages die in pure animatiestijl zijn) die de periode en het landschap als extra element gebruikt. De vertolkingen zijn goed, de gore scènes

beperkt, maar… het tempo is erg traag. Met zijn bijna twee uur is dit dan ook een film die niet steeds de aandacht hoog kan houden. Niettemin een waardige breedtetitel.Love speelfilm/sf Splendid Benelux ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Wanneer elke vorm van communicatie met de begane grond wegvalt moet kapitein Lee Miller aan boord van het International Space Station zien te overleven. Zijn leven wordt herleid tot een eenzaam en claustrofobisch bestaan totdat hij aan boord een merkwaardige ontdekking doet.

Ons oordeel: Onbekende sf-film die er visueel erg knap uitziet – ondanks het beperkte budget – en die ook wat te vertellen heeft. Sommigen vergelijken hem dan ook met Solaris (de oude), Moon en 2001: A Space Odyssey, voorwaar geen verkeerde referenties. Geen bekende acteurs, maar wel de moeite om te ontdekken.

War Of The Arrows (Choi-Jong-Byeong-Gi Hwal) actie Splendid Benelux ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Wanneer Ja In op de vooravond van haar huwelijk bij een invasie door de boosaardige prins Dorgon als slaaf gevangen wordt genomen, gaat haar broer Nam Yi onvervaard achter haar aan, op de hielen gezeten door de mannen van Dorgon. Nam Yi is net als zijn gedode vader een zeer behendige boogschutter die een speciale boog hanteert.

Ons oordeel: Epische actiefilm die er fantastisch uitziet en die je van meet af aan in spanning houdt. De film geniet geen bekendheid, maar loont zeker de moeite en is zonder twijfel één van de betere historische actiefilms, afkomstig uit Zuid-Korea. Iedereen die de trailer zal zien, zal deze film willen huren. Spektakel, inhoud en vaart! Een aanrader.

Mission: Impossible - Ghost Protocol actie Universal PB ook op Blu-ray

B: € 2,2 milj - N: € 3,9 milj - VS: $ 209, 2 milj

Inhoud: Ethan Hunt en z’n team maken jacht op terrorist Kurt Hendricks die ermee dreigt een nucleaire aanval te lanceren op de VS. Wanneer een raid aan het Kremlin mislukt en het IMF (Impossible Missions Force) verantwoordelijk wordt gesteld voor de aangebrachte schade, wordt het team op non-actief gezet. Hunt en z’n mannen moeten zullen er alles aan doen om Hendricks te stoppen, ook al moeten ze daarvoor naar Dubai en Mumbai.

Ons oordeel: Deze vierde aflevering van Mission Impossible is zonder twijfel één van de betere. De film bevat enkele schrikwekkende stunts waar men met open mond naar zit te kijken en levert datgene wat men van een echte actiefilm verwacht. Tom Cruise is geen haartje verouderd en wordt perfect bijgestaan door Simon Pegg en Jeremy Renner (The Hurt Locker). De locaties zijn prachtig en geven de film een extra exotisch sfeertje. Diep stockeren want dit is zonder twijfel een megatopper!

Cassadaga horror Zeno Pictures

DVD-première

Inhoud: Wanneer Lily haar zus verliest in een auto-ongeval zoekt zij toevlucht tot een medium om opnieuw in contact te komen met haar zus. Tijdens de séance wordt echter de geest opgeroepen van een jonge vermoorde vrouw die uit is op wraak. Lily wordt gekweld door de geest, maar besluit dan op zoek te gaan naar de verantwoordelijke voor haar dood, zodat de geest eindelijk tot rust kan komen.

Ons oordeel: Eén van de betere horrorfilms van deze maand, zonder twijfel. De trailer zal iedereen die fan is van horror zeker aanzetten om de film te huren. In de rolverdeling slechts één bekende naam, die van Louise Fletcher (nurse Ratchett uit Cuckoo’s Nest), maar hoofdrolspeelster Kelen Coleman is een naam om zeker te onthouden. De regisseur is zelf een fan van horror en was ondermeer de uitvoerende producent van Midnight Meat Train.

30 Minutes Or Less actie/komedie Sony PHE

B: € 5.800 - VS: $37,1 milj

Inhoud: De niet zo slimme Dwayne en zijn al even domme partner hebben geld nodig om een massagesalon op te starten. Wanneer een moord – wegens te duur – niet doorgaat, kidnappen ze pizzajongen Nick, doen hem een vest aan met niets dan bommen en geven hem de opdracht om binnen de negen uur een bank te beroven. Nick schakelt zijn beste vriend Chet in, maar het plan loopt niet zoals Dwayne het gepland had.

Ons oordeel: Deze actiekomedie van de regisseur van Zombieland zal het wellicht goed doen in de videotheek. De film heeft alleszins heel wat troeven om hierin te slagen: humor, actie, vaart, explosies, grappige one liners etc. Alleen mist hij de naambekendheid om echt groot te worden. In de rolverdeling ook enkele vertrouwde gezichten: Jesse Eisenberg (Zombieland, The Social Network) en Danny McBride (Your Highness, Eastbound & Down).

Wyatt Earp’s Revenge western Sony PHE

DVD-première

Inhoud: Wanneer zijn vriendin Dora gedood wordt door Spike Kennedy, organiseert Wyatt Earp een posse om wraak te nemen. Probleem is echter dat de familie Kennedy, en inzonderheid de vader, erg machtig is. Maar dat is zonder Wyatt Earp gerekend want die is bereid om heel ver te gaan om zijn meisje te wreken.

Ons oordeel: Deze op waargebeurde feiten gebaseerde western heeft met Val Kilmer een commerciële naam in de cast, maar helaas is zijn bijdrage héél beperkt. De andere castleden zijn onbekend en enkel Daniel Booko kan overtuigen als Spike Kennedy. De film die straight to video ging, ziet er goed uit, maar als je naar de kostuums, make up en decors kijkt, zie je dat er toch wat scheelt…

J. Edgar speelfilm Warner HV ook op Blu-ray

B: € 506.500 - N: € 298.800 - VS: $37 milj

Inhoud: Op 24 jarige leeftijd werd J. Edgar Hoover hoofd van de FBI en dat bleef hij tot zijn dood op 72-jarige leeftijd. Bijna 50 jaar lang bestreed hij met succes de misdaad in Amerika. Maar Hoover was ook een omstreden figuur. Hij was tiranniek en eiste van iedereen het onderste uit de kan. Volgens de roddelpers was hij homofiel en betrokken bij allerlei omkoopschandalen. Bovendien had hij van bijna iedereen in de VS, zeker van de hooggeplaatste personen, een privé dossier dat hij te pas en te onpas bovenhaalde, zeker als het ging om het uitoefenen van zijn macht.

Ons oordeel: Hoewel DiCaprio en Eastwood prima werk leveren, is J. Edgar niet helemaal geslaagd omdat het scenario belangrijke passages onvoldoende uitdiepte of volledig wegliet. De bijna 50-jarige carrière van een besproken en controversiële figuur als Hoover is immers niet samen te vatten in een film van twee uur. Dus moesten er keuzes gemaakt worden en die zijn niet altijd de juiste. Omdat het verhaal verteld wordt door een oude Hoover, kan Eastwood geen kritiek spuien waardoor de film aan punch mist. Niettemin een technisch perfecte biopic met een sterke DiCaprio in de hoofdrol.

The Help speelfilm Walt Disney Studios HE

B: € 440.000 - N: € 1,6 milj - VS: $169,7 milj

Inhoud: Skeeter, een pas afgestudeerde blanke journaliste, besluit een boek te schrijven over de zwarte vrouwen die in de jaren zestig als ‘hulpje’ werkzaam waren bij blanke families. Haar eerste contactpersoon is Abigail. Na haar volgen er nog meer dames die plots uit de biecht willen klappen. Maar gaandeweg groeit ook de wrevel bij de blanke dames die zich meer en meer gaan uiten als fervente racisten.

Ons oordeel: Zeer mooie, ontroerende film die echter nooit melig wordt en die ernstige zaken te vertellen heeft. Een feelgood-film van de beste soort met fantastische vertolkingen (tot in de kleinste rollen) van een hoofdzakelijk enkel uit vrouwen bestaande cast. Octavia Spencer won voor haar vertolking een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA.
15 mei 2012

Flicka 3 speelfilm 20th Century Fox HE

DVD-première

Inhoud: Toby en zijn paard Flicka hebben een nieuwe job op de manege van Lindy. Haar dochter Kelly raakt vlug bevriend met Flicka en wil haar voorbereiden voor een tornooi. Wanneer de concurrentie het Lindy erg lastig maakt, zodanig dat ze er zelfs over denkt de boel te verkopen, schiet Toby haar ter hulp om de problemen op te lossen.

Ons oordeel: Derde – rechtstreeks voor video gemaakte – aflevering in de Flicka-franchise. Een oké gemaakt filmpje dat er goed uitziet, maar dat spijtig genoeg niets nieuws toevoegt aan de vorige afleveringen en dit keer ook geen bekende acteurs in de rolverdeling heeft. Met andere woorden, een film die zich in de eerste plaats richt op een doelgroep van tienermeisjes met een zwak voor paarden.

The Darkest Hour sf/actie/thriller 20th Century Fox HE

B: € 364.600 - N: € 807.200 - VS: $21,4 milj

Inhoud: Sean en Ben vertrekken vol goede moed naar Moskou om hun ideeën rond een nieuwe website voor veel geld te verkopen. Helaas was iemand anders hen voor, zodat ze zich gaan bezatten in een sjieke club. Daar ontmoeten ze twee knappe meisjes en… een aantal aliens die er plots voor zorgen dat alles pikdonker wordt. Ze slagen erin te ontsnappen en duiken onder om daarna op zoek te gaan naar overlevenden.

Ons oordeel: De nieuwste productie van Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch en Day Watch) zorgde voor heel wat hooggespannen verwachtingen, die helaas niet kunnen ingelost worden. Visueel is het bij momenten verbluffend, maar inhoudelijk kon het veel beter. De aliens zijn lichtflitsen en zijn dus allesbehalve schrikwekkend. De film probeert een beetje teveel om tegelijkertijd een thriller, actiefilm, komedie en sciencefictionprent te zijn en dat komt hem niet ten goede. De trailer ziet er wel goed uit en Emile Hirsch in de hoofdrol is voldoende bekend om de aandacht te trekken. Maar, eerlijk gezegd, wij hadden er meer van verwacht. Wordt in de videotheken wel een hit.

Oom Henk misdaad/komedie A-Film HE

DVD-première

Inhoud: Koen weet zijn hachje te redden door te beweren dat topcrimineel Henk de Koning, alias de Vlek, zijn oom is. Dat gerucht komt toevallig de Vlek ten gehore en een paar dagen later staat hij bij Koen aan de deur. Voor wat hoort wat en Koen moet dus voor Henk een klus uitvoeren, een voorstel waar hij best geen neen tegen zegt. Hij moet een dementerende crimineel de schuilplaats van twaalf miljoen euro ontfutselen…

Ons oordeel: Hoofdrolspelers Hans Kesting en Tobias Lierp zitten in Nederland nog vers in het geheugen want allebei waren ze te zien in de serie Lijn 32, die ook in Vlaanderen liep. Over de film, die gemaakt is voor televisie, kan niets gezegd worden want die krijgt pas op 7 mei zijn tv-première. Regisseur Elbert van Strien tekende voorheen voor Zwart Water.

Perfect Sense speelfilm A-Film HE

N: € 29.800- VS: $3.000

Inhoud: Wanneer mensen over de hele wereld eerst hun reuk, dan hun smaak en vervolgens hun andere zintuigen verliezen, is het einde van de wereld nabij. Midden deze epidemie worden twee mensen, een laborante en een chef-kok, op elkaar verliefd. Hoe sterk is hun liefde om de Apocalyps te weerstaan?

Ons oordeel: Mooie film die qua thema een beetje in de buurt komt van Children Of Men en Blindness. Geen echte topfilm, maar wel een film die je pakt en die weet te boeien. In de hoofdrollen leveren Eva Green (Casino Royale) en Ewen McGregor (Beginners) knappe vertolkingen af.

Trespass thriller eOne Entertainment ook op Blu-ray

N: € 369.900 - VS: $16.800

Inhoud: Diamanthandelaar Kyle en z’n vrouw Sarah wonen in een extravagante woning. Op een avond dringen vier mensen, gehuld in politie-uniformen, de woning binnen in de hoop dat er in de kluis wat te vinden is. Geld? Diamanten? Wat ze willen weten ze eigenlijk niet. Kyle weigert op hun eisen in te gaan…

Ons oordeel: Ondanks de namen op de affiche (Cage, Kidman en regisseur Joel Schumacher) is dit een zware tegenvaller. Het scenario rammelt aan alle kanten en laat totaal geen ruimte voor enige spanning. Wat we wel krijgen is een geroep en gekrijs en dit de hele film lang. Ook komen we een aantal dingen te weten over de relatie tussen Kyle en Sarah en wat de motieven zijn van de gangsters, maar who cares? Met zo’n verhaal verwacht je een compleet andere (en betere) film. Zal wel goed verhuren op basis van de namen en op basis van de trailer die er goed uitziet.

The Iron Lady speelfilm Lumière HE ook op Blu-ray

B: € 866.600 - N: € 1,5 milj - VS: $29 milj
Inhoud: Een oude Margaret Thatcher blikt samen met de ‘geest ‘ van haar overleden echtgenoot Dennis terug op haar bewogen leven als eerste vrouwelijke Premier van Groot-Brittannië. Dennis was haar rots in de branding, de persoon waarop ze steeds kon terugvallen.

Ons oordeel: Meryl Streep won voor haar ongelooflijk sterke vertolking (cq imitatie) een terechte Oscar. De film op zich is een brave, voorspelbare biopic over Margaret Thatcher, wat wil zeggen dat er nooit enige vorm van kritiek geuit wordt op haar nochtans omstreden beleid. Jammer, want iemand als de échte Thatcher had voor heel wat meer pit en inhoud kunnen zorgen.
Intruders horror/thriller Universal PB ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Twee kinderen op verschillende plaatsen (een jongetje in Madrid, een adolescente in Londen), dromen van een schrikwekkende figuur die in hun huis ronddoolt. Een man met een cape, maar zonder gezicht. En die ‘indringer’ zal pas rusten als hij de kinderen de zijne heeft gemaakt.

Ons oordeel: Nieuwe horrorthriller van de regisseur van 28 Weeks Later met niemand minder dan Clive Owen in de hoofdrol. Zijn vrouwelijke tegenspeelster is de Nederlandse Carice van Houten. De film begint erg sfeervol, maar ontspoort gaandeweg omdat het verhaal een logische uitleg wil geven voor iets wat zich in de fantasiewereld van kinderen afspeelt.

22 mei 2012

The Lady speelfilm Twin Pics

B: € 147.800 - N: € 49.600

Inhoud: Het aangrijpende en waargebeurde verhaal van Aung San Suu Kyi en haar echtgenoot Michael Aris die hun persoonlijk geluk opofferden voor een hoger doel. Ondanks de afstand, het vijandige regime en de lange periodes dat ze van elkaar gescheiden waren, duurde hun liefde voor elkaar tot het bittere einde.

Ons oordeel: Een epische liefdesfilm over een persoon die alleen maar respect kan afdwingen. Als leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar, kreeg zij in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede. Dat precies Luc Besson deze film regisseerde is een beetje vreemd, want van hem verwacht je toch een ander soort film. Dit is een eerder braaf, maar wel oprecht drama over een machtige vrouw. De film mist alleen de punch om volledig te overtuigen.

Le Havre speelfilm A-Film HE ook op Blu-ray

B: € 97.900- N: € 179.200 - VS: $602.200

Inhoud: Marcel Marx leeft teruggetrokken als schrijver aan de haven van Le Havre. Zijn favoriete bar, zijn vrouw Arletty en zijn werk als schoenpoetser, meer heeft Marcel niet nodig. Maar dan verandert alles als hij zich ontfermt over de 10-jarige Idrissa, een Afrikaans illegaal jongetje dat gezocht wordt door de politie.

Ons oordeel: Ingetogen, maar erg doeltreffende en zeer mooie, grappige film van de Fin Aki Kaurismaki die zich dit keer van zijn meer opgewekte kant toont. De confrontatie tussen een 66-jarige man, een 10-jarig Afrikaans jongetje en de politie zorgt bij momenten voor tragisch-absurdistische grappen die een glimlach op de mondhoeken toveren en die ook een gevoelige snaar weten te raken. Liefhebbers van arthouse zullen deze onder geen beding willen missen!

Tyrannosaur speelfilm A-Film HE ook op Blu-ray

N: € 78.500 - VS: $22.100

Inhoud:Joseph drinkt zich elke dag te pletter en kan niet omgaan met z’n innerlijke agressie en zijn vele woedeaanvallen. Wanneer het op een dag weer uit de hand loopt, vlucht hij in een kringloopwinkel, gerund door de vrome Hannah. Die probeert Joseph te helpen, maar heeft het zelf heel moeilijk. Wanneer ze samen optrekken, komt Hannah ‘s geheim roet in het eten gooien.

Ons oordeel: Keihard, rauw en realistisch Brits drama van acteur Paddy Considine die hiermee debuteert. De film is geen lolletje om naar te kijken, maar loont beslist de moeite omdat de vertolkingen meesterlijk zijn en de thematiek met de nodige expertise behandeld wordt. Geen happy enden of ander Hollywood-truken, maar het leven zoals het is (althans toch voor sommige mensen). Kreeg heel wat prijzen (ondermeer de BAFTA voor beste debuut) en is een must voor het arthousedepartement.

Black Out actie/misdaad/komedie BFD HE

N: € 314.400

Inhoud: Jos, tien jaar geleden uit het vak gestapt, wordt op een morgen wakker met een lijk naast hem en een revolver onder hem. Bovendien blijkt hij in het bezit te zijn van 20 kg coke die eigendom zouden zijn van een Russische maffiabaas. Jos kan zich helemaal niets herinneren en probeert uit te zoeken wat er allemaal gebeurd is.

Ons oordeel: Nederlandse misdaadkomedie boordevol actie die leentjebuur speelt bij Tarantino, Guy Ritchie en films als Snatch, Crank en Things To Do In Denver When You’re Dead. Maar laat dat geen nadeel zijn, want hetgeen we te zien krijgen is leuk, dynamisch en bij momenten verrassend. Regisseur Arne Toonen bewijst dus dat je met een beperkt budget en dito middelen best wel een vermakelijke actieprent kan maken. In de rolverdeling zien we ondermeer Raymond Thiry (Luther in Penoza) in de hoofdrol, Birgit en Katja Schuurman, Horace Cohen, Robert De Hoog en Kim van Kooten.

Doodslag actie/thriller BFD HE

N: € 595.200

Inhoud: Max is ambulancier. Hij doet zijn werk graag, maar wordt dikwijls afgeremd door hufters die het niet zo hoog op hebben met hulpverleners. Na een aantal voorvallen barst de kruik en slaat Max een jongen neer met alle gevolgen van dien.

Ons oordeel: Nederlandse prent die de tongen losmaakt en die een thematiek behandelt die redelijk actueel kan genoemd worden. Vandaar dat we hele goede verhuurresultaten verwachten, vooral in Nederland. Regisseur Pieter Kuijpers (Van God Los) en hoofdacteur Theo Maassen werkten eerder samen in TBS.

Johan Primero speelfilm/komedie BFD HE

N: € 15.800

Inhoud: Johan Puig is een fervente supporter van F.C. Barcelona. Om zijn ploeg te steunen rijdt hij als vorm van bijgeloof elke dag 50 rondjes rond het stadium. Het blijkt te werken want Barcelona speelt uitstekend. Op een dag ontmoet hij ruitenwasser Paquita die een hekel heeft aan regelmaat en vaste rituelen. Johan probeert zijn gevoelens voor zijn club en voor Paquita te combineren, maar dat lukt niet. Hij zal bijgevolg moeten kiezen…

Ons oordeel: Spaans gesproken film van Nederlandse makelij. Een heerlijke film die weet te ontroeren in zijn eenvoud. Sympathiek met het hart op de juiste plaats. Gezien voetbal zijdelings het onderwerp is en de voertaal Spaans, zou het best kunnen dat vele mensen afhaken, ten onrechte want dit is best wel een leuke, onderhoudende prent die het perfect alternatief is voor het komende EK.


A Good Old Fashioned Orgy komedie Dutch FilmWorks ook op Blu-ray

B: € 135.800- N: € 285.800 - VS: $154.600

Inhoud: Eric en zijn vrienden, een groep dertigers die elkaar al kent van het middelbaar, organiseert regelmatig ophefmakende feestjes in het buitenverblijf van de vader van Eric, kwestie van niet te moeten opgroeien. Als Eric’s vader besluit de villa te verkopen wil Eric nog één groot feest geven ter afsluiting: een lekker ouderwetse orgie!

Ons oordeel: Voor wie houdt van dit soort humor (dertigers die zich gedragen als pubers) en kunnen lachen met seks- en andere onderbroekenlol zitten met deze orgie gebeiteld voor een avondje kommerloos entertainment. Niet groots of vernieuwend, maar wel leuk en ontspannend, zoals bvb. Hall Pass. Geen bekende acteurs, maar Jason Sudeikis ken je wellicht van… Hall Pass en Horrible Bosses en dikkerd Tyler Labine is zeker geen vreemde meer sinds Tucker & Dale VS Evil.

Hesher speelfilm Dutch FilmWorks ook op Blu-ray

B: € - N: € 14.800 - VS: $382.900

Inhoud: TJ heeft net zijn moeder verloren in een auto-ongeval en trekt met z’n depressieve vader in bij zijn oma. Zijn leven had er rooskleuriger kunnen uitzien. Dan ontmoet hij eerder bij toeval Hesher, een onverzorgde, langharige metal fan die maar wat rondhangt en meer onheil aanbrengt dan voor iedereen goed is. Als vorm van wederdienst eist Hesher kost en inwoon bij TJ. Het jongetje zijn leven wordt nóg chaotischer… of toch net niet?

Ons oordeel: Hesher is een debuutfilm en dat is te merken: heel veel genres in één film, wisselend niveau, maar gelukkig ook schitterende vertolkingen met op het voorplan Joseph Gordon-Levitt (Inception, 50/50) en Nathalie Portman. En voor de fans nog dit, de muziek is van Metallica.

Koen Kampioen tv-serie eOne Entertainment

DVD-première

Inhoud: De 12-jarige Koen en zijn vriend Niels dromen ervan ooit topvoetballer te worden. Ze spelen samen bij FC Top waar ze onder leiding van hun superfanatieke trainer proberen kampioen te worden. Helaas is het team niet altijd even sterk en saamhorig. Zo krijgen ze te maken met persoonlijke gebeurtenissen, strijd, overmacht en concurrentie, waarbij het spel en het leven onverwachte wendingen neemt.

Ons oordeel: 8-delige tv-serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Fred Dirks. De serie wordt momenteel uitgezonden op Ned 2 en richt zich op kinderen. In de aanloop naar het EK zal er meer aandacht voor zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat deze vooral en enkel aan te bevelen is als koopproduct. In de volwassen rollen herkennen we ondermeer Tim Murck (Feuten) en Marit van Bohemen (De Mol).

Kandahar Break oorlog Zeno Pictures ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Werken is Afghanistan is elke dag weer geconfronteerd worden met gevaren. Richard is een ingenieur die werkt voor de ontmijningsdienst. Maar het grootste gevaar zijn niet de mijnen, maar zijn relatie met Jamila, zijn tolk op wie hij verliefd is geworden.

Ons oordeel: Kandahar Break belicht een ander standpunt i.v.m. de oorlog in Afghanistan, maar weet dat helaas niet te vertalen naar een goeie film. De productiewaarden liggen aan de lage kant, de acteurs zijn onbekend en de regie bij momenten zwak. Meer dan een breedtetitel is dit niet.

The Girl With The Dragon Tattoo thriller Sony PHE

B: € 1,2 milj - N: € 1,9 milj - VS: $102,5 milj

Inhoud: Journalist Michael Blomkvist gaat op zoek naar een vrouw die al veertig jaar verdwenen is. In zijn speurtocht krijgt hij onverwachte steun van Lisbeth Salander, een teruggetrokken punkster die een kei is in het hacken van computers.

Ons oordeel: Klinkt dit verhaal je bekend in de oren? Dat klopt, want dit is inderdaad de Amerikaanse versie van het eerste boek van Stieg Larsson, bij ons op DVD uitgebracht als Millennium. Deze versie werd geregisseerd door David Fincher en won naast verschillende nominaties en prijzen ook een Oscar. Daniel – 007 - Craig vertolkt de hoofdrol. Knappe, suspensrijke film die een must is, zeker voor wie Millennium niet gezien heeft. Wordt een absolute topper in de videotheek.

New Year's Eve rom. speelfilm Warner HV ook op Blu-ray

B: € 1,1 milj - N: € 3,5 milj - VS: $54,5 milj

Inhoud: Oudejaarsavond. Iedereen kijkt uit naar het nieuwe jaar en bereidt zich voor op de jaarovergang. Maar niet voor iedereen wordt het feest: er zijn mensen die moeten werken, mensen die in de put zitten enz… De film volgt het lot van verschillende mensen en hoe hun levens uiteindelijk samenkomen op… New Year’s eve.

Ons oordeel: Na het succesvolle Valentine’s Day is hier New Year’s Eve: zelfde recept, zelfde regisseur en bijna dezelfde acteurs. En het is vooral van deze laatste dat de film het moet hebben. Uiteraard wekken ook de kleine verhaaltjes interesse, maar het zijn voornamelijk de topnamen die de aandacht zullen trekken. Noteer alvast: Jessica Biel, Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Zac Efron, Sarah Jessica Parker, Ashton Kutcher, Katherine Heigl en ga zo maar door.

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows actie/avontuur Warner HV ook op Blu-ray

B: € 2,2 milj - N: € 3,3 milj - VS: $187,6 milj

Inhoud: Een reeks bomaanslagen doet Sherlock Holmes vermoeden dat zijn aartsrivaal Professor Moriarty bezig is met een duivels plan. Holmes heeft gelijk want Moriarty wil oorlog in Europa. Holmes en Watson, die op het punt staat te trouwen, ontmoeten waarzegster Sim die meer weet dan ze vertelt. Samen met haar trekken ze heel Europa door op zoek naar Moriarty, maar die is hen steeds een stapje voor.

Ons oordeel: Hoewel deze Sherlock-film opnieuw redelijk verwijderd is van de boeken van Sir Conan Doyle, zorgt hij wel voor uitstekend popcorn entertainment, opgediend met de nodige actie, veel scherpe oneliners en meer dan één grappige situatie. Deze Game Od Shadows is dan ook een perfecte opvolger voor de eerste die in de videotheek heel goed scoorde. In de rolverdeling zien we naast Robert Downey Jr. en Jude Law, die hun rollen hernemen, ook Noomi Rapace (Millennium), Rachel McAdams en Stephen Fry als de broer van Holmes. O ja, er zijn ook heel wat verbluffende locaties.
29 mei 2012

Hard Boiled Sweets misdaad/thriller Universal PB ook op Blu-ray

DVD-première

Inhoud: Shrewd Eddie is de grote man in Southend. Hij is de topgangster waar iedereen schrik van heeft. Maar dat is klein bier vergeleken met zijn baas Jimmy The Gent die afgezakt is naar Southend om een grote som geld op te pikken. Dat bezoek is ook de politie en een stel andere gangsters niet ontgaan.

Ons oordeel: Stijlvolle Britse misdaadthriller in het genre van Lock, Stock And Two Smoking Barrels, gemaakt met een beperkt budget. Maar wel een film met ballen en met helaas ook weinig bekende namen. Gelet op het aanbod van deze maand zal deze dan ook tevreden moeten zijn met een plaatsje onderaan het rek. Nochtans een film die verwachtingen inhoudt voor de toekomst.

The Muppets familiefilm Walt Disney SHE ook op Blu-ray

B: € 850.400- N: € 2,4 milj - VS: $88,6 milj

Inhoud: Wanneer drie fans ontdekken dat een oliemagnaat het theater van de Muppets wil sluiten om er naar olie te boren, besluiten ze op zoek te gaan naar de Muppets en ze terug samen te brengen om nog één grote show te geven die het theater kan redden van sluiting.

Ons oordeel: Jason Segel (Forgetting Sarah Marshall) en Amy Adams (Leap Year) zijn de volwassenen die met veel animo de Muppets terug bij elkaar brengen. En we moeten toegeven dat het leuk was om de vertrouwde figuren opnieuw bezig te zien. Een leuke, onderhoudende en grappige familiefilm die het uitstekend deed in de bioscoop en die vooral op koop gigantisch gaat scoren.

War Horse speelfilm/oorlog Walt Disney SHE ook op Blu-ray

B: € 818.700 - N: € 868.700 - VS: $78,8 milj

Inhoud: Een boerderij heeft het moeilijk om de pacht te betalen, vooral nu uitbater Ted een mooi, jong paard gekocht heeft op de veiling. Eigenlijk een miskoop want wat ze nodig hadden was een kloek en sterk trekpaard. Zoon Albert belooft voor het paard te zorgen en het op te leiden zodat het kan ingezet worden bij het werk. Maar dan breekt WO I uit en wordt het paard opgeëist door het Britse leger. Albert, helemaal ontredderd, besluit toe te treden tot het Britse leger…Ons oordeel: Typische Spielberg film: grootse actiescènes, grootse decors en grootse, bombastische muziek. Hoewel dit technisch een juweeltje is, ligt de meligheid er soms vingerdik op en kunnen we ons niet ontdoen van de idee dat er vaak gezocht wordt naar goedkoop sentiment. De cast bestaat uit stuk voor stuk goede Britse acteurs. Was genomineerd voor zes Oscars, maar kon geen enkele nominatie verzilveren. Verhuurkansen? Groot want dit is per slot de nieuwe Spielberg.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina