The flying tygers biografieDovnload 4.8 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte4.8 Kb.
THE FLYING TYGERS - biografie
The Flying Tygers spelen onversneden sixtiespunk en garagerock, voorzien van fuzzgitaar en Vox-orgeltje, kortom: het soort onaangepaste herrie die boegbeeld (zanger/organist/gitarist) Eric Geevers al sinds mensenheugenis maakt. En met internationaal succes ook, bijvoorbeeld in dienst van Link Wray, the Jaymen, en the Fuzztones... en met z'n eigen bandjes als the Ace-Tones en the Napoleons.
En nu dus the Flying Tygers. Deze band bestaat pas sinds begin dit jaar, maar ze debuteerden in maart als hoofdact in Speakers, ze presenteerden in april bij hun tweede optreden al een vinylplaatje op het Amerikaanse Tombstone-label, en na hun derde optreden werden ze al meteen gevraagd voor Westerpop. Dat gaat dus wel héél snel.

Maar wacht even... was er niet nog zo'n Delfts bandje met een vergelijkbaar verhaal? Een band die met nog geen acht keer oefenen in Paradiso stond, al vlot als hoofdact in de Melkweg speelde, en de boel overal plat krijgt met hun instrumentale garagesurf?

Nou je het zegt ja, the Raving Bonkers.

Laat nou the Flying Tygers de garagerock-variant zijn op the Raving Bonkers! Dat verklaart een hoop. Orgeltje er bij, Flying V-gitaren voor het leuk, nu mèt zang dus, en verder met dezelfde energie en bevlogenheid.


Behalve Eric bestaat de band derhalve uit gitarist Jochem Jonkman, bassist Sjors van Roosmalen en drummer Barry van Esbroek die hun sporen behalve als Raving Bonkers hebben verdiend in andere uitstékende surf- en punkbands als RightBackEdje, the Doldrums en Ward 69.

Waar een hoop garagebands coolheid verwarren met arrogantie, en andere bands slechts hun technische virtuositeit etaleren, houden the Flying Tygers zich liever bezig met de essentie: tot vier tellen en samen met het publiek een pot rock'n'roll beleven waar de barsten van in de lambrizering springen.


Eric Geevers – zang, Vox-orgel, gitaar

Jochem Jonkman – gitaar, zang

Sjors van Roosmalen – basgitaar, zang

Barry van Esbroek – drums, zang


015-2628292 Hugo de Grootstraat 328 2613 VD Delft bietelnapoleon@gmail.comDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina