Themamiddag op donderdag 11 november 2010 in‘t Plein te Udenhout, aanvang 14. 00 uurDovnload 6.52 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte6.52 Kb.

Bijlage 4 bij Nestor 2010-11-21KBO-AFD. UDENHOUT


Belangenorganisatie voor 50-plussers.

THEMAMIDDAG OP DONDERDAG 11 NOVEMBER 2010

in‘t Plein te Udenhout, aanvang 14.00 uur

Het bestuur van de KBO afdeling Udenhout is blij dat het de heer Kees van Kempen bereid heeft gevonden om deze middag voor u een lezing te verzorgen over de geschiedenis van Udenhout. Hij zal worden geassisteerd door enkele andere leden van Heemcentrum ’t Schoor.


Bij veel van onze leden is Kees van Kempen ongetwijfeld bekend, want hij is geboren en getogen in Udenhout. Hij is woonachtig in Den Haag, maar voelt zich zo verbonden met zijn geboorteplaats dat hij veel tijd en energie besteedt aan onderzoek naar de geschiedenis hiervan. Hij is voorzitter van het schrijversteam van ’t Schoor en heeft dus aan de wieg gestaan van de vele boeken die in de loop van de jaren zijn uitgegeven.

Ieder die bij de presentatie van een boek aanwezig is geweest, weet hoe boeiend Kees kan vertellen.


Hij begint zijn lezing met het verhaal over wat er waar is van de legende van het Verzonken Kasteel en besteedt aandacht aan de legende van de monniken van het klooster van de Strijdhoef.


Vervolgens zal hij vertellen over Kasteel de Strijdhoef. Hij begint met de periode van de bouw hiervan in 1760/1761, maar de nadruk zal hij leggen op de lange rij contacten die de bewoners van het kasteel onderhielden met het dorp.


Volgend jaar zal namelijk feestelijk worden herdacht en uitbundig worden gevierd dat 250 jaar geleden in Udenhout het Kasteel Strijdhoef werd gebouwd. Guillaume en Clothilde Lemire met 3 van hun kinderen (ca. 1885)

Er komt dan een nieuw boek over het kasteel uit. Foto in bezit van ’t Schoor (stond in een scoutingkalender)


Het bestuur van de KBO nodigt u uit om deze themamiddag bij te wonen. De zaal is open vanaf 13.30 uur. We ontvangen u met koffie of thee en in de pauze bieden we u ook een consumptie aan. De SWOU geeft financiële ondersteuning voor deze middag, zodat ook niet-leden welkom zijn.
De lezing met PowerPointpresentatie duurt inclusief pauze ongeveer twee uur.

Aanmelding voor deze middag is niet nodig; de toegang is gratis


Als u graag deze themamiddag bij wilt wonen en slecht ter been bent, kunt u dat aangeven bij Mien Vermeer, Schoorstraat 26, tel 013-511 1561 of per e-mail vermeer.jac@planet.nl

dan zorgt zij er voor dat u wordt opgehaald.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina