Thijs Borsten Daagt Uit' van 2016. (dit is de nieuwe naam van de voorstelling 'De Uitdaging'). Nb: BDovnload 15.26 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte15.26 Kb.
Dit document bevat de promotionele teksten voor 'Thijs Borsten Daagt Uit' van 2016.

(dit is de nieuwe naam van de voorstelling 'De Uitdaging').NB: Bij het invoeren van de voorstellingen in het boekingssysteem, elke voorstelling los invoeren maar wel de mogelijkheid tot een passe-partout voor alle 3 de voorstellingen aanbieden. komend jaar zullen we ook posters en teksten aanleveren voor de losse voorstellingen.
Vragen?

Reda van der Putten

06-44696265

reda.vanderputten@gmail.com / info@deuitdaging.org


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Algemene tekst:

-----------------------'Thijs Borsten daagt uit!'
Componist/pianist Thijs Borsten daagt in 2016 voor de vierde keer op rij Nederlandse topvocalisten en bekende internationale artiesten uit om samen hun muzikale grenzen verleggen.
Dit jaar neemt operazangeres Tania Kross het in januari op tegen flamencozanger Carlos Denia die voor deze serie speciaal vanuit Spanje overkomt. In februari staat veelzijdige zangeres Frederique Spigt tegenover de Koerdische zangeres/ actrice Meral Polat. Thijs Borsten Daagt Uit sluit in maart af met een knaller: Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David en fadozangeres Maria de Fatima.
Nooit eerder stonden ze samen op het podium, maar in 2016 gaan deze topartiesten onder leiding van Thijs Borsten en zijn trio de uitdaging aan. Lukt het om elkaars muziekstijlen te doorgronden, Hoe kinken ze samen en kan Thijs de artiesten verleiden om uit hun comfort zone te stappen? Met Thijs Borsten op de piano, Arno van Nieuwenhuize op de drums en Xander Buvelot op de bas belooft Thijs Borsten Daagt Uit een muzikale avond vol passie, verrassing en verbinding te worden.
Vorig seizoen riep Mathilde Santing na haar ontmoeting met de Portugese zanger Fernando Lameirinhas 'dit is een top concept!', Tania Kross noemde haar uitdaging met de Senegalese zanger Mola Sylla 'een cadeautje', Ernst Daniël Smid bekende voor de ontmoeting met flamenco zangeres Erminia Fernando Cordoba geen oog dicht te hebben gedaan en Giovanca bleek te mogen zingen met haar Afrikaanse idool Neco Novellas. Hoe zal het de artiesten dit jaar vergaan? Het beloven drie spannende, muzikale avonden te worden.
Quote Leendert van der Valk / NRC:

'Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen!'


Thijs Borsten - piano/presentatie

Xander Buvelot - bas

Arno van Nieuwenhuize - drums

www.deuitdaging.org


--------------------------------------

Teksten en biografieën per voorstelling

--------------------------------------Januari - opera en Flamenco
Thijs Borsten Daagt Uit: Tania Kross en Carlos Denia

Dat operazangeres Tania Kross met haar stem alle kanten op kan bewees zij afgelopen seizoen in de Uitdaging toen zij tegenover de Senegalese zanger Mola Sylla stond. Moeiteloos adopteerde zij het stem geluid van Mola en flaneerde ritmisch door de Afrikaanse muziek. Om het dit jaar iets moeilijker voor Tania te maken heeft Thijs de Spaanse flamenco zanger Carlos Denia bereid gevonden twee weken naar Nederland te komen om Tania het Spaanse vuur aan de schenen te leggen.


Tania Kross (Curaçao, 3 augustus 1976)

Mezzosopraan Tania Kross werd geboren in Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen waaronder de eerste prijs van het Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Rosa Ponselle International Competition for Vocal Arts in New York en het Cristina Deutekom Concours.

Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot “Rising Star”. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. Bij het grote publiek kreeg Tania haar bekendheid door haar deelname aan diverse populaire televisieprogramma’s als 'Wie is de Mol' en als jurylid bij Het 'Orkest van Nederland'.
Carlos Denia (Gandia, 1971) is een Spaanse zanger, gitarist en componist.

Geboren in een familie van gerenommeerde musici, groeide Carlos Denia op tot één van de meest geroemde flamenco zangers. Hij studeerde jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon zijn carrière in verschillende Jazz en Blues bands. Tegelijkertijd ontwikkelt hij zijn carrière als flamenco zanger. Hij werkte onder meer met het Limburgs Symfonie Orkest en gitarist Pepe Romero. Ook componeert hij voor het Symfonisch Orkest van Pamplona, de Slagwerkgroep Amsterdam en het Koor van de Generaliteit van Valencia. In Spanje ontving hij verschillende prestigieuze prijzen voor het in ere houden van de Flamenco muziek. Carlos Denia toerde over de hele wereld en komt speciaal naar Nederland voor De Uitdaging.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Februari - (Rockzangeres en Koerdisch/Nederlandse zangeres & actrische)


Thijs Borsten Daagt Uit: Frederique Spigt en Meral Polat

Voor de rauwe bluesy, Singer songwriters stem van pop icoon Frederique Spigt heeft Thijs de Nederlands/Koerdische zangeres/actrice Meral Polat uitgenodigd. Hoe klinken de teksten van Frederique in het Koerdisch? Kan Frederique een Turkse traditional omtoveren in een rauwe popsong? In welke taal worden de duetten gezongen?


Frédérique Spigt (Rotterdam, 28 januari 1957)

Als echte Rotterdammer was Frédérique Spigt van jongs af aan niet op haar mondje gevallen.

Na de Rotterdamse kunstacademie kreeg ze in de jaren tachtig landelijke bekendheid als zangeres van 'I've got the Bullets'. Ze werd een baanbrekend rockidool. Want een vrouw als leider van een rockband was, zeker in Nederland, zeldzaam. Haar androgyne verschijning, krachtige rauwe stemgeluid en openheid over haar biseksualiteit maakten bovendien dat ze in feministische kring gezien werd als een soort boegbeeld. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998.
Meral Polat (Amsterdam, 1982)

In korte tijd groeide Meral Polat uit tot een van de meest gevraagde actrices/zangeressen van Nederland. En dat is niet zomaar: ze is getalenteerd, exotisch én heeft ballen. Met haar Koerdische roots weet ze meerdere culturen aan te verbinden. In 2004 studeerde Polat af aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarna was ze te zien in verschillende theatervoorstellingen waaronder De Gesluierde Monologen. In 2008 heeft Polat de Guido Moor Prijs gewonnen voor haar rol in Hollandse Spoor. Ze heeft gespeeld in verschillende televisieseries en films waaronder Keyzer & De Boer Advocaten, Lijn 32 en Noord/Zuid. Behalve actrice is Meral ook een getalenteerd zangeres. Met haar band 'Meral’s Harem' maakt ze een mix van oosterse en westerse muziek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maart - (Amerikaanse Gospel zangeres en Fado)Thijs Borsten Daagt Uit: Michelle David en Maria de Fatima
De combinatie Maria de Fatima, Michelle David is er een van expressieve uitersten.

De ingetogen en traditionele fado van de Portugese diva Maria de Fatima wordt gelinkt aan de soulvolle Amerikaanse Gospel zangeres Michelle David. Deze twee stijlen die ieder op hun eigen manier zo expressief zijn zullen tijdens deze Uitdaging hun eigen weg moeten vinden. Waar de Gospel zich kenmerkt door grootse uithalen zoekt de Fado in melancholiek en sereniteit.


Maria de Fátima (Lissabon, 1961) is een Portugese fadozangeres

Al op haar tiende stond Maria de Fátima voor het eerst op het podium. Haar eerste album nam ze op toen ze 12 was. In 1974 won ze de 'Grande noite do Fado', de meest prestigieuze erkenning voor Fado artiesten. Na jaren de wereld rondgereisd te hebben met haar muziek, besloot ze in 1981 plotseling te stoppen met optredens en neer te strijken in Nederland. Pas in 2001 kwam ze met een come-back. Sindsdien heeft ze al zes nieuwe albums opgenomen en ondanks een carrière van meer dan veertig jaar, toert ze nog regelmatig met haar Fado door Europa.


Michelle David (North Carolina USA, 28 augustus 1966)

Michelle David groeide op in New York. Grootgebracht met de kerk begon ze op haar vierde al te zingen en trad ze al vroeg op in Gospel bandjes. In 1980 begon ze met ze een opleiding op de Fame school in New York City. Na ook nog een studie medicijnen te hebben gevolgd, deed ze in 1991 auditie voor de Broadway musical Mama, I Want To Sing en toerde daarmee de wereld rond. Zo kwam David in Duitsland terecht, waar ze twee jaar deel uitmaakte van de groep The Golden Gospel Singers. In 1994 kwam David naar Nederland om met mee te werken aan The Sound of Motown. In de film Abeltje speelde ze een gospelzangeres Toen David terugkeerde naar de Verenigde Staten deed ze daar achtergrondvocalen voor Diana Ross en Michael Bolton en de choreografie voor de show Black Nativity. In 2002 wees ze de rol van Shenzi in de Lion King aangeboden in Duitsland af, om onderdeel uit te maken van de formatie Big, Black & Beautiful en ze woont inmiddels in Amsterdam.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina