Tijdelijke spelerspasDovnload 16.65 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte16.65 Kb.

Tijdelijke spelerspasSpelers voor wie een spelerspas in aanvraag is, ontvangen een tijdelijke spelerspas waarmee zij gedurende de periode van innemen pasfoto, retour zenden fotogedeelte en ontvangst definitieve spelerspas mogen uitkomen in wedstrijden. De tijdelijke spelerspas heeft een geldigheidsduur van 3 weken.


Als de geldigheidsduur is verlopen, is de tijdelijke spelerspas uiteraard niet meer geldig (zie ook blz. 15 van de 'Handleiding voor de spelerspas').
Ondertekening wedstrijdformulierIn het kader van de informatie rondom de spelerspas is er onduidelijkheid ontstaan omtrent het ondertekenen en paraferen van het wedstrijdformulier door de aanvoerder/leider. Volgens de reglementen dient de aanvoerder vooraf het wedstrijdformulier te ondertekenen en na afloop te paraferen.


In het jeugdvoetbal mag deze taak worden overgenomen door de elftalleider (zie hoofdstuk 1.2 en 2.1 van het Bewaarnummer). In de informatie met betrekking tot de spelerspas wordt daarom gesproken over aanvoerder/leider. Voor het seniorenvoetbal geldt in ieder geval dat de aanvoerder moet ondertekenen en paraferen.

Om misverstanden te voorkomen nog het volgende. De aanvoerder ondertekent het wedstrijdformulier vooraf om aan te geven dat de vermelde gegevens juist zijn. Na afloop van de wedstrijd parafeert hij/zij het wedstrijdformulier eveneens om de juistheid van de gegevens te bevestigen. Parafering van het wedstrijdformulier wil niet zeggen dat men akkoord gaat met de door de scheidsrechter vermelde overtredingen/misdragingen. Schuldig of niet schuldig verklaren is een zaak die op een later moment door de tuchtcommissie wordt bepaald.
Heb jij de spelerspas ook al?Heb jij nog geen spelerspas? Ga dan zo snel mogelijk met een pasfoto naar jouw vereniging om te zorgen dat de pas wordt aangevraagd! Sinds 1 januari is er geen uitstel meer mogelijk. Nu geldt: geen pas = niet spelen.


Als je een pas hebt aangevraagd, ontvang je een tijdelijke spelerspas, zodat je in de periode tussen de aanvraag en de levering van de pas toch kan voetballen. Deze tijdelijke pas is 21 dagen geldig. De datum waarop de tijdelijke pas verloopt en dus niet meer geldig is, staat vermeld op de pas.

Lees hier alles over de spelerspas.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina