Tijdens deze vlakke en afwisselende wandeling wandelt u langs leuke beekjes naar het bosgebied Groote Broek. Dan loopt u door het schitterende natuurgebied Castenrayse Vennen, een ware sprookjeswereldDovnload 13.83 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte13.83 Kb.


711. HORST 12km

www.wandelgidslimburg.com

www.wandelgidszuidlimburg.com


Tijdens deze vlakke en afwisselende wandeling wandelt u langs leuke beekjes naar het bosgebied Groote Broek. Dan loopt u door het schitterende natuurgebied Castenrayse Vennen, een ware sprookjeswereld. Het is een ruig gebied dus doe goede wandelschoenen aan. De terugweg gaat langs nog wat mooie vennen en dan over veldwegen langs akkers en boerderijen. Het laatste stuk loopt een mooi stuk langs de Kabroekse beek. Neem zelf proviand en een dekentje mee, dan kunt u heerlijk aan een vennetje pauzeren.
Startadres: Parkeerplaats voor Aldi, Loevestraat 50.

(In het centrum kunt u maar 2 uur parkeren. Parkeer gratis voor de Aldi aan de straat (Niet op de parkeerplaats (max. 1 uur)).


Gps afstand: 12000m

looptijd: 2.40

Hoogteverschil: 10m

Auteur: Jos Wlazlo


Het Auteursrecht van deze tekst en het Databankenrecht op deze route ligt volledig bij de auteur. Niets van deze wandelroute mag worden gekopieerd, verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder toestemming van de auteur.
Wandelen met een PAUZE in een GEZELLIG KROEGJE: www.kroegjesroutes.nl


711. HORST 12km


1. Met uw rug naar de Aldi gaat u R en neem de eerste straat L (Thomeerstraat). **Ga aan de T-splitsing met de Deken Creemerstraat even L en meteen R door de poort de begraafplaats in. Loop RD en verlaat aan de andere kant het park. Ga hier RD over de beklinkerde weg door de woonwijk. Ga aan de 3-sprong voor het plein L langs huisnr. 32. Ga aan de T-splitsing L door de Van Bronckhorststraat. Neem de eerste weg R (van Sonsveldstraat). Negeer de zijweg links en rechts en volg RD de van Schaesbergstraat. Waar de weg naar links buigt gaat u RD het verharde voetpad in. Ga aan de kruising RD de trap omhoog en volg boven het voetpad naar L langs de snelweg. Ga aan het eind R over het trottoir langs het fietspad.
2. Ga aan de T-splitsing met de Witte Brugweg R onder het viaduct door. Steek de beek over en ga meteen na de brug L het voetpad in tussen wat keien. Negeer 2 zijpaden rechts en ga 10m verder R het natuurgebiedje in (D’n Rouwen Hook). (U maakt hier een klein rondje). Volg het pad en buig bij de picknickbank L langs een vijver. Ga aan het eind R verder over het hoofdpad. Negeer een zijpad rechts en dan komt u aan de kruising bij de brug. (U kunt hier R naar de ruïne lopen van kasteel Ter Horst, vanaf de toren heeft u een mooie blik op de omgeving). Ga hier RD de doodlopende weg in (Gortmeulenpad) en negeer meteen de zijweg rechts langs een huis. Ga dan na 50m L de veldweg in langs een slagboom en volg de beek. Volg aan het eind RD het voetpad langs de beek. Let op! Waar het pad bij een meterkast naar rechts buigt gaat u L naar de beek en volg het pad verder langs de beek (mg).
3. Steek bij de brug voorzichtig de verkeersweg over en ga L over het fietspad (pijl). Loop onder het viaduct door en dan komt u aan de T-splitsing met de Venrayseweg. Steek de weg over en ga R. Ga bij huisnr. 121 L de grindweg in (mg). Loop RD langs de bosrand (geen pad). Ga na 30m R het bospaadje in (mg). Ga aan de T-splitsing voor de beek R (mg). Volg geruime tijd de beek tot bij een boerderij. Volg hier RD het graspad dat links langs de beek loopt. Ga na geruime tijd aan de T-splitsing voor de koepels L langs de beek (mg). Volg het pad tot aan de asfaltweg. Steek de weg over en ga RD het graspad in dat rechts langs de beek loopt. Ga aan de T-splitsing van beekjes R. Neem de eerste brug (rioolbuis) L en ga meteen R verder langs de beek.
4. Aan het eind buigt u L het natuurgebied Castenrayse Vennen in (mg). Volg nu geruime tijd dit sprookjesachtige paadje door het moerasgebied tot aan de T-splitsing voor een beek. (Soms moet u over wat boomstammetjes lopen). Ga hier L (mg). Vlak voor een mooi ven buigt het pad naar links (mg). Via een klaphek verlaat u het natuurgebied en volg het bospaadje (mg). Het pad buigt naar links en op de hoek van de afrastering loopt u schuin rechts door het veld (mg). Na 100m komt u bij een mooi ven waar u aan de overkant lekker in het gras kunt pauzeren. Volg RD het graspad naar links langs een alleenstaande boom, ga dan rechts naar de bosrand en ga L langs de afrastering. Negeer een graspad links (mg) en blijf vlak langs de afrastering lopen, evenwijdig aan de weg rechts van u.
5. Ga aan het eind R door het klaphek en u komt bij knooppunt 71. Steek de grindweg over en ga RD de veldweg in (72) langs de bosrand. De weg loopt even door het bos en bij een akker passeert u een zitbank. Ga aan de kruising met knooppunt 72 L over de veldweg (73). Ga aan de kruising van veldwegen en betonnen paaltje RD. Volg geruime tijd de weg tot aan de T-splitsing met knooppunt 74. Ga hier R over de asfaltweg (48). Ga aan de T-splitsing met knooppunt 48 L (47). Ga tegenover huisnr. 9c R door de Seurenweg langs de tuinkassen. Ga bij de beek en infobord (knooppunt 47) RD. Ga aan de T-splitsing met de voorrangsweg L en u loopt weer Horst binnen. Ga na 100m R de afhangweg in langs de kapel. (Na 50m ziet u links een bijzondere buxustuin).
6. Ga net vóór de brug L het graspad in langs de Kabroekse beek (95). Loop door tot de volgende brug. Ga R de brug over en meteen L het graspad in langs een tuinkas. Volg de beek tot aan de asfaltweg. Steek de weg over en ga RD het voetpad in, dus rechts langs de beek. Ga aan het eind van de vijver bij de brug R over het trottoir. Ga aan de T-splitsing L en negeer meteen de zijweg rechts (In de Riet). Negeer nog 2 zijwegen rechts en ga aan de T-splitsing R door de Jacob Merlostraat. Neem de eerste weg L (Groenewoudstraat). Negeer zijwegen en ga aan de T-splitsing L door de Loevestraat. Loop RD naat de Aldi.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina