Tijdlijn Vincent van Gogh Mitch Derksen iv1ADovnload 9.7 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte9.7 Kb.
Tijdlijn Vincent van Gogh


Mitch Derksen IV1A

In dit verslag zal ik de levensloop van Vincent van Gogh behandelen. Ik heb hiervoor het Van Gogh Museum in Amsterdam bezocht en hier heb ik veel kennis opgedaan over hoe het leven van Vincent nou gedetailleerd is verlopen. Dit verslag typ ik na aanleiding van de herkansingsopdracht van de afgelopen periode.

De Tijdlijn

Op de volgende pagina heb ik een kleine tijdlijn in Photoshop in elkaar gezet om een overzichtelijk beeld te geven van de dingen die in zijn leven gebeurd zijn. Hier staan niet alle kleine details in, maar je kan in een oogopslag zien wat de grote gebeurtenissen waren.

Gedetailleerde Tijdlijn
Vincent van Gogh is geboren in Groot-Zundert op 30 maart 1853.
Van 1864 tot 1866 is Vincent naar de Boarding school gestuurd, waar hij veel verschillende dingen heeft geleerd. Na deze school heeft Vincent in 1869 een baan aangeboden gekregen bij de Gallerij in Den Haag. In Juni 1875 wordt hij door dit werk uitgezonden naar Parijs in Frankrijk. In 1876 begint Vincent met het verlagen van zijn levensstijl aan de arme mensen in Borinage, in Belgie. Hierdoor doet hij veel kennis op over gevarieerde levens. Van 1880 tot 1884 verhuisd Vincent naar Brussel, ook in Belgie. Hier begint hij veel te leren over kunst en hij begint zich er in deze tijd meer in te verdiepen. In april 1885 maakt hij De Aardappeleters af, wat uiteindelijk een van zijn grootste meesterwerken is geworden. Door de kennis die hij heeft opgedaan in Brussel, heeft hij uiteindelijk zoiets kunnen maken. Als hij niet naar Brussel gegaan zou zijn, zou hij De Aardappeleters waarschijnlijk nooit af hebben kunnen maken. In maart 1886 gaat hij terug naar Parijs, waar hij de impressionisten en post impressionisten ontdekt. In 1887 maakt hij zijn zelfportret met de hoed af, dat uiteindelijk ook een groot deel ging uitmaken van de hedendaagse kunstwereld. In 1888 verhuist hij naar Arles om zijn eigen kunstschool te beginnen. In dit jaar is er veel gebeurd in Vincent zijn leven. Hij heeft namelijk ook in dit jaar het stuk met de zonnebloemen afgemaakt, de “Starry Night Over The Rhone”, en het Cafe-Terras schilderij. In december 1888 snijdt hij een stuk van zijn oor af en wordt hij in een soort gekkenhuis gestopt. In deze maand beeindigt Vincent ook zijn vriendschap met Gauguin. In 1889 maakt hij in mei en juni Irises en Starry Night af. In februari 1890 maakt hij het schilderij af met de bloezems. In mei 1890 verlaat Vincent Saint Remy en neemt hij weer contact op met zijn broer Theo. In 1890 overlijdt Vincent door zelfmoord. Hij schiet zichzelf neer, en wordt begraven op 30 juli in Auvers-sur-Oise.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina