'tnt werkt met de maffia'Dovnload 5.58 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte5.58 Kb.
BERICHT DE PERS, 15 MAART 2011


'TNT werkt met de maffia'


Gepubliceerd: vandaag 11:10
Update: vandaag 13:19

Het Nederlandse postbedrijf TNT heeft contracten gesloten met de maffiaorganisatie 'ndrangheta over de pakketbezorging, dat zegt de Italiaanse justitie.

"Er bestaan mogelijke connecties tussen de 'ndrangheta en onderaannemers", bevestigt een woordvoerder van TNT dinsdag. Het bedrijf is verrast door de onaangekondigde uitspraken van de Italiaanse justitie, die TNT als slachtoffer noemt in de zaak.Link naar video:  documentaire van Walter Stokman over de maffia Scena del Crimini op Holland Doc.

De woordvoerder vindt het te vroeg om te speculeren over de gevolgen voor de activiteiten in Noord-Italië. "Eerst moeten we weten wat er precies aan de hand is en van welke strafbare feiten onze onderaannemers precies worden verdacht. We willen nu eerst het onderzoek en de eventuele rechtsgang afwachten", aldus de woordvoerder.Het Financieele Dagblad citeert dinsdag de Italiaanse maffiarechter Ilda Boccassini: ,,TNT besteedde het lokale bezorgwerk uit. Dat is een miljoenenbusiness waar criminele organisaties in Lombardije belangstelling voor hadden. TNT kwam daarmee in handen van de maffiafamilie Flachi.''

De Italiaanse politie arresteerde dinsdag bij een grote internationale operatie tegen de 'ndrangheta tientallen mensen. Het misdaadsyndicaat heeft zijn machtsbasis in de regio Calabrië, in het zuiden van Italië, maar heeft zijn invloed uitgebreid tot in Noord-Italië en in het buitenland. In Italië werden 31 mensen ingerekend, in Duitsland zes, in Canada drie en in Australië één.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina