Toepassing flex-regeling bij onwerkbaar weerDovnload 9.87 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte9.87 Kb.
Toepassing flex-regeling bij onwerkbaar weer
Op dit moment kent de Cao voor de hoveniers geen WW-regeling voor onwerkbaar weer. Mogelijk dat zo’n regeling in een later stadium alsnog wordt opgenomen, indien er sprake is van langdurige extreme weersomstandigheden. Daarover zal een ieder tijdig worden geïnformeerd. Vooralsnog kan de huidige flex-regeling uit de Cao uitkomst bieden bij onwerkbaar weer. De flex-regeling bestaat uit twee werkgeversspaarpotten (flex ADV pot en flex TVT pot). In geval van onwerkbaar weer kan een werkgever eerst dagdelen of dagen uit de flex ADV pot aanwijzen en vervolgens uit de flex TVT pot (zie artikel 19 CAO voor het Hoveniersbedrijf).
Flex ADV

Uren in de pot


Op 1 april boekt een werkgever voor iedere werknemer 15 dagen (is omgerekend 120 uur) in de flex ADV pot. Hierbij telt een werkgever het restant van het afgelopen jaar op. Komt het resultaat op meer dan 200 uur, dan keert de werkgever het meerdere uit tegen 130%.

Uren uit de pot


  • De werkgever mag dagen of dagdelen aanwijzen voor onwerkbaar weer of gebrek aan werk (deze aanwijzing maakt een werkgever voor aanvang van de betreffende dag of dagdeel bekend).

  • De uren gaan 1 op 1 uit de pot. Dat wil zeggen 1 uur uit de pot is 1 uur vrij.

  • De flex ADV dagen die niet zijn aangewezen worden niet afgerekend, maar blijven in de Flex ADV pot.

  • Eerst dient het saldo van de flex ADV volledig benut te worden, daarna kan de flex TVT worden aangesproken.

Flex TVT

Uren in de pot


De flex TVT pot wordt gevuld door:

Het maximum van de flex TVT pot is 90 c.q. 120 uur (zie artikel 19 lid 7 CAO voor Hoveniersbedrijf). Wanneer het saldo van flex TVT pot meer dan 200 uur bedraagt, kunnen er geen uren meer in worden geboekt. Alle overuren moeten dan rechtstreeks worden uitbetaald tegen de geldende overwerkpercentages.


Uren uit de pot


  • De werkgever mag dagen of dagdelen aanwijzen voor onwerkbaar weer of gebrek aan werk (deze aanwijzing maakt een werkgever voor aanvang van de betreffende dag of dagdeel bekend).

  • De werkgever betaalt een toeslag van 33 1/3 % over de uren die uit de flex TVT pot worden gehaald (art 19, lid 10 CAO voor het Hoveniersbedrijf). Met andere woorden, als er 8 uur vrij wordt gegeven, gaan er 6 uur uit de pot.

  • Op 1 april wordt het restant saldo van de flex TVT pot:

De werknemer heeft de beschikking over de volgende dagen:  • vakantiedagen

  • 5 ADV dagen (= 40 uur)


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina