Tohaco introduceert luchtgeveerde aanhanger op de Nederlandse marktDovnload 10.21 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte10.21 Kb.


Tohaco introduceert luchtgeveerde aanhanger op de Nederlandse markt

http://bulkonline.nl/articles/3421-Tohaco-introduceert-luchtgeveerde-aanhanger-op-de-Nederlandse-markt

woensdag, 25 september 2013

LIESSEL - Van sommige producten vraag je je af, waarom ze niet eerder op de markt zijn verschenen, terwijl de technieken al jarenlang bekend zijn en zich ook al uitgebreid op de markt hebben bewezen.

Een van zo’n product is de luchtgeveerde aanhanger. De techniek wordt al lang in de gemotoriseerde transportwereld toegepast, zoals bijvoorbeeld bij de vering van vrachtautocombinaties, maar tot nu toe is deze nog nooit voor de productie van aanhangwagens tot 3,5 ton gebruikt. Zaakvoerder Berry Hurkmans van het medio 2012 opgericht bedrijf Tohaco in Liessel vertelt in een interview hoe de luchtgeveerde Tohaco-aanhangwagen is ontstaan en welke geweldige voordelen deze techniek heeft.

“Eigenlijk heeft een aanhanger met luchtvering inderdaad alleen maar voordelen”, aldus Berry Hurkmans. “Het rijgedrag is enorm comfortabel, het los- en laadgemak is ten opzichte van gewone aanhangwagens uitermate goed en door het lage zwaartepunt is de aanhanger ook nog eens erg veilig tijdens het rijden”.

Uitvoeringen Tohaco aanhanger

“Wij bouwen de luchtgeveerde aanhanger in een aantal standaarduitvoeringen, waarbij we uitgaan van 2 basis-uitvoeringen: een 1, 2 of 3-assige machinetransporter , én een eenassig model voor het transport van motoren en andere voertuigen. Met één druk op de knop kun je de laadvloer aan de achterzijde vrijwel vlak op het wegdek laten zakken. Palletwagens of een rolcontainer kun je er zo op- of afrijden. Oprijplaten zijn niet meer nodig. Ook machines met een geringe bodemvrijheid zijn eenvoudig op de aanhanger te rijden.

Verder hebben deze aanhangers een niveau-regeling die zich automatisch aanpast aan de vracht . Ook een ongelijke gewichtsverdeling tussen links en rechts wordt door de niveauregeling gecorrigeerd. De Tohaco-aanhanger is voorzien van een ingebouwde tractie-accu. De compressorunit met luchtdroger én twee luchtketels zorgen voor de juiste luchtdruk in het systeem”, aldus Berry Hurkmans.
Rijgedrag en veiligheid

Hij vervolgt: “Omdat een luchtgeveerde aanhanger altijd optimaal geveerd is, - beladen of onbeladen- , vertoont deze een uiterst comfortabel rijgedrag. Door zijn lage zwaartepunt en de daardoor ontstane stabiele wegligging, is het rijden met deze aanhanger zeer veilig. Verder is er een veiligheid ingebouwd, mocht er iets gebeuren met het luchtsysteem. Dan zorgt het veiligheidssysteem er voor dat de aanhanger niet meteen op de grond zakt”.


Geschiedenis en ontwikkeling

Tohaco is de afkorting van de voornamen van de drie oprichters van het bedrijf: Ton, Hans en Co. Co was, komend uit de transportwereld, zeer vertrouwd met luchtgeveerde systemen op gemotoriseerde voertuigen. Hij dacht: “Waarom zou dit systeem niet op een aanhangwagen tot 3500 kg kunnen worden toegepast”?


Hij ging aan de slag en tevreden met zijn testresultaten verbaasde hij zich in die periode, dat er eigenlijk nooit iemand met een luchtgeveerde aanhanger op de markt was gekomen.

In januari 2012 sloegen de drie heren de handen ineen en begonnen met het doorontwikkelen van de luchtgeveerde aanhanger. Gaandeweg werd het concept verbeterd. Samen met Hans, de eigenaar van HVL in Liessel, specialist en toeleverancier op het gebied van metaalconstructies, precisieplaatwerk en las-samenstellingen, werden er plannen gesmeed voor de productie van de aanhangers en werd Ton als derde partij erbij betrokken voor de marketing.


De markt reageert zeer positief en er worden grote kansen gezien voor het vervoeren van relatief zware machines, zoals machines met weinig grondspeling en machines die door hun besturing moeilijk zijn te laden en lossen. Maar ook auto’s, motoren, en andere apparaten en zaken die bijvoorbeeld met een palletwagen verplaatst dienen te worden. Het eenvoudig op- en afrijden is een groot pluspunt maar ook voor het reguliere transport biedt de luchtvering veel voordelen.
Medio 2012 werd Tohaco opgericht en werd er begonnen met de productie van luchtgeveerde aanhangers . Inmiddels zijn er 5 mensen betrokken bij het bedrijf. Gezien de belangstelling uit de markt zijn er hoge verwachtingen.
Aan het enthousiasme van de oprichters en medewerkers zal het niet liggen. “De Tohaco luchtgeveerde aanhanger biedt zoveel meer voordelen dan de ‘gewone’ aanhanger, dat we er vast van overtuigd zijn, dat dit een succes wordt. Zelfs de Rijksdienst voor Wegverkeer was uiterst positief, en dat wil toch wel wat zeggen”, aldus een enthousiaste Berry Hurkmans, die de toekomst voor wat betreft de afzet van de Tohaco luchtgeveerde aanhangers met groot vertrouwen tegemoet ziet.
Info: www.tohaco.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina