Tommy Wieringa’s roman Joe Speedboot verfilmd en vertaaldDovnload 5.64 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte5.64 Kb.
Amsterdam, 8 juni 2005


Persbericht
Tommy Wieringa’s roman Joe Speedboot verfilmd en vertaald
Tommy Wieringa’s unaniem lovend ontvangen roman Joe Speedboot die eind januari verscheen, wordt verfilmd en vertaald. Over de verfilming is vandaag overeenstemming bereikt met IJswater Films, de Duitse vertaalrechten zijn verkocht aan Hanser Verlag, een van de meest toonaangevende literaire uitgeverijen in het Duitse taalgebied, die de roman in het najaar van 2006 in vertaling zal uitbrengen.
Voor de verfilming van Joe Speedboot toonden zes productiemaatschappijen interesse, maar uiteindelijk werd gekozen voor IJswater Films van producent Marc Bary, bekend van De Poolse bruid en Arnon Grunbergs Het 14e kippetje. Momenteel is IJswater bezig met de opnamen van Diep, het bioscoopdebuut van Simone van Dusseldorp gebaseerd op de roman Het leven bestaat niet van Hendrickje Spoor, eveneens uitgegeven door De Bezige Bij.
Beoogd regisseur van Joe Speedboot is André van Duren, die eerder o.a. de prijswinnende bioscoopfilm Mariken maakte en onlangs Kees de Jongen. Het scenario zal worden geschreven door Heleen Suèr. De dialogen worden in samenwerking met Tommy Wieringa geschreven. IJswater hoopt begin 2006 met de opnames te kunnen beginnen.
Tommy Wieringa licht zijn keuze voor deze producent als volgt toe:

'De keuze bestond uit zes soorten enthousiasme, uit zes verschillende toekomstige films. Het liefst had ik ze alle zes willen zien, maar IJswater Films wist me te overtuigen dat hun versie van Joe Speedboot de beste zal worden. En ze hadden hun naam mee: IJswater. IJswater en Speedboot... Zoiets valt niet te negeren.'


Joe Speedboot verscheen eind januari 2005. De roman werd unaniem lovend ontvangen door de Nederlandse pers en werd geroemd vanwege zijn sierlijke stijl en grote verbeeldingskracht. Deze week verschijnt de 5e druk, inmiddels zijn er ruim 10.000 exemplaren verkocht.

Voor meer informatie:


De Bezige Bij IJswater Films

Francien Schuursma Marc Barytel: 020-3059828 tel: 020-4421760

f.schuursma@debezigebij.nl marc@ijswater.nl

www.debezigebij.nl www.ijswater.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina