Trots op de wijk-dag willemskwartier 2008Dovnload 10.37 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte10.37 Kb.
22 juni:

trots op de wijk-dag willemskwartier 2008Op zondag 22 juni 2008 is de Trots op de Wijk-dag Willemskwartier.

Opnieuw zal de hele Willemsweg vol staan met kraampjes en zijn er allerlei activiteiten. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Het feest begint om 10.00u en gaat door tot 16.00u. Dat staat al vast. Hieronder volgt een voorlopig programma. Daarin kunnen nog wijzigingen komen.
Willemsweg

De Willemsweg is en blijft de belangrijkste ontmoetingsplek. Die zal vanaf de Kop tot aan de hoek Thijmstraat/Da Costastraat weer vol staan met 150 kramen.

Op de Kop van de Willemsweg doen dit jaar meer ondernemers mee. Hun kramen zullen te vinden zijn vanaf de Tollensstraat tot aan de Jan Luykenstraat. Sommigen doen ook hun winkel open.

De rest van de Willemsweg is voor bewoners die er hun goederen zullen aanbieden, 2e hands of anders. Vrouwengroep Dostlar verzorgt er een koffieterras. Er zijn een Turkse theehuis en nog enkele terrasjes tussen de kramen door.

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Maar je moet er wel snel bij zijn: 024-3541306.

Natuurlijk komen er opnieuw allerlei attracties: de dierenwei in de Helmersstraat (als dat kan met de nieuwe paaltjes), een draaimolen voor de kleintjes, een klimwand, een springkussen


Hoofdpodium

Op de hoek Willemsweg/Genestetlaan komt het hoofdpodium. Daar zal tussen 12.00u en 16.00u zanger Martin optreden. Ervoor zullen waarschijnlijk de streetdancers hun show laten zien. Kinderen van Basisschool Groot Nijeveld zullen de show stelen met een eerste muzikaal optreden.

Het programma op dit podium zal ongeveer tussen 14.00u en 15.00u onderbroken worden om ruimte te geven aan het 2e podium.


Hermes-terrein

Nu ligt het er nog kaal bij, het Hermes-terrein. Maar de gemeente heeft verzekerd dat het geplande voetbalveld er op de Trots op de Wijk-dag zal liggen. Op dat veld zal er van 10.00u tot ongeveer 15.00u een pannatoernooi gehouden worden door- en voor jongeren. Zij nemen hun eigen muziekinstallatie mee.

Maar er gaat nog meer gebeuren:


  • wanneer je het Hermes-terrein op komt zal er rechts een oude Zuid-Ooster bus te vinden zijn. Die staat er om nostalgisch van te worden. Maar tot drie keer toe zal verhalenvertelster Netty Gebbing er een prachtig kinderverhaal vertellen. In de bus.

  • Voor de bus komen tafels onder een luifel. Daar zal de Huiskamer (van Basisschool Groot-Nijeveld) samen met Peuterspeelzaal Willemijntje en OKC Mengelmoes gaan knutselen met kinderen.

  • Links komt een tweede podium. Daarop zal gedurende ongeveer of ruim een uur (waarschijnlijk tussen 14.00u en 15.00u) een hele rij muziekanten te zien en te horen zijn. ‘Nieuwe Tonen’ , zo heet dit programma, want er komt veel nieuws. Zangers, zangeressen, saxofoon, tuba, gitaar, piano, trekzak, drums en percussie, trompetten, contrabas, alles wat het Willemskwartier aan muzikaal talent te bieden heeft, trekt voorbij, aangevuld met mensen van elders, o.a. het Waterkwartier, maar ook uit Lankforst en zelfs Eindhoven. Nieuwe liedjes, Nederlandstalig, over het Willemskwartier zelf en ‘Het Leven’ in het algemeen, nieuwe teksten op oude liedjes. De teksten zijn geschreven naar wat een groot aantal bewoners in interviews hebben verteld. Maar er wordt ook Turks, Koerdisch, Perzisch gezongen met eigen instrumenten, zoals de sas. De Turkse zanger zingt Turks, maar hetzelfde lied wordt ook in het Nederlands gezongen!

Het geheel wordt gepresenteerd door Sylvia Elders.

● Rechts voor dit podium komt een tweede luifel te staan. Dat is voor het

geval het slecht weer is, maar vooral om het succes van de Multiculturele

Dag van 18 mei op Basisschool Groot Nijeveld te herhalen: dezelfde groep

zal zich er presenteren.

● En op- of vlakbij het Hermes-terrein komt er een toiletwagen te staan,

niet te verwarren met een tweede Zuid-Oosterbus die er zal staan om te

bezichtigen. Maar misschien zetten we die toch bij de bushalte bij deThijmstraat neer. Dat weten we nog niet.
De bestelling voor MOOI WEER is op tijd de deur uitgegaan!
Ongeveer een week voor 22 juni zullen de bewoners van de Willemsweg en een stuk van de Genestetlaan een brief in de brievenbus vinden met het dringende verzoek om de eigen auto ergens anders te parkeren. De avond tevoren al. Of ze moeten voor 6.00u opstaan want vanaf dan worden de kramen neergezet.
En voor degene die het weten wil: de kosten voor de Trots op de Wijk-dag worden gesubsidieerd door de gemeente (Opweg, Beurt aan de Buurt), maar ook Portaal en de RABO-bank hebben een bijdrage geleverd.
Het trots op de Wijk-comitéDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina