Twee derde 50+ers staat negatief tegenover plastische chirurgieDovnload 8.21 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte8.21 Kb.
Twee derde 50+ers staat negatief tegenover plastische chirurgie

Beleving op het gebied van persoonlijke verzorging gepeild met onderzoek 50+ Expertisecentrum
Hoofddorp, 6 april 2006 – Plastische chirurgie is niet bepaald populair onder 50+ers. 65% van deze groep vindt het geen goede zaak dat plastische chirurgie steeds meer mogelijkheden biedt om mensen een ‘jonger’ uiterlijk te geven. Volgens de meerderheid van de 50+ers (59%) moeten mensen niet proberen er jonger uit te zien dan ze daadwerkelijk zijn. Dit zijn enkele conclusies van het grootschalige onderzoek naar de belevingswereld van 50+ers, dat bureau Veldkamp (onderdeel van TNS NIPO) uitvoerde in opdracht van het

50+ Expertisecentrum. Een van de onderzoeksonderdelen beslaat de voorkeuren en meningen van deze doelgroep op het vlak van persoonlijke verzorging.


Artikelen in bladen, advertenties en andere reclameboodschappen hebben invloed op het keuzegedrag van 50+ers op het gebied van persoonlijke-verzorgingsproducten, zoals shampoo, bad- en scheerschuim, body lotion et cetera. Zo geeft 29% aan een nieuw product te overwegen als men hierover leest in een tijdschrift. Nog eens 35% verklaart veel te letten op reclame voor producten voor persoonlijke verzorging. De helft van de 50+ers gaat voor zekerheid en kiest voor een bekend merk. Wel blijkt dat persoonlijke-verzorgingsproducten vooral impulsaankopen zijn: bijna een derde (29%) van de 50+ers besluit pas in de winkel welk merk wordt aangeschaft.
Kwaliteit (65%) en prijs (64%) zijn de belangrijkste beweegredenen om te kiezen voor een verzorgingsproduct. Het aspect ‘of het een product is voor mij’ is voor 40% belangrijk. Mannen en vrouwen verschillen in dezen, want dit geldt voor 51% van de vrouwen en 27% van de mannen. De geur en het uiterlijk van de verpakking sluiten de lijst af met respectievelijk 8% en 2%.
Over 50+ Expertisecentrum

Het 50+ Expertisecentrum geeft kleur aan grijs. Het centrum is een initiatief van drie partijen: het tijdschrift ZIN (Sanoma Uitgevers BV), de omroep NCRV en het omroepblad NCRV-gids. Drie ervaren organisaties die zich dagelijks richten op de 50+ doelgroep. Belangrijkste doelstelling van het 50+ Expertisecentrum is het emanciperen van deze doelgroep en het beschikbaar maken van kennis over 50+ers voor redacties, marketeers, overheden, non-profitorganisaties, mediabureaus en adverteerders. Dit doet het centrum door bestaande informatie en eigen onderzoeksresultaten te bundelen. Het 50+ Expertisecentrum wil een databank, vraagbaak, kenniscentrum, platform en forum in één zijn. Het centrum streeft naar een dialoog met belanghebbenden, met als uiteindelijk resultaat dat de 50+ doelgroep optimaal wordt benaderd en bereikt.


Onderzoeksboekje

De resultaten van het onderzoek van het 50+ Expertisecentrum zijn samengevat in het onderzoeksboekje ‘50+: hoezo homogeen? Vijf typologieën’. Dit boekje biedt inzicht in de diverse kleuren en voorkeuren van een dynamische, levenslustige en koopkrachtige doelgroep. Naast de segmentatie gaat dit boekje in op de belevingswereld, houding en kernwaarden van 50+ers, en op de beleving van deze groep op het gebied van auto’s, banken, mobiele telefonie, beeld en geluid, persoonlijke verzorging en voeding.

Het boekje is gratis op te vragen bij het 50+ Expertisecentrum via info@50plusexpertisecentrum.nl.

Meer informatie is te vinden op www.50plusexpertisecentrum.nl.


Voor meer informatie over het 50+ Expertisecentrum en/of het onderzoek:
50+ Expertisecentrum

E-mail: info@50plusexpertisecentrum.nlTelefoon: 035 67 26 146De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina