Twee seniorenteams behalen titel in Najaarscompetitie Twee van de acht seniorenteams hebben afgelopen zaterdag de titel behaald in hun klasse van de Najaarscompetitie 2009 knltb regio NoordwestDovnload 20.35 Kb.
Datum22.08.2016
Grootte20.35 Kb.

Nieuwsbrief

Najaarscompetitie 2009 (2)


Redactie en foto’s: Dick Kalk


21 oktober 2009 Jaargang 1 nummer 23


Twee seniorenteams behalen titel in Najaarscompetitie
Twee van de acht seniorenteams hebben afgelopen zaterdag de titel behaald in hun klasse van de Najaarscompetitie 2009 KNLTB regio Noordwest. Het Heren 1 team versloeg thuis in de sterkst mogelijke bezetting Dekker Tennis 1 met 4-0 in de klasse 5/6/7. Het Dames 1 team walste uit in Leiden met dezelfde cijfers over Merenwijk 3 heen in de klasse 7/8/9. Het Heren 1 team 7/8/9 is nog in de race voor de titel. De mini’s t/m 8 jaar worden later gehuldigd.


Arno, Vincent, Mark, Willem, David en Lenn toasten op de titel; Philippe Gilbert feest mee
Het uitnodigen van de sterkste spelers van het park door captain Willem Scheurwater heeft het Heren 1 team de titel opgeleverd. Na de 3-1 nederlaag in het openingsduel tegen de 7 ’s van Stevenshof 3, ondanks meespelen van Lenn de Boer (5), Mart Kraska en Burt van Dam (beiden 6), werd de week daarop met Jan Franck (6) erbij Jonkerspark met 4-0 verslagen. Nadat ook Arno van der Niet (5) toetrad en in het laatste duel eveneens Mark Leenhouts (5) kon de titel Willem en zijn maten David van der Ploeg en Vincent de Jong niet meer ontgaan.

Dames 1 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit
In de klasse 7/8/9 stak het Dames 1 team eveneens met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het team bestond uit louter 7’s en behaalde 19 punten uit 20 partijen.

Met 7 punten voorsprong had het team al op de voorlaatste dag thuis de titel kunnen grijpen, maar Annemieke van Duin en Marina Houwaart hielden de spanning erin.Annemieke, Marina, Carin en Esmy met bloemen en champagne; Georgia ontbreekt
In het afsluitende duel tegen Merenwijk 3 ontbrak captain Esmy van Haarlem, maar Georgia Onderwater en clubkampioene Carin van der Wiel behielden hun ongeslagen status. Georgia won tweemaal met Marina die ook van de Leidse aanhang applaus kreeg voor de afsluitende backhand langs de lijn in het eerste duel. Het duo stond slechts 4 games toe in twee duels. Carin en Annemieke moesten alleen in hun eerste partij (2-6, 5-7) nog even volop aan de bak, maar waren snel klaar in het tweede bedrijf (2-6, 2-6).
Terug op de thuisbasis nam Patrick Scheurwater de honneurs waar voor voorzitter Aad van den Berg en secretaris Ingrid Steenvoorden bij het uitreiken van de bloemen en champagne. Het bestuursduo was wel op tijd terug van hun wedstrijd in Sassenheim om het herenteam, conform hun verzoek, te feliciteren met 1 meter bier in plaats van de bloemen. Dat was net voldoende voor alle spelers, want naast de acht genoemden had ook Sander Salman een werkzaam aandeel in de behaalde titel.
Na de voorjaarstitel ook de najaarstitel voor mini’s t/m 8 jaar
Na de titel in het voorjaar hebben de Bollenpark mini’s t/m 8 jaar ook de titel veroverd in de Najaarscompetitie. Na de 0-8 zege uit bij Roomburg 2 werd de kinderchampagne ontkurkt voor Jort Bogerd, Jasper Dasbach, Maikel van Duin, Maurits Hagedorn, Tim de Mooy en Kevin Stephan. De huldiging volgt later, aldus jeugdcoördinator Ernst Jan Hagedorn.

Heren 7/8/9 ondanks verlies tegen Lisse nog in de race voor de titel
Het heren 1 team in de klasse 7/8/9 bewees zichzelf een slechte dienst door thuis met 1-3 te verliezen van Lisse 1. Toch is het team nog in de race voor de titel. Voorwaarde is dat zaterdag a.s. de eerder vanwege regen gestaakte uitwedstrijd tegen De Munnik met 0-4 wordt gewonnen. Dan eindigt het team op gelijke hoogte met Nieuwveen 1, waarvan eerder uit met 0-4 werd gewonnen.


Gerard, Jeroen, Anton, René en Junior somberen na over de nederlaag tegen Lisse
Het team van captain Jeroen van der Meer had zaterdag een riante uitgangspositie. Het was virtueel koploper met slechts 3 verliespunten na 12 partijen. In de afgelopen seizoenen was het vaak vechten tegen de onderste plaats. Mede dankzij de inbreng van René van de Meent gloorde het succes. Zelfs in de pauze leek er nog weinig aan de hand met winst voor Jeroen en René (6-0, 6-4) en nipt verlies in de 2e set voor Junior Koele en Anton van Duivenboden (2-6, 6-7).

Na de rust ging het echter alsnog mis. Junior en Gerard van Dalen verspeelden in de 1e set een 6-5 voorsprong (6-7), kwamen sterk terug (6-1), maar bleken toch kansloos (3-6). Op het centre court wonnen Jeroen en René vlotjes de 1e set (6-3), maar gaven alsnog de winst uit handen (3-6, 2-6). De concurrentie zat niet stil, maar doordat Nieuwveen koploper QRavel 2 met 1-3 versloeg, staat het Bollenpark team ‘slechts’ 4 punten achter met het inhaalduel tegen De Munnik nog voor de boeg en bij gelijke eindstand beslist de onderlinge score !


Mixed team 5/6/7 eindigt op keurige derde plaats na gelijkspel in Kudelstaart
Het mixed team in de klasse 5/6/7 is op een keurige derde plaats geëindigd door uit tegen Kudelstaart met 2-2 gelijk te spelen. Hester Smeltink viel zeer sterk in. Ze won, samen met Ingrid Fekkes (3-6, 2-6) en met Thomas Lucie (3-6, 0-6) haar beide dubbelspelen. Captain Edwin Duyvenvoorde sleepte met Thomas nog wel een driesetter uit het vuur (6-2, 6-7, 6-2) maar was met Ingrid kansloos (6-2, 6-3).

Dames 3 eindigen als tweede; mixed teams 7/8/9 troffen het niet
Van de overige vier teams die aan de Najaarscompetitie deelnamen in de klasse 7/8/9 behaalde het Dames 3 team het beste resultaat, een 2e plaats in de eindrangschikking. Het Dames 2 team moet nog de eerder gestaakte uitwedstrijd tegen Q Ravel 2 spelen. De twee mixed teams troffen wederom te zware tegenstanders en eindigden onderaan.

Het Dames 2 team van captain Karin Bosma behaalde op de laatste zaterdag thuis tegen Jonkerspark 2 een zwaar bevochten 3-1 zege. Karin was met Tanja Houwaart kansloos in de eerste partij (1-6, 3-6), maar Natasja Kol en Monique Barnhoorn namen wraak (6-0, 6-0). Na de pauze kwamen er twee driesetters aan te pas om de winst veilig te stellen. Karin, ditmaal met Laura Caspers, won met 5-7, 6-4, 6-2; Natasja en Monique hielden het spannend tot het laatste moment (3-6, 6-4, 7-6!).

Het Dames 3 team boekte zonder captain Uta Merkelbach een knap resultaat in Kudelstaart. Hoe knap stond ook vier dagen later nog niet op de KNLTB-site, maar het team is in ieder geval op een fraaie tweede plaats geëindigd en het dwong als enige een gelijkspel af van de latere kampioen Hillegom 2.
Het Mixed team 1 van captain Marian van Duijn was tegen het als 2e geëindigde Q Ravel 2 kansloos zowel in het dames dubbel met Marian en Bianca van Duivenboden (1-6, 1-6) als in het herendubbel (3-6, 3-6) met John Kolmus en Arie v.d. Deyl. Even leken Marian en Arie op weg naar het tweede competitiepunt, maar verder dan een 3-setter (3-6, 6-2, 2-6) kwamen ze niet. John en Bianca (beiden 8) hielden het één set vol tegen twee 7’s (4-6, 0-6).

Ook voor het Mixed team 2 van captain Ingrid Steenvoorden was deelnemen belangrijker dan winnen, maar het team ging daar niet onder gebukt. In Sassenheim trad het aan tegen spelers met louter sterkte 7. Janka de Wit en Aad van den Berg sleepten nog 4 games uit het vuur, terwijl Aad en Piet Barnhoorn alleen de eretreffer konden aantekenen.


Het verschil in sterkte bij slechts zes deelnemende teams zou door de KNLTB Noordwest eigenlijk iets aangepast moeten en kunnen worden. Dat levert meer genoegdoening op voor beide partijen naast de veelal gezellige ontmoetingen na afloop.Mixed team 2: nul punten, maar volop gezelligheid, zoals hier bij de studenten in Leiden

Ambitieuze doelstellingen voor overgang naar het nieuwe park
De eerste bijeenkomst van de commissie die op verzoek van de ledenvergadering de overgang naar het nieuwe park begeleidt is op 12 oktober gehouden in basisschool De Schapendel. De bijeenkomst werd gekenmerkt door ambitieuze doelstellingen en een lage opkomst van 20 leden, inclusief de vijf commissieleden.
Dit vijftal: Ernst Jan Hagedorn, Cor Piekaar, Vincent de Jong, Willem Scheurwater en Ria van Dijk, kreeg warme woorden toegesproken door voorzitter Aad van den Berg die zich zeer blij toonde dat er leden zijn opgestaan om de club levend te houden tijdens de overgang. Hij betrok daarbij nadrukkelijk ook de leden van de TTC (’T is Tijdelijke Commissie), alsmede Tiny en Ina, die bergen werk verzet hebben met de organisatie van evenementen in de tussenperiode.Links de commissieleden met rechts de leden en het bestuur tijdens inleiding Ernst Jan
“Na zes jaar wachten is het moeilijk leden te enthousiasmeren en een goede uitstraling te ontplooien. Ik ben trots op de vrijwilligers die dit nu ter hand nemen”, aldus Aad die zei toch wel een goed gevoel te hebben nu begonnen is met het inklinken van de sloten, de aanleg van taluds en het inzaaien van gras. “Eind oktober is er een spannende vergadering met alle betrokkenen: Arcadis, Heijmans, Proper Stok en de gemeente. Het streven blijft dat we op 1 april aan de slag kunnen gaan”.

Daarna was het woord aan de commissie bij monde van Ernst Jan Hagedorn. De doelstelling voor het Bollenpark aan de overkant is een vriendelijke, laagdrempelige, open vereniging die uit wil groeien naar 500 leden, waarvan 100 jeugdleden. Om dat te realiseren zijn vier werkgroepen opgericht die elk onder leiding van een commissielid aan de slag gingen met de onderwerpen Training en jeugd, Inrichting gebouw, PR, werving, redactie en webmaster, alsmede Evenementen, toernooien en competitie.Op 23 november is de volgende bijeenkomst. Dan moet voor elk onderwerp een plan op tafel liggen dat inzicht geeft in wat er moet gebeuren, wie dat gaat regelen en wat de kosten en baten zijn. Daarbij komen 3 opties aan de orde voor het beheer van het clubhuis: a) in eigen beheer met vrijwilligers; b) een deel pacht en een deel vrijwilligers; c) geheel verpachten.
Klaverjastoernooi gaat vrijdag 30 oktober als vanouds van start
Op vrijdag 30 oktober gaat het klaverjastoernooi, na één jaar afwezigheid, weer als vanouds van start onder leiding van Marc Leenhouts, Natasja Kol en Tanja Houwaart. Er hebben zich al 32 spelers aangemeld, dus Nico van den Berg is druk bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijdavond. Per avond van 3 ronden met 16 spellen zijn er 2 prijzen plus poedelprijs beschikbaar. Het inschrijfgeld is € 4,00 per keer, inclusief loten voor de loterij, waarvoor zich inmiddels diverse sponsoren hebben aangemeld.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina