Tweede selectierondeDovnload 18.06 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte18.06 Kb.
Beste FEB-student,
Vrijdag 6 Februari 2015 start de tweede selectieronde voor deelname aan het ERASMUS/EXCHANGE Programma 2015-2016. Studenten die niet hebben deelgenomen aan de eerste selectieronde kunnen zich ook nu nog kandidaat stellen. De studenten in de éénjarige masters EW of TEW wijs ik graag ook nog eens op de mogelijkheid van een ‘extended master’ (een bijkomend semester bij één van onze partnerinstellingen).

In naam van het faculteitsbestuur wil ik u (indien u hiervoor in aanmerking komt) sterk stimuleren om deze mooie kans op een buitenlandervaring met beide handen te grijpen. Het is een uitgelezen kans om de horizon te verbreden, te proeven van universitair onderwijs in een heel andere cultuur en u voor te bereiden op een alsmaar meer internationale arbeidsmarkt.


Hieronder vindt u meer informatie over de bestemmingen en de organisatie van de tweede selectieronde.
Er zijn nog heel wat plaatsen open op heel aantrekkelijke locaties. Zo blijven vaak heel wat plaatsen bij Duitse partners onbezet, terwijl elk van de Duitse instellingen bekend staan voor de hoge kwaliteit van hun onderwijs. Sommige instellingen worden mogelijk wegens gebrek aan informatie niet echt naar waarde geschat. Ik denk in Europa aan Ljubljana, Pompeu Fabra, de universiteit van Köln, EBS Business School, en diverse andere partners.
Ik zet graag nog enkele locaties met een extra aanbeveling in de kijker. Het gaat om instellingen van topniveau, die slechts onder heel strikte voorwaarden akkoorden aangaan, maar tot hiertoe op weinig interesse kunnen rekenen van onze studenten:  

-        Koç in Istanbul, een echte business school met een heel sterke reputatie in Europa en ver daarbuiten, een prachtige campus aan de Bosporus, en heel wat reismogelijkheden in de onmiddellijke omgeving;

-        HSE in Moskou, dat intensief samenwerkt met de London School of Economics maar ook met de FEB, Ekonomika al herhaaldelijk heeft ondersteund bij de Moskou-reis, en ongetwijfeld de meest exclusieve en bijzondere universitaire omgeving in Rusland vormt;

-        ITAM in Mexico City, wellicht één van de drie à vier best bekende scholen in Latijns-Amerika met heel mooie accreditaties en een uitgesproken internationale oriëntatie;

-        Adolfo Ibanez, met heel mooie campussen in Santiago de Chile en Vina del Mar; ik bezocht de campussen in januari en kan de locatie ook warm aanbevelen.

Elk van deze locaties, en vele andere met nog open plaatsen, zijn gesitueerd in voor studenten veilige en boeiende omgevingen. Indien hierover meer informatie nodig is, ben ik gerust bereid die te verstrekken waar mogelijk.  


Ik stip ten slotte graag nog even de mogelijkheid van een uitwisseling aan UCL aan (Louvain School of Management). Het is natuurlijk erg dichtbij, maar de studenten die van deze mogelijkheid gebruik gemaakt hebben waren bijzonder tevreden. Mogelijk is dit ook een te overwegen locatie als je niet de mogelijkheid hebt om ver te reizen of een uitwisseling wil blijven combineren met activiteiten op het thuisfront
Vriendelijke groet, en veel succes gewenst,

Luc Sels


Decaan FEB

Alvorens van start te gaan lees dit bericht grondig !!

In bijlage gelieve te vinden :

Tekst 1A - Partnerinstellingen 2015-2016 (= overzicht universiteiten + WEBSITE)

Tekst 1B - beschikbare beurzen 2015-2016 - 2de ronde (= aantal resterende plaatsen)

Tekst 1C - aanvraagformulier deelname selectie - 2de ronde : beschikbaar online vanaf Vrijdag 6 Februari 2015 en dit vanaf 15u00.
https://econweb5s.econ.kuleuven.be/erasmus/student/destination_selection.aspx
(deadline indienen aanvraagformulier - DONDERDAG 19 FEBRUARI 2015).

8 geselecteerde studenten uit ronde 1 aanvaarden hun plaats niet, dit wil zeggen dat hun bestemming terug open staat voor deelnemers aan de 2de selectieronde.


Deze bestemmingen zijn :

Opleiding Toegepaste Economie : netwerk ETEW03 : Solvay BS.(2) + Salamanca

netwerk ETEW04: KTH Stockholm

netwerk ETEW09 : Frankfurt Am Main network ETEW10 : Adelaide + Illinois (ACES) + UIBE (Beijing)


In de 2de ronde staan sommige universiteiten bij de opleiding economie (netwerken ETEW01 + ETEW02 + ETEW10) ook open voor de studenten TEW + HIR + Extended MA.
Let wel op ! Indien een student economie zich nog kandidaat zou stellen voor één van deze bestemmingen heeft hij/zij steeds voorrang !!
Deze bestemmingen zijn : Pompeu Fabra Barcelona – Amsterdam - Lissabon – Paris Descartes – Aarhus Univ. - Valencia - Athene - Pavia – Siena - Groningen

NIEUWE BESTEMMING BESCHIKBAAR

Opleiding Toegepaste Economie

Netwerk ETEW04

  • Università degli Studi di Padova (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR + Masters + MBECON)

  • Cardiff University (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR)

  • Université de Strasbourg/University of Strasbourg (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR + Masters + MBECON)

  • University of Southern Denmark (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR + Masters + MBECON)

  • SKEMA Business School (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR + Masters + MBECON)

Netwerk ETEW09

  • Université Catholique de Lille – IESEG (4 plaatsen voor BACH TEW/HIR + Masters + MBECON)

Netwerk ETEW10

  • The Hong Kong University of Science & Technology – HKUST (1 plaats voor BACH TEW/HIR)Alvorens uw bestemming te kiezen consulteer grondig de webpagina’s van de bestemmingen die uw voorkeur genieten (zie bijlage partnerinstellingen) + lees de studentenverslagen vorige academiejaren : http://www.kuleuven.be/erasmusprogramma/

De selectie tot deelname aan het uitwisselingsprogramma zal definitief worden afgesloten op donderdag 19 Februari 2015.

Hoe stel ik mijn dossier samen ? Opgelet : enkel volledige dossiers worden behandeld !!!

1. Aanvraagformulier tot deelname

2. Eerder gevolgde opleiding en resultaten

Voeg bij deze aanvraag een DUIDELIJK LEESBARE UITPRINT toe van 3 bijlagen uit je studievoortgangdossier in KU.Loket  • Overzicht opleidingen en academiejaren (openingspagina van je studievoortgangsdossier)

  • Detail studieresultaten laatste examenperiode 2013-2014 : tabblad ‘Tolerantie’

  • Detail studieresultaten laatste examenperiode 2014-2014 : tabblad ‘Studievoortgang’

3. Motivatiebrief


Niet dit alles samen en deponeer uw dossier in de DROPBOX DONDERDAG 19 FEBRUARI 2015

Inkomhal FEB, Naamsestraat 69 - LeuvenStudenten KU KORTRIJK dossier indienen dd. 19 FEBRUARI 2015 bij Mevr. Trui STRAGIER te KortrijkDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina