Uit het Pact tussen Vlaamse regering en lokale besturen, 8 maart 1999Dovnload 3.75 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte3.75 Kb.

Uit het Pact tussen Vlaamse regering en lokale besturen, 8 maart 1999

FOCUS OP DE BURGER(1) De Vlaamse regering en de lokale besturen zullen hun informatieambtenaren samenbrengen in een netwerk. De gemeentelijke informatieambtenaren zullen zodoende systematisch geïnformeerd worden over de initiatieven van de Vlaamse overheid.
(2) De Vlaamse regering zal tevens investeren in deskundigheidsbevordering via een praktijkopleiding voor lokale informatieambtenaren
(3) De lokale besturen zullen loyaal burgergerichte informatie vanuit de Vlaamse Gemeenschap aan de bevolking meedelen via efficiënte communicatiekanalen, zoals Vlaamse infozuilen op publieke plaatsen. Informatie die voor de burgers van belang is zullen zij ook opnemen in het gemeentelijk informatieblad.
(4) De Vlaamse regering zal onderzoeken op welke wijze de gemeentelijke informatieambtenaren digitale toegang kunnen krijgen tot het informatiebestand van de Vlaamse infolijn.
(5) De Vlaamse regering en de lokale besturen zullen overleg plegen inzake de eventuele uitbouw van elektronische loketten in de gemeenten en OCMW's, waar eenieder rechtstreeks informatie kan bekomen met betrekking tot zowel het lokaal bestuur als de Vlaamse Gemeenschap.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina