Uitnodiging Bietendag Zaterdag 26 september 2015Dovnload 16.77 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte16.77 Kb.

Uitnodiging Bietendag

Zaterdag 26 september 2015

We nodigen jullie graag weer uit om deze dag met ons mee te werken of lopen.Tijdens de bietendag willen wij geld bijeen brengen voor projecten in Chili en minstens zo belangrijk: jullie ontmoeten!

Chili en de bietendag. Al jaren met elkaar verbonden dankzij Dirk de Wit.

In deze brief delen wij graag de projecten waar wij dit jaar voor willen werken en lopen. Door samen te werken in het fruitplukken bij de verschillende fruitbedrijven of andere klussen of via de sponsorloop kunt u op een sportieve manier onze projecten ondersteunen.Thema: Zorg voor Elkaar.

De Bietendag staat in het teken van de Mantelzorg. Zowel in Nederland als in Chili is Mantelzorg erg belangrijk in de samenleving en onmisbaar door bezuinigingen op of ontbreken van reguliere zorg. Na overleg met Mauricio en Anneke Kok hebben we projecten geselecteerd die mooi aansluiten bij ons thema.


Vanwege onze grote verbondenheid met Chili en onze betrouwbare contacten en initiatieven vanuit Chili zelf zijn onze projecten altijd georiënteerd op Chili. Dit jaar met de aardbeving in Nepal, hebben we grote verbondenheid ervaren met de mensen in Nepal o.a. doordat Mireille, betrokken bij bietendagorganisatie, in Nepal was tijdens de aardbeving en meewerkte in de acute noodhulp en door contacten via Co en Corrie Reijnders uit Enkhuizen van Stichting “Holland Building” Nepal. Acute Noodhulp is voorbij maar er moet nog zoveel opgebouwd worden. Volgens de principes van Bietendag dat er vanuit Nederland zicht is wat er met het geld gebeurt en een actieve bijdrage en initiatief is vanuit de mensen in het project land zelf, heeft de Bietendag organisatie besloten dit jaar een project te ondersteunen via de Stichting “Holland Building” Nepal.
Projecten 2015:


  1. Mantelzorg support Valdivia: 2000 euro

Via Mauricio hebben wij een project voorstel ontvangen voor mantelzorg support: het vormen en financieren van  een team (6 personen) die zijn gewijd aan het "redden" van arme en  verlaten ouderen, zonder familie, met het doel om hen in contact te brengen met de juiste voorzieningen (gezondheid en sociale steun van de staat, van de stad van Valdivia).  Het doel wordt "het redden" van 20 ouderen van de stad van Valdivia tijdens het jaar 2016, zodat zij in contact gebracht zijn en verzorgd worden door de bevoegde instanties van de staat. Bijdrage is voor het financieren van het team, transfers/vervoer van de ouderen, voedselvoorziening en verzorging.


  1. Residentie Mi Familia Cifan: 4600 euro

Wij ontvingen het slechte nieuws dat er op woensdag 29 juli een grote brand is geweest in “Residentie Mi Familia CIFAN", het tehuis waar men ernaar streeft de kwaliteit van leven voor kwetsbare kinderen te verbeteren. Gelukkig is niemand gewond maar de kinderen van Residentie Mi Familia hebben alles verloren als kleding, speelgoed, bedden, boeken, etc. De Bietendag organisatie heeft ervoor gekozen om ze te helpen hun huis weer op te bouwen d.m.v. te investeren in nieuw meubilair voor gezamenlijke ruimtes, bedden, beddengoed, matrassen en speelgoed.
  1. Project Integrale Gezondheid in Herberg La Leona: 3000 euro

Net als vorig jaar geven we een bijdrage aan Herberg La Leona voor het organiseren van bijeenkomsten voor vrouwen door vrouwen. Het coördinerend team van La Leona is dit jaar volledig vernieuwd met nieuwe jonge vrouwen en voor hen wordt een “team-building” weekend georganiseerd zodat zij vol energie de mooie werkzaamheden van Herberg La Leone voort kunnen zetten. Zoals bijeenkomsten en uitrustdagen voor groepen vrouwen die vrijwillig diensten leveren en zorgen voor anderen. Een ander weekend is voor vrouwen uit het door de tsunami van 2010 geteisterde Constitución. Deze vrouwen hebben de afgelopen jaren veel werk verzet voor de opbouw van hun buurt met bijdragen van de Chileense staat. Aan de psychische gevolgen van de ramp is echter nauwelijks aandacht gegeven. Domodungo wil deze vrouwen opvangen gedurende een aantal dagen in haar herberg in Vilches zodat ze weer nieuwe energie krijgen voor het vele vrijwilligerswerk die zij leveren.


  1. Extra project 2015. Gezondheids centrum Nepal: 5000 euro

Het gaat om de ontwikkeling van een Gezondheids centrum voor een berggemeenschap in Nepal. Door de aardbeving zijn de mensen letterlijk alles kwijt geraakt en werken zij hard om hun gemeenschap weer op te bouwen. Corrie en Co Reijnders hebben nauwe banden met de dokter die dit centrum wil opzetten. Deze dokter hebben zij jaren geleden als jong jochie ontmoet. Een enorm gedreven man die zich heeft opgewerkt tot dokter. Onze bijdrage zal met name gaan naar de investering in het gebouw en de benodigdheden. De Stichting “HB” N zal de andere helft van het project financieren. Voor meer informatie over deze Stichting zie www.shbn.nl. Ook organiseert deze Stichting op 20 september een sponsortocht.Praktische informatie Bietendag:

Werken:

Kom een dag werken bij een bedrijf in West-Friesland met vrienden, familie en bekenden. Uw loon wordt gedoneerd aan de Bietendag. Wij hebben verschillende fruitbedrijven benaderd en ook een aantal andere vertrouwde bedrijven van voorgaande jaren hebben werkplekken aangeboden.Er wordt gewerkt van 7.30 u tot 15.00 uur.

Opgeven voor werken kan tot en met 18 september 2015 bij Nop van Warmerdam:

Telefoon: 0228-544177, via een mail naar bietendag@gmail.com of via onze Facebook pagina. Voor aanmeldingen na 18 september kunnen wij mogelijk geen werk garantie geven in verband met de planning bij de bedrijven en het aantal werkplaatsen. Bij onverwachte afwezigheid na opgave dit graag tijdig melden in verband met de planning en verwachtingen van het bedrijf. Na opgave nemen wij contact met u op voor verdere details.
Sponsorloop:

Ook organiseren we natuurlijk, voor jong en oud, de sponsorloop!

Het wordt weer een gezellige en interactieve tocht van maximaal 7 km met als thema: “Zorg voor elkaar”

Tussen 13.15 en 13.30 uur kan er gestart worden.Opgave is niet nodig: we ontmoeten u aan de start op Oosteinde nr. 133 te Berkhout! De sponsorlijst sturen we als bijlage mee.

Net als vorig jaar starten we de sponsorloop vanaf de prachtige boerderij van Dorus en Sandra de Wit en daar eindigt de sponsorloop ook.


Eigen initiatieven:

Eigen ideeën en initiatieven voor werkzaamheden voor de Bietendag zijn natuurlijk ook weer welkom! Dit kunt u voor de Bietendag doorgeven aan Nop van Warmerdam: 0228-544177.


Adres Bietendag café:

Na het werken of het wandelen, komen we vanaf 15.00 uur bij elkaar in het Bietencafé: Ook dit jaar op Oosteinde 133 te Berkhout bij Dorus en Sandra de Wit.

Parkeren kan op het land achter de Boerderij, volg de borden...
Er staat koffie, drank en lekkernij voor jullie klaar en er worden films van voorgaande jaren en foto’s van de projecten getoond. Graag laten we, via Mauricio Meza en Anneke Kok, aan de mensen in Chili weten dat onze betrokkenheid bij de mensen in Chili groot is en dit jaar ook via Co en Corrie Reijnders aan de mensen in Nepal. We willen van de 34ste Bietendag weer een bijzondere dag maken..

Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten…

De Bietendag organisatie


Geld overmaken voor Bietendagprojecten kan op rekening NL09ABNA0526353147 t.n.v. Fondos Solidarios Padre Dirk de Wit, te Grootebroek. www.bietendag.nl - info 0228-544177

geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland onder nummer 37 13 64 23 en ANBI registratie (giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting)
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina