UniversiteitDovnload 13.18 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte13.18 Kb.
VRAGENLIJST

BESTEMMING : Siena (Italië)
Academiejaar : 2006 - 2007

UNIVERSITEIT
Waar is de universiteit gelegen (in het centrum/ver uit het centrum)?

De universiteit bestaat uit verschillende faculteiten (Giurisprudenza, Economia, …) dewelke allemaal verspreid in het centrum van Siena gelegen zijn. Enkel de faculteit voor de studenten geneeskunde is buiten het centrum gelegen.


Was de universiteit makkelijk te bereiken?

Ja, Siena is een kleine stad zodat alle afstanden binnen het centrum gemakkelijk te voet aflegbaar zijn. De verschillende faculteiten (behalve die van geneeskunde dewelke buiten het centrum gelegen is) liggen op wandelafstand van elkaar.


Hoe is de opvang van uitwisselings-studenten georganiseerd?

In het begin is het allemaal een beetje zoeken (zeker in mijn geval daar ik de taal niet machtig was) maar je bent natuurlijk niet de enigste erasmus-student ginds dus je krijgt veel hulp van andere studenten.


Met wie moet je als uitwisselings-student het eerst contact opnemen als je aankomt?

Je kan best eerst contact opnemen met het ‘Ufficio Relazioni Internazionali, Via S. Vigilio 6, 53100 Siena’ waar je steeds vriendelijk zult worden opgevangen door Dott. Simona Querci en/of één van haar collega’s. Zij zullen eveneens de gegevens van je persoonlijk coördinator doorgeven alwaar je later nog steeds bij terecht kan voor vragen. Je persoonlijk coördinator is een professor die vakken doceert aan de faculteit waar jij lessen zal volgen.

Op hetzelfde adres als het Ufficio Relazioni Internazionali is eveneens de ‘Gruppo Erasmus Siena (GES)’ gevestigd. Daar kan je voor 8 euro een lidkaart kopen, wat ik ten zeerste aanraad daar zij leuke feestjes en uitstappen organiseren.
Wat wil je je opvolgers-uitwisselings-studenten zeker vertellen in verband met de universiteit zelf?
Ik kan enkel info meegeven over de faculteit van ‘Giurisprudenza – Scienze Politiche’ daar ik aldaar mijn lessen heb gevolgd. Het gebouw zelf is erg knap ingericht! Volledig in het hout opgebouwd en bestaande uit verschillende verdiepingen. Er is tevens een bar voorzien waar je rustig een capuccino of iets dergelijks kan gaan drinken tijdens de pauze of tussen twee lessen in. Ook is er een grote uitgebreide bibliotheek terug te vinden alwaar je dikwijls verschillende cursussen die worden gedoceerd kan uitlenen. Zo ben je niet verplicht om alle boeken zelf aan te kopen maar kan je ook copie’s maken van de cursussen. Over de universiteit is trouwens een copie-winkel gevestigd.
TAAL
In welke taal worden de cursussen aangeboden?
Praktisch alle vakken worden in het Italiaans gedoceerd. Ikzelf heb 6 vakken gevolgd in het Italiaans en 1 vak in het Engels.
Waar en wanneer heb je een taalcursus gevolgd?
De eerste drie weken van mijn erasmus (11 – 29 september 2006) heb ik een intensieve taalcursus gevolgd van ongeveer 6 uur per dag.
Heb je concrete gegevens over de organisatie van de cursus? Waar kan men zich inschrijven, prijs, e.d.?
De cursus wordt georganiseerd door het ‘Ufficio Relazioni Internazionali’ en je krijgt als erasmus-student enkele maanden voor je vertrek de inschrijvingsformulieren per e-mail doorgestuurd. De prijs van de cursus betreft € 52,00 en kan je per overschrijving betalen.
Wat is je algemene indruk van de taalcursus?
De cursus kan ik enkel aanraden aan iedereen. Volg hem!!! Ook al is je kennis van het Italiaans reeds goed. Via de cursus leer je enorm veel mensen kennen waar je heel je erasmus plezier aan zal beleven.
HUISVESTING
Op welke manier heb je een kot/studio gevonden?

Via de erasmus-studente van de VUB die twee jaar voordien naar Siena was getrokken heb ik adresgegevens gekregen van de persoon waar zij heeft verbleven.


Wanneer heb je je kot gevonden?

In juli 2006 ben ik voor enkele dagen naar Siena getrokken en heb ik een afspraak gemaakt met de persoon van wie ik de gegevens had gekregen. Hij had nog een kamer vrij die nabij het centrum gelegen was en ik heb deze dan genomen.


Hoeveel is de gemiddelde prijs van accomodatie in de stad?

In Italië kan je kiezen of je een singola of doppia kamer neemt. Een singola kamer betekent dat je de slaapkamer voor u alleen hebt. In het geval van een doppia dien je je slaapkamer te delen met een ander persoon.

De prijzen voor een singola in het stadscentrum schommelen tussen de € 400,00 - € 450,00. De prijzen voor een doppia in het stadscentrum schommelen tussen de € 300,00 - € 350,00.
Waar hou je het best rekening mee bij het zoeken van een kot/studio?

Ik zou iedereen aanraden om een kot te nemen binnen de stadsmuren. De prijzen liggen er wel iets hoger maar dat weegt niet op tegen het praktisch voordeel dat het met zich meebrengt. Wanneer je buiten de stadsmuren een kot/studio hebt hang je steeds af van het openbaar vervoer (ook met het uitgaan e.d.) en dat is soms echt wel frustrerend.


Gaf de afstand kot-universiteit problemen?

Indien je een kot/studio binnen de stadsmuren had was de afstand kot – universiteit geen enkel probleem.


ALGEMEEN
Heb je nog bijkomende formaliteiten moeten vervullen voor je vertrek? Zo ja, welke?

Neen!
Wat moeten toekomstige uitwisselings-studenten zeker weten in verband met je bestemming? (stad, levensduurte, ontspanning, ...)

Siena is wat mij betreft één van de knapste steden in Italië. Je zal het er zeker naar je zin hebben!
Mogen kandidaat-uitwisselings-studenten contact opnemen met jou? Zo ja, hoe kunnen ze je bereiken? (GSM/E-mail)

Zeker en vast!

GSM: 0474/55.90.19

E-mail: Bert_Steelandt@hotmail.com


PERSOONLIJK
Wat is je algemene indruk van je uitwisselingsperiode? Is er een leuke anekdote die je zou willen delen met je mede-studenten? ...

Erasmus is een unieke ervaring die de universiteit je biedt en die je dan ook met beide handen moet grijpen. Natuurlijk moet je er zelf iets van maken en open staan voor de verschillende culturen, nieuwe sociale contacten, enz… Verder kan ik enkel meegeven dat je er met volle teugen van moet genieten want voor je het goed en wel beseft zal je erasmus – periode afgelopen zijn.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina