Update EuroSonic en Noorderslag Laatste wijzigingen en aanvullingen, uitreiking Lex van Rossen AwardDovnload 7.1 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.1 Kb.Update EuroSonic en Noorderslag

Laatste wijzigingen en aanvullingen, uitreiking Lex van Rossen Award

Maandag 31 december 2007


Met EuroSonic en Noorderslag zo dichtbij in het verschiet loopt de spanning op.

De organisatie is er zoals dat heet ‘klaar voor’, de bands en acts ook. EuroSonic en Noorderslag zijn al weken uitverkocht. Het belooft weer een spetterend evenement te worden!
Wijzigingen en aanvullingen

Helaas hebben Elvira Nikolaisen (NO), Ladyhawke (GB) en de Envelopes (SE) moeten afzeggen. Voor Elvira Nikolaisen en Ladyhawke is nog geen vervanging gevonden, in de plaats van Envelopes komt The Shortwave Set (GB).

Op vrijdag 11 januari treden in het Groninger Museum de Ranetki Girls (RU) op. Het Groninger Museum is voor het eerst ook een van de EuroSonic locaties. Het optreden is van 19.30 tot 20.30 uur.
Lex van Rossen Award

Tijdens het Noorderslag Weekend 2008 wordt voor het eerst de 'Lex van Rossen Award' uitgereikt. De tweejaarlijkse Award is vernoemd naar de eerder dit jaar overleden Nederlandse popfotograaf. Van Rossen wordt algemeen beschouwd als een van de pioniers van de Nederlandse popfotografie en werkte als fotograaf onder meer voor het NRC, het Haarlems Dagblad en OOR. De Award is gekoppeld aan de door Noorderslag en curatoren Floor Boogaart en Lennard Dost georganiseerde expositie Popview (10 t/m 31 januari 2008), waarin een overzicht wordt gegeven van jonge Europese popfotografen. Deelnemers aan de expositie zijn: Tom Verbruggen (BE), Emma Svensson (SE), Dennis Duijnhouwer (NL), Annie Hoogendoorn (NL), Bertrand Bosredon (FR), Matthias Popp (DE) en het duo Ben van Alboom & Wouter van Vaerenbergh (BE). Uit deze deelnemers wordt op vrijdag 11 januari 2008 tussen 12.00-13.00 uur in De Oosterpoort een van hen gekozen tot winnaar van de eerste Lex van Rossen Award, en krijgt naast een geldbedrag van € 2.500,- aandacht in het NRC Handelsblad. Tijdens Popview is ook werk te zien van Lex van Rossen zelf. Van 6 februari tot 2 maart 2008 zal Popview te zien zijn in de Melkweg Galerie in Amsterdam.


Partners

Het Noorderslag Weekend wordt georganiseerd door: Stichting Noorderslag in samenwerking met Buma Cultuur en De Oosterpoort, European Broadcasting Union (EBU), Yourope, Network Europe en IMMF. Partners: Buma Cultuur en De Oosterpoort. Hoofdsponsoren: Essent Awards, Factor.e en Grolsch. Sponsoren: Sonicbids, Mojo Concerts/Live Nation, Ticket Service Nederland, The Security Company, Jack Daniels, Bizon, AOL, Pro Vision, Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, Ernst & Young, Gfk Megacharts, Plato, Iprecom, De Verbeelding, Ampco Pro Rent, Hartman en Metam. Subsidiënten: Ministerie van OC&W, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Sena Performers, European Music Office, FPPM, Provincie Fryslan, Emmaplein Foundation, Thuiskopie Fonds, Gemeente Smallingerland, STAP, NVPI, Je Maintiendrai Fonds, Prins Bernhard Fonds, SNS Reaal Fonds, Kunstraad Groningen, Stichting Collexxx en het VSB Fonds. Ondersteuners: Amsterdam Dance Event, Yourope, Network Europe, IMMF, EVD, VNPF, MusicXport.nl, ExMS, Stim, P3, MEI, VUT, BPI, AIM en CNV. Mediapartners: 3FM, NOS, EBU-UER, 3voor12, OOR, Intro, Visions, TMF, VIP-Booking.com, Muziek en Beeld, Rockpalast, Pollstar, FunX, Live XS, MusicFrom.nl, Vice, Groove, IQ Magazine en Impact Magazine.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina