Vaarplan Marathontocht Schipluiden Zaterdag 21 mei 2016Dovnload 16.69 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte16.69 Kb.Vaarplan Marathontocht Schipluiden
Zaterdag 21 mei 2016


Organisatie: Martin van der Graaf, Paul Lageschaar en Ernie Kortram.

Begeleidingsboot : …….

Botenhuis Oude Plantage: 010 4138791
Kapiteinsberaad: 08.00 uur Vertrek: 08.15 uur. Het tij is mee (afgaand)


1

Vaar de Nautilushaven stuurboord uit richting stad. Blijf onder sb wal. Let op: snelvarende oplopers !!

2

Ga direct na Tropicana sb uit en vaar het Boerengat binnen. Daarna na 50 meter b.b. uit onder de Oostbrug door het Haringvliet in.

3

Na de 3e brug sb en daarna bb uit de Wijnhaven in. Aan het einde bb uit de Leuvehaven in. Let op: Aanlegplaats watertaxi.

4

Vanuit de Leuvehaven onder de Leuvehavenbrug door de Nieuwe Maas op. Hier sb uit. De gele ton ruim ronden. Let op: Hier is het altijd woelig water. Wees bedacht op watertaxi's. Aanlegplaatsen van Spido rondvaartboten en de Fast Ferry, vooral boten die op het punt van vertrek staan, dan wel aankomen.

5

Blijf de Nieuwe Maas volgen. We varen langs de Veerhaven, Parkhaven, St. Jobshaven, Schiehaven, IJsselhaven, Lekhaven, Keilehaven en Merwehaven.

Aangekomen in Schiedam zien we achtereenvolgens: Voorhaven, Spuihaven (= een jachthaven), Wilhelminahaven en Wiltonhaven, waarna Vlaardingen met de Vulcaanhaven en wederom Kon. Wilhelminahaven. Wees bedacht op binnenvaart- en zeeschepen die de havens in of uitvaren.6

In Vlaardingen na de Wilhelminahaven gaan we sb de Buitenhaven in, naar de Delflandse buitensluis. Dit is vóór km paal 1011.

7

Na de sluis varen we door de Jachthaven onder een lage brug door naar het centrum van Vlaardingen en vervolgens naar de Vlaardingersluis.

Deze sluis moet via een betaalautomaat bediend worden. Betaal € 2,   in de automaat (dit is voor één keer sluizen ongeacht het aantal boten). Er kunnen 6 boten in deze sluis. Prop er niet meer in en blijf vooral van het touw af dat in de sluis hangt!! Volg precies de instructies op, zoals die op de borden bij de betaalautomaat en in de sluis staan vermeld. Het scheelt een uur wachten, want de sluiswachter moet helemaal van Maassluis komen, mocht de sluis van slag raken door ongenuanceerd gebruik.8

We varen de Vlaardingervaart af. Bij Café Vlietzicht gaan wij bb uit de Boonervliet op richting Foppenplas.

9

Aan het eind van de Boonervliet sb uit. Daar aan bb zijde wordt u bij Café 't Jachthuis onthaald met koffie en appeltaart.

10

Na de koffie verder. Aan het einde sb via de Noordvliet naar de Bree  of Lichtvoetwatering

11

Hier bb uit de Bree- of Voetwatering op varen

12

SB aanhouden de Gaag op naar Schipluiden. Hier zijn een aantal lage bruggen en de vaart is smal door afgemeerde vaartuigen. Tenminste 1 brug moet worden geopend. Kosten: € 3,00 per boot. De brugwachter is eigenaar van café restaurant De Vergulde Valk, Dorpsstraat 27 (ongeveer 75 meter voor de brug aan bb-zijde). Lees de borden bij de bruggen !!

13

Na Schipluiden volgt Den Hoorn, dus na de Gaag de Kickert op en niet de Lookwetering. Het vaarwater is smal en er liggen veel afgemeerde boten. Vaak slippen en roeien met halve riemen !!

14

U bent nu in Delft. Aan het eind van de Kickert kan het niet anders dan sb uit.

15

Onder de brug door sb aanhoudend de Delftse Schie op.

16

Wil je in Delft even stoppen om een kleine wandeling te maken of een terras te bezoeken kan dat. Het beste is dan om in plaats van rechtdoor de Delftse Schie op even bb uit te gaan en dan de nauwe lange ronde tunnel aan bb in te varen. Let op: de grachten zijn smal. Er zijn geen afspraken gemaakt met de Delftse Roeiverenigingen, dus leg je daar aan, vraag even of het wel kan.

17

De Delftse Schie afvaren tot in Rotterdam-Overschie. Hier bb uit en de Delfshavense Schie afroeien en via de Coolhaven naar de Parksluizen

18

Na de Parksluizen de Nieuwe Maas voorzichtig en recht oversteken. (Let ook op scheepvaart komend uit de Maashaven recht tegenover de Parkhaven)

19

Bb uit over de Nieuwe Maas richting Nautilus. Onder de Erasmusbrug door en via de Koningshaven (Z.O. van het Noordereiland en onder de Hef door). Sb-wal houden

20

Ter hoogte van Nautilus de Nieuwe Maas haaks oversteken

© RV Nautilus
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina