Vaarseizoen 2013 zv-meisjesDovnload 16.22 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte16.22 Kb.

Z
Scheepvaartbericht
eeverkenners Karel Doorman

­­Vaarseizoen 2013 ZV-Meisjes


Het vaarseizoen gaat van start! Bereid je dus maar goed voor op een hoop water, zon en plezier. Er staan tal van leuke activiteiten op het programma. Het is erg belangrijk dat je er altijd bij bent. Hoe meer verkenners, hoe meer vreugde en zonder jou kunnen we niet uitvaren. Hang de planning daarom alvast op de koelkast en noteer alles in je agenda. Wij wensen jullie allen heel veel plezier tijdens het vaarseizoen 2013!“


Troeptijden donderdagen en zaterdagen

Op donderdagen verzamelen we om 18.30 u. Dit is een kwartier eerder dan in de winter, omdat nu onze boten weer opgetuigd moeten worden. Zodat we na het openen met z’n allen kunnen afvaren. We sluiten om 20.30 u. Op zaterdagen zijn de troeptijden van 09.00 u. tot 14.00 u. Dit is een halfuur eerder dan in de winter, zo kunnen we lekker van het water genieten. Komt er een keer iets tussen wat belangrijker is, meld je dan af bij je bootsman of de leiding.


Zaterdag 20 april Openingvaarseizoen
Eindelijk, het is weer zo ver! Na die lange periode van lange broeken, schuren en schilderen kunnen we eindelijk het water weer op! Deze dag zullen de bootslieden voor ons weer een spetterend zeilspel organiseren. De dag zal duren van 9.30 uur tot 16.30 uur. We zien je deze dag graag in uniform met korte broek. ’s Avonds sluiten we af met een spetterend feest van 19.30 uur tot 22.30 uur.
Zaterdag 27 april KVB Proefexamen / Troep
Het moment van de waarheid voor de Klein Vaarbewijs kandidaten. Is de kennis voldoende op peil om het officiële examen af te leggen? Zaterdag 27 april weten we het. We gaan het Zoommeer op tijdens de reguliere troeptijden.Vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei ZeWaKa

Het Zeeuws Water Kamp. We bivakkeren 3 nachten samen met de andere groepen uit onze admiraliteit op het scoutcentrum bij Veere. Uitgebreide informatie vindt u in de ZeWaKa infobrief.


Het kampgeld voor het ZeWaKa is € 35,-. U kunt dit overmaken naar 52.52.20.216 ABN-AMRO te Bergen op Zoom, t.n.v. Zeeverkenners Karel Doorman o.v.v. "ZeWaKa 2013 – Naam verkenner ".


Zondag 26 mei KD Cup
Om ons goed voor te bereiden op de Regionale Zeilwedstrijden in Yerseke houden we deze zondag een onderlinge krachtmeting. Welke bak is het snelste van de KD?


Zaterdag 1 juni & zondag 2 juni Redersweekend
Samen met de stichting ProefMei organiseren we een redersweekend. Tijdens deze twee dagen laten we alle reders, sponsoren en vrijwilligers, maar ook alle ouders, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zien wat de zeeverkenners allemaal doen. Door middel van een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden maken alle bezoekers kennis met onze groep en echte Bergse lekkernijen.


Zaterdag 8 juni Regionale Zeilwedstrijden Yerseke

Welke bak is de snelste van de Admiraliteit Zeeuwse Stromen? Wie wint een startbewijs voor de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden? Zaterdag 16 juni is de dag om je te bewijzen. We vertrekken ’s ochtends vroeg en we zijn rond 18.00 / 19.00 u. terug in Bergen op Zoom. De tijden zijn afhankelijk van de wind en stroming en worden tijdig bekend gemaakt.Zaterdag 15 juni Instructiedag
Tijdens deze instructiedag gaat iedereen met een ervaren instructeur op pad om de kneepjes van het zeemanschap onder de knie te krijgen. We varen tijdens de gebruikelijke troeptijden.

Zaterdag 29 juni t/m dinsdag 9 juli Zomerkamp

Vrijdag 28 juni: vrachtwagen laden / Woensdag 10 juli: opruimdag / Zomerstop vanaf 11 juli tot 14 aug.

We kunnen alvast verklappen dat het boerenterrein in Geersdijk aan het Veerse Meer onze thuishaven zal worden. Thema en programma blijven uiteraard strikt geheim. Wij hebben er nu al erg veel zin in! Het kampgeld is € 110,-. U kunt dit overmaken naar 52.52.20.216 ABN-AMRO t.n.v. Zeeverkenners Karel Doorman o.v.v. "Zomerkamp 2013 – Naam verkenner ".


Donderdag 15 augustus Eerste troepdag
Einde zomerstop; We gaan weer aan de slag!


Zondag 1 september Bloemencorso Zundert

Op zondag 1 september gaan de oudere verkenners helpen in Zundert bij de organisatie van het Bloemencorso. Dit levert een flinke bijdrage op voor de clubkas en is bovendien een leuke ervaring.
Zaterdag ?????????? Herexamens
Het examen op zomerkamp net niet gehaald? Dit is het moment om te laten zien dat je het wel kan! Planning en tijden volgen tijdig.
Vrijdag 27 sept t/m zondag 29 sept Landelijke Scouting Zeilwedstrijden
De vletten die tijdens de Regionale Zeilwedstrijden een startbewijs hebben verdiend, gaan dit weekend onze groep vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden in Harderwijk. Nemen we ook dit jaar de felbegeerde titel mee naar Bergen op Zoom? Veel succes! Kijk op: lszw.scouting.nl voor meer informatie over de wedstrijden. Een infobrief voor de deelnemers volgt tijdig.


Zaterdag 19 oktober Regionale Roeiwedstrijden Vlissingen
Tijdens de regionale roeiwedstrijden in Vlissingen meten we onze krachten met de Zeeuwse groepen. In verschillende klassen roeien we voor de prijzen. Voor het vervoer van en naar Vlissingen hebben we de hulp van ouders nodig die kunnen rijden. We zullen ’s ochtends vertrekken en we zijn aan het einde van de middag weer terug.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan aan je bootsman of aan de leiding. Houd www.kareldoorman.nl goed in de gaten voor exacte tijden en eventuele wijzigingen in het programma. Daarnaast zijn wij altijd te bereiken via meisjes@kareldoorman.nl


Wij hebben er veel zin in en wensen iedereen alvast een behouden vaart!
De Zeeverkenners Meisjes Leiding,

Lenneke de Waal, Madelief van Eekelen, Renée Mulders, Charlotte Vriens, Marit Krijgsman en Puck Raaijmakers

ZEEVERKENNERSGROEP KAREL DOORMAN

Clubhuisadres Telefoon 0164-258212

Vermuidenweg 8 E-mail info@kareldoorman.nl

4612 PK Bergen op Zoom Website www.kareldoorman.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina