Van de redactie e jaargang, nDovnload 50.52 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte50.52 Kb.
Van de redactie ..... 37e jaargang, nr. 5
- De dorpshuis tuin wordt opgeknapt en dat ging zó voortvarend dat er al

was uitgeruimd, doordat mensen die graag een stekje van een varen en/of Lelietje van Dalen wilde hebben, te laat waren. Een geluk bij een ongeluk is

dat daardoor hun tuin waarschijnlijk voor zevenblad is behoed.

- Dat Abbenes in rap tempo bekabeld wordt, is vast niemand ontgaan, al was het alleen maar door de daarmee gepaard gaande stroomstoringen.

- Heel mooi weer was het niet, maar dat heeft niemand er van weerhouden uitbundig Koninginnedag te vieren. De Burgemeester en enkele (nieuwe) wethouders kwamen, vergezeld van een nieuwe vlag voor de OEV, ook een kijkje nemen op het MFT terrein; kortom, vrolijkheid alom.

- De dodenherdenking bij het monument langs de A44 is, voor zover mogelijk, in stilte herdacht.

- In de volksmond krijgen allerlei dingen een (bij)naam toebedeeld eventueel ontleend aan uiterlijke kenmerken.

Het “Zwarte Pad”, in plaats van Dr. Heijelaan is daar een goed voorbeeld van.

Zo was er een reizigster in de bus naar Abbenes, die bij de chauffeur meldde te willen uitstappen bij de brug met de omgekeerde tulp en lazen we in de vorige Signalen over “de buizenbrug”.

In beide gevallen gaat het uiteraard over de J.P. Heijebrug en in het bijzonder het vrijheids kunstwerk daaraan vastgeklonken, voorstellend: een balans met twee schalen voor evenwicht tussen oost en west, vrede en vrijheid, gemaakt door Dik Box, een Haarlemmermeerse kunstenaar in opdracht van het 5 mei comité. De balans werd 5 mei 1997 onthuld in aanwezigheid van de toenmalige burgemeester van Houwelingen.

Zo, da’s nog eens een stukje geschiedenis, u bent weer op de hoogte.

- Ook willen wij u op de hoogte brengen van een ingezonden stukje over “Antilope”, zij doen nuttig en belangrijk vrijwilligerswerk in Abbenes. Misschien ook iets voor u?

- Enorme bergen hout, hout en nog eens hout op het dorpshuisplein; inmiddels beter bekend als “de huttenbouw”. Zaterdagmiddag even gekeken naar dat vele hout en nog geen paar uur later was alles weg! Dat heet opruimen…

Gelukkig regende het niet tijdens de huttenbouw en ook niet tijdens de Luilakviering (waar wij overigens helemaal niets van hebben gemerkt, was er wel een viering?) want als u onze eerste zin bovenaan deze pagina nog herinnert; de tuin is leeggehaald en de kans op een modderpoel was 50/50, maar dat hadden de vele aanwezige kinderen vast ook wel leuk gevonden….


De volgende Signalen is de laatste van dit seizoen, we gaan allemaal met vakantie, dus wilt u nog iets melden aan uw dorpsgenoten dan dient dat binnen te zijn op de bekende adressen vóór of op 27 juni 2010 voor 12.00 uur.
Ans en Marion

Kent U Antilope ??
Dit is een vervoersmogelijkheid die geboden wordt aan (meestal oudere) mensen, die vanuit Abbenes naar een medische voorziening vervoerd willen worden. Zij betalen zelf de benzinekosten en eventuele parkeergelden. U kost het wat vrije tijd…..
Het gaat hierom o.a. ritten overdag, naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp of in Heemstede, het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp, het Diaconessen Ziekenhuis in Leiden of naar een fysiotherapeut in Nieuw-Vennep e.d.

Per jaar worden er ongeveer 20 ritten gereden.


Dit vervoer wordt door vrijwilligers gedaan en we zouden gráág wat vrijwilligers aan ons lijstje willen toevoegen, want we willen dit vervoer, als het kan, blijven bieden in Abbenes.

Denkt u na het lezen van dit stukje dat u wat voor de oudere medemens kunt betekenen?

Belt u dan met Gert of Stieneke van Doorn.

0252 544 653 (huistelefoon mét antwoordapparaat) of 06 16 303 853.


We kijken uit naar uw reactie!!!

Rommelmarkt
Na de lange, koude winter verheugen we ons weer op het voorjaar met z'n activiteiten en evenementen. Zo ook de bazaar- en rommelmarktcommissie in Abbenes: achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt om de traditionele en gezellige rommelmarkt op 12 juni tot een groot succes te maken.

Daartoe kunt u vanaf 15 mei weer uw spullen inbrengen in de schuur van fam. Baars, Hoofdweg 1758, Abbenes. Dat kan van maandag t/m vrijdag van 13.00 - 16.00 en van 19.00 - 21.00, en zaterdag van 9.00 - 16.00. Zondag gesloten.

Dus mocht u uw inboedel vernieuwen, gaat u kleiner wonen, bent u toe aan een nieuw servies of bed,gaat u uw boekenkast inruimen enz. enz., breng uw afgedankte spullen bij ons, zodat wij het 12 juni kunnen verkopen ten bate van o.a. de 4 goede doelen.

Wij zien u alle graag 12 juni op de rommelmarkt.


De rommelmarktcommissie.

Beste mede-Abbenessers,

Juan (uit De Regtstraat) komt oorspronkelijk uit Talcahuano, een havenstad in Chili die zwaar getroffen is door een aardbeving. Door de weinige berichtgeving geloven veel mensen in Nederland dat het allemaal wel meegevallen is.


Niets is minder waar.

 

Laten we teruggaan naar 27 februari 2010...


03:34 ’s nachts. Meer dan 13 miljoen mensen zijn wakker geschud door de zwaarste aardbeving van de laatste 50 jaar. 8.8 Op de schaal van Richter (50 keer sterker dan die van Haiti).  Hij trof alle grote steden van Chili in een lengte van meer dan 550 km. Meer dan 500, soms zware, naschokken volgden in de weken erna… 

15 à 20 minuten na de aardbeving volgde een verwoestende tsunami in de kustplaatsen. Golven van 5 a 10 meter. Complete dorpen en steden werden weggevaagd.


De havenstad Talcahuano is zwaar getroffen. De gehele vloot, van kleine bootjes tot grote kotters, ligt verspreid door de straten van het centrum, net als honderden zeecontainers.
Het hele handelscentrum is, een maand later, nog afgesloten. Winkels, banken, kantoren, fabrieken – ze zijn gesloten. De meeste zullen afgebroken worden.

De schade in deze regio (1 1/2 keer Nederland) is onvoorstelbaar.Twee miljoen mensen zijn dakloos. Talloze fabrieken en kantoren zijn gesloten. Wij kunnen ons er geen voorstelling van maken. Wat betekent het als het openbaar leven plat ligt? Hoe is het om geen werk meer te hebben, niet naar de winkels of naar de markt te kunnen gaan, geen geregelde aanvoer van groentes te zien, niet met de bus naar je familie of vrienden te kunnen gaan, niet naar de bioscoop of even een kopje koffie in een restaurantje te drinken.

Er moet verschrikkelijk veel gebeuren wil de havenstad Talcahuano weer kunnen functioneren. Logistiek gezien is dat een nachtmerrie, want de grote aanvoerswegen en de haven zijn onherstelbaar beschadigd.

Maar de schade is niet beperkt tot één stad. Dit beeld zie je nu (april 2010) in tientallen steden en dorpjes in dit deel van Chili.
Wij concentreren ons op één van die dorpjes.

Het vissersdorp “Caleta el Morro”, aan de rand van Talcahuano en op 10 kilometer van de stad Concepcion, is weggevaagd. Alle huizen zijn kapot of meegenomen door het water. Alle boten, schepen en netten zijn stuk.

160 Gezinnen hebben op het nippertje kunnen ontsnappen door naar 50 meter verwijderde “morro” (heuvel) te rennen … daar hebben ze in het licht van de volle maan gezien hoe hun dorp door een paar enorme golven werd verwoest.  600 mensen hebben alles verloren, ook hun inkomensbron – de boten en netten. Caleta el Morro is een gemeenschap die voor haar bestaan afhankelijk is van de visvangst.

Wat is de eerste aktie:
De buurtcommissie heeft ervoor gekozen om als eerste te zorgen dat de 100 kinderen (warm) gekleed naar school kunnen. 
Wij sturen geen kleding vanuit Nederland (te lang onderweg, geen havenaanlegplaatsen en geen goede logistieke verbindingen) maar laten zo veel mogelijk kleding in plaatselijke naai-ateliers maken. Daarmee steunen we de vrouwen ook.
Wij vinden het belangrijk om de mensen te geven waar ze om vragen: geen voedsel, geen water, geen tenten – maar de mogelijkheid om weer in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Geen vis maar een hengel”.


In dit geval boten, netten, motoren.
Maar eerst kleding voor de kinderen.

Uw gift wordt dankbaar ontvangen


op rekening nr 464 2495
tnv NEDERLAND HELPT CHILI
ovv KLEDING

Alle informatie vind je op onze weblog http://nederlandhelptchili.wordpress.com


 
Bedankt voor jullie aandacht,

Abrazo, Juan en Maria uit De Regtstraat


Samen op Weg zangkoor

Heeft u altijd al iets willen ondernemen met uw stem en ook zin om te zingen, dat komt dan goed uit, wij (het Samen op Wegkoor) zoeken met spoed bassen voor ons zangkoor.

Natuurlijk zijn sopranen, alten en tenoren ook van harte welkom.
Kom gerust eens luisteren op één van de zangavonden, elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur.

U hoeft niet te wachten op het nieuwe seizoen, u kunt altijd gelijk beginnnen.


Of....... zing gelijk mee, voorzingen is niet nodig.

Probeer het eens een paar weken, voordat u een beslissing neemt.

Voor informatie kunt u bellen met:

Anneke den Butter, tel 0252 544 666, of

Dicky Treur, 0252 545 871.

Iedereen is van harte welkom

Dicky Treur (Samen op Wegkoor)

Boottocht Rode Kruis 2010


 

Zaterdag 26 juni 2010 is de jaarlijkse Boottocht van het Rode Kruis voor mensen uit Haarlemmermeer-Zuid.

 

Het is een mooie dagtocht inclusief een heerlijke lunch. 

Vertrek is om 10.15 uur vanaf Buitenkaag en we zijn weer terug om 16.00 uur.

Waar de tocht naar toe is blijft nog even een verrassing.

De kosten zijn € 22,50 per persoon.

Vervoer kan eventueel geregeld worden.

 

Als u meer informatie wilt, kunt u bellen met


Gea 54.58.63

of

Ada 54.44.71
ENGEL DIERVOEDERS

* Voor al uw huisdieren

* Ook particuliere verkoop
Bezoek onze website voor onze scherp geprijsde actuele

aanbiedingen en ons uitgebreide assortimentwww.engeldiervoeders.nl

Ruime parkeergelegenheid
Hillegommerdijk 290 – Beinsdorp Geopend:


Tel: 0252-529228 Ma - Vr: 08:00 – 17:30

Fax: 0252-515320 Zat: 08:30 – 15:00

A. Elshout

Timmer- en onderhoudsbedrijf
Dr. Heijelaan 22
2157 NJ Abbenes
Telefoon : 0252 – 686062

Gespecialiseerd in aanpassen en


verbeteren van woningen.

● Ramen – deuren – kozijnen – keukens enz.

Oranje Evenementen Vereniging

KONINGINNEDAG 2010


Er rust "een vloek" op optredens tijdens Koninginnedag in Abbenes.

Vrijdag 30 april 2010. Koninginnedag !!

Het is Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes blijkbaar niet gegund om een live optreden te hebben op Koninginnedag in Abbenes. In 2008 stuurde zangeres Marije, welke zou optreden met haar eigen discotheek, 4 dagen voor Koninginnedag een sms dat ze door omstandigheden niet kon komen. In 2009 begon zanger Olaf aan zijn optreden en na 15 minuten moest hij, op last van burgemeester Weterings, stoppen in verband met het drama in Apeldoorn.

Dit jaar kwam Olaf terug om dit optreden te vervolgen maar nu liet de techniek ons in de steek. De geluidsman van Olaf kreeg geen galm uit de installatie en zonder galm kon er niet gezongen worden. Na 2 uur proberen om het probleem op te lossen werd besloten om het optreden af te gelasten en konden de Abbenessers helaas voor het 3e achtereen volgende jaar niet genieten van een stukje live muziek. Dit was toch wel een beetje een domper op de feestvreugde van deze Koninginnedag welke al vroeg begonnen was.

Maanden van voorbereiding gingen er weer aan vooraf en de laatste paar dagen extra hard werken.

Woensdagavond werd de tent opgezet samen met een aantal vrijwilligers en binnen een recordtijd stond de feesttent weer overeind. Mooi en strak. Donderdagavond was het inrichten van de feesttent met de tafels en stoelen en reclameborden van de sponsors. Alle vrijwilligers welke deze avonden geholpen hebben, weer heel veel dank voor jullie hulp !!!

Vrijdagochtend zag het weer er een beetje somber uit, maar het was droog. De bestuursleden en vrijwilligers waren al vroeg uit de veren om alles in gereedheid te brengen. De kinderspelletjes werden uitgezet op het MFT-Terrein. Het terras werd uitgezet, de frituur klaargezet en veel potten koffie gezet. Limonade aangemaakt en de bar aangesloten. Even paniek "in de hut" want de frituurpan stond aan zonder vet en een beveiliging sprong. De pan deed het dus niet meer. Met hulp van Rinus Verwer en Theo Winnubst was het probleem gelukkig weer snel opgelost.

Abbenes had inmiddels alweer massaal de vlag uitgehangen en heel veel Abbenessers hadden weer de vrolijke kleine vlaggetjes opgehangen.

Rond 09.30 uur was er al veel bedrijvigheid in Abbenes. Een cameraploeg en radioverslaggevers van RTV Noord-Holland waren druk in de weer met interviews voor radio en televisie. Makers van karren werden geïnterviewd en ook onze eigen voorzitter Arie van den Berg.

Om 10.00 uur werd de optocht in beweging gezet. Startpunt dorpshuis Het Praatpunt. Beheerster Tinie Elshout bedankt voor de ontvangst van de drumband. De optocht met het thema Stripboeken werd vooraf gegaan door drum- en buglecorps Con Fuoco uit Leiden. Deze band trad alweer voor de vierde keer op in Abbenes, dit tot volle tevredenheid van beide partijen.

Ger Kramer en Arie van Giesbergen zorgden voor het regelen van het verkeer tijdens de optocht en dus voor een stukje extra veiligheid en Annemiek Kramer zorgde er weer voor dat de optocht de juiste route liep.

De optocht bestond dit jaar uit 7 karren !! Een geweldig resultaat !! OEV Abbenes dankt alle deelnemers van de optocht voor hun inzet. Iedereen sprak vol lof over deze optocht. De optocht werd ook heel mooi in beeld gebracht door RTV Noord-Holland. Deze beelden zijn nog terug te zien op onze website www.abbenes.net/oev .

Hopelijk zijn er volgend jaar weer net zoveel enthousiaste deelnemers als dit jaar en misschien nog zelfs meer....

De optocht ging via "Oud-Abbenes" en de wijk Tonnekamp richting het MFT-Terrein. Drum- en buglecorps Con Fuoco en de individuele deelnemers gingen het MFT-Terrein op en de karren parkeerden op de parkeerplaats van SV Abbenes. Vervolgens arriveerden ook burgemeester Weterings en de wethouders Van Dijk, Nederstigt en Bak. Zij werden welkom geheten door voorzitter Arie van den Berg en penningmeester John van den Berg. Op dit moment waren er ook paraplu's nodig want het was inmiddels gaan regenen.

Drum- en buglecorps Con Fuoco speelden het Wilhelmus en de vlag werd gehesen door Arie en Samanta van den Berg. Koninginnedagviering in Abbenes was officieel geopend.

Nu nam burgemeester Weterings het woord en loofde het werk van OEV Abbenes en onze optocht. Hij had ook een kado meegenomen voor Abbenes. Arie van den Berg mocht een vlag in ontvangst nemen met daarop de opdruk HLMR Meer Abbenes.

De burgemeester en de voorzitter lieten samen de vlag wapperen.

Er was even tijd voor een bekertje koffie en de kinderen kregen van OEV Abbenes een gratis bekertje limonade.

De kinderen konden zich gaan inschrijven voor de kinderspelletjes en de vrijwilligers namen hun post in bij de spelletjes. De bedoeling was dat de kinderen 10 spelletjes konden doen, waaronder het springkussen maar deze was door de regen drijfnat geworden dus dat onderdeel werd uit het programma geschrapt. Bleef over geit melken, eendjes vissen, ballon darten, blik gooien, bal spugende clown, toren van Pisa, kop van Jut, appels vangen en muizen meppen.

Ondertussen waren er een aantal dorpsgenoten welke een vrijmarkt hielden.

Als de kinderen alle spelletjes gedaan hadden konden ze hun formulier inleveren en kregen ze een zakje chips en limonade van OEV Abbenes. Sandy Schalk en Erica van den Berg konden de punten gaan optellen en wisten zo de prijswinnaars. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking.
De prijsuitreiking voor de kinderspelletjes :

0 tot en met 6 jaar : 7 tot en met 9 jaar : 10 tot en met 14 jaar :
1. Sol 1. Marije van der Spek 1. Jelle van der Spek
2. Ron 2. Noah 2. Sander de Mooij
3. Luuk de Jong 3. Dana Hakkesteegt 3. Elom Akaba
Hierna was het tijd voor de uitslag van de optocht. De jury bestaande uit Erik, Sonja en de familie De Reu koos voor de volgende winnaars:
Individueel : Karren :
1. Lilly en Pim Homan 1. Lucky Luke (De Jeugdraad)
2. Roy Faas 2. Sponge Bob (Familie Jansen en Gravesteijn)
3. De Kootjes 3. Suske & Wiske (Fam. Kroon en Van 't Riet)
De winnaars van de taarten voor het uitsteken van de rood/wit/blauwe vlag zijn:

Hoofdweg 1758, Kalverlaantje 14, Nederveldstraat 7


Hierna was er een korte pauze om iets te eten of te drinken. Het zonnetje brak zelfs door. Na de pauze begonnen Jelle Bootsman en Jimmy van den Berg met het organiseren van het onderdeel krat stapelen. De inschrijving liep goed. Er was weer veel animo voor dit onderdeel.

Dit onderdeel werd gewonnen door Martin Meiland & Bart Verdel. Bij de dames wonnen Marry Faas & Brenda Vermeere. Martin en Bart wisten 16 kratten op te stapelen en de dames kwamen tot 12 kratten.

Inmiddels was de geluidsman van zanger Olaf gearriveerd en die liep tegen een probleem aan. Uit de apparatuur kwam niet een galm. Verwoedde pogingen werden gedaan om het probleem te verhelpen. Ook Olaf arriveerde en kon direct al vertellen dat er zonder galm niet gezongen kon worden. Het lukte gewoon niet om het probleem op te lossen en ging dus het optreden van Olaf en Elvis Presley helaas niet door. De Abbenessers vonden het erg jammer dat er niet gezongen werd maar lieten zich niet uit het veld slaan. De muziek uit de luidspeakers zorgde toch immers ook voor gezelligheid.

Na het krat stapelen was er een hobbelfiets parcours. Niet eenvoudig om op die fiets te rijden en dan ook nog een parcours afleggen. Toch deden veel Abbenessers mee aan dit parcours. Zelfs de niet al te jeugdige Arie Feeleüs klom op de fiets want dat had hij 30 jaar geleden ook tijdens de zeskamp gedaan. Dertig jaar na dato beleefde Arie weer dat moment.


De winnaars op de hobbelfietsen waren :
1. Bart Verdel
2. Joep Zwartelé
3. Jeremy van den Berg
Daarna was het nog lang gezellig op het MFT-terrein. Om 20.30 uur was het afgelopen. De OEV bedankt alle vrijwilligers welke de handen uit de mouwen hebben gestoken. Mede dankzij deze vrijwilligers konden we Koninginnedag 2010 weer vieren. Het was geweldig dat jullie hielpen bij de tent opzetten en afbreken, bij de spelletjes, achter de bar of bij andere werkzaamheden.

Onze waardering naar de vrijwilligers is heel erg groot !!!!Onze volgende activiteit is op 21 augustus dorpsbarbecue.
De barbecue zal om 17.00 uur beginnen en om 18.00 uur zullen de bbq’s aangestoken worden. Het zal weer een gezellige dorpsbarbecue worden en aansluitend een gezellige feestavond voor jong en oud. Om 19.00 uur zal zangeres Claudia optreden en zij neemt haar karaoke set weer mee dus later op de avond is het weer tijd voor een geweldige karaoke. Doe allemaal mee op deze dag want vorig jaar was het ook beregezellig.

25 september organiseren we weer een ouderwetse thema-avond.
We zijn er weer mee bezig. De laatste maanden werden we overspoeld met de vraag waarom er geen “echte” feestavonden meer zijn in de feesttent… De was op een laag pitje komen te staan omdat zo een feestavond heel veel geld kost voor de vereniging en de laatste feestavonden maar zo 60 a 70 bezoekers kwamen. Dat aantal is veel te kort om een feestavond te organiseren. Maar de vraag naar zo een avond is nu zo groot dat we het toch weer gaan proberen.

Er moet deze avond dan wel minimaal 125 bezoekers komen dus trommel al je vrienden, vriendinnen, kennissen en familie op en kom naar de feesttent op het MFT-Terrein op 25 september.

Oh ja, deze moeten wel ouder zijn dan 15 jaar want de entree is vanaf 16 jaar.
Het thema voor deze avond maken we binnenkort bekend.

30 oktober organiseren we het HALLOWEENFEEST.
Op zaterdag 30 oktober organiseren we ism de werkgroep Halloween en de Jeugdraad het Halloweenfeest.

11 december is de Kerstmarkt op het kerkplein.

OEV Abbenes levert bijdrage aan de uitgaansdag

Abbenes, De Kaag en Buitenkaag.
Een boottochtje met de “Koningin Juliana” kan, als u 65 jaar of ouder bent, weduwnaar c.q. weduwe; de senioren die verhuisd zijn naar een andere woonplaats zijn ook hartelijk welkom. Dit alles gaat gebeuren op dinsdag 8 juni 2010. Om 9.00 uur vertrekt de boot weer vanaf Restaurant “Kaagzicht”. Deze uitgaansdag kan mede plaatsvinden door steun van sponsors en de giften van de inwoners van Abbenes, De Kaag en Buitenkaag. Daar OEV Abbenes een vereniging is voor JONG & OUD is er door ons een gift gegeven aan de organisatie van deze dag. We hopen dat het een gezellige dag gaat worden.

Om U behulpzaam te zijn
Alarm en andere nummers:

Algemeen alarm: 112

Dorpshuis: 0252-545737

Politie: 0900-8844

Brandweer: 023-5674040

Gemeente: 0900-1852


Huisarts: Dr. C. de Ruijter, Hugo de Vriesstraat 17, Nieuw Vennep, tel. 245500

Maandag- en donderdagmiddag, Hoofdweg 1730, Abbenes.Fysio: Verheul en Weerman, Hugo de Vriesstraat 17, Nieuw Vennep, tel. 620600

Maandag en donderdagmiddag, Hoofdweg 1730, Abbenes, tel. 545969


Weekenddiensten/avonddiensten huisartsen

Noodzakelijke en spoedeisende huisartsenzorg dagelijks vanaf 17:00 tot 8:00,

alsmede weekend en feestdagen huisartsenpost Haarlemmermeer,

Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp. Tel. 023-8908700/ 0900-0567.


Ziekenhuisdienst voor ernstige ongevallen:

24 uur per dag, afdeling spoedeisende hulp,

Rijnlands Ziekenhuis, locatie St.Elisabeth, Tel. 071-­­­­­­­­5828282.
Telefoonnummers andere ziekenhuizen in Leiden:

Academisch Ziekenhuis: 071-5269111 Diaconessenziekenhuis: 071-5178178


Service Centrum Zuid, Eug. Prévinaireweg 19, 2151 BA Nieuw Vennep.

Burgerzaken: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uur

dinsdag 17:00 - 20:00 uur

Sociale Dienstverlening & WMO: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Meldingen openbare ruimte: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Ouderenadviseur van Stg Meerwaarde (0252-680513) voor 55 plussers,

chronisch zieken en gehandicapten: maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 uur

Bovenstaande diensten kunnen ook op afspraak ’s middags.

Vergunningen alleen op afspraak ’s middags.

Afspraak maken: bel 0900-1852 of via www.haarlemmermeer.nl


Algemeen Maatschappelijk Werk:

Jan Smulders, Dr. van Dorstenstraat 1, 2132 JR Hoofddorp.

Afspraak maken op werkdagen, maandag t/m vrijdag tussen 9:00 - 12:00 uur

via het voordeurteam, tel. 023-569 88 88.

Spreekuren worden o.a. gehouden in het

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Vivaldisingel 317, Nieuw-Vennep.


Pastor R.K. Parochie St. Joannes Evangelist Kaag-Abbenes:

Pastor T. Hekkenberg  Hoofdweg 2032, 2158 LC Buitenkaag, tel: 544285

Het spreekuur is: Donderdag van 12.00 uur tot 13.00 uur

In noodgevallen kunt u pastor T. Hekkenberg bereiken onder nummer: 06-14399675Predikante Protestantse Gemeente:

Mw. Berbée-Bakhuis, Hoofdweg 1766, 2157 NC Abbenes, telf: 545108


Stichting Ymere:

Postadres : Postbus 90200, 1006 BE Amsterdam, Tel. 0900 - 6999000

Bezoekadres: Burgemeester Pabstlaan 10, 2131 XE Hoofddorp

Openingstijden: 8:30 tot 17:00 uur

Spoedgevallen buiten openingstijden: 020 - 4858114    
Openingstijd Bibliobus:

Donderdagmiddag 14:30 - 17:30 uur, in de Van Tolstraat


Dierenartsen: A.J.J. van Zweeden, Schoolstraat 59, Nw-V Tel. 673992.

G. v. Rijn, Dr. v. Haeringenplantsoen 9, Nw-V Tel. 674023.


Busdiensten t/m 11.12.10:
Lijn 164a Sassenheim – Hoofddorp (Heijebrug)

maandag t/m vrijdag: 06:40 07:38 08:38 09:38 ... 18:38 19:46 … 22:46

zaterdag: 06:41 07:41 08:41 09:39 … 17:39 18:46 … 23:46

zon- en feestdagen: 07:46 08:46 09:44 … 17:44 18:46 … 23:46
Lijn 164b Hoofddorp – Sassenheim/Oegstgeest (Heijebrug)

ma t/m vr tot Oegstgeest: 06:48 07:48 08:48 … 17:48

ma t/m vr tot Sassenheim: 18:48 19:18 20:11 … 00:11

za tot Sassenheim: 08:16 09:16 10:18 … 19:18 20:11 … 00:11

zo en feest tot Sassenheim: 09:11 10:13 ... 19:13 20:11 … 00:11
Antilope:

Wanneer U vervoerd wilt worden naar een medische voorziening,

kunt U bellen naar:

Gert van Doorn, tel. 54 46 53, of 06 16303853, of

Bram van Iperen, tel. 54 45 57.
NS-Station Nieuw-Vennep:
Leiden/Den Haag: 6.28 7.28 8.28 .... 22.28 23.28

6.58 7.58 8.58 .... 22.58 23.58Schiphol/Weesp: 5.28 6.28 7.28 .... 22.28 23.28

6.58 7.58 .... 22.58 23.58
Colofon

Redactie:

Ans Grollé, Sophialaan 34, tel. 54 58 52Marion Hoogkamer, Langerak 28, tel. 54 51 70

Opmaak: Marion en Theo Hoogkamer

e-mail: theo.hoogkamer@quicknet.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina