Van de redactie e jaargang, nDovnload 51.97 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte51.97 Kb.
Van de redactie ..... 33e jaargang, nr. 4 • De lente is begonnen en de kleibergen op parkeerterrein/sportvelden, die pas konden worden afgevoerd als de temperatuur gedurende vijf dagen plus 5 graden was, is verdwenen.

 • Evenals bij de tennisvereniging hebben de leden van sv Abbenes unaniem besloten om tot een fusie te komen tussen beide verenigingen, men gaat nu dus hard aan het werk om e.e.a.. te realiseren.

 • Omvergeschopt, tegenaangefietst, nou, mooi niet. Auto’s of zwaarder rollend materieel deden de paaltjes hoek Langerak voortdurend als dominostenen, kantelen, de robuuste cementballen, ter vervanging, kunnen wel eens het omgekeerde effect sorteren is misschien wat kort door de bocht, maar toch …..

 • De veiligheidshekjes op de loopbrug zijn weer soepel te passeren.

 • Doordat de Hoofdvaart het dorp in oost en west deelt, is het voor bezoekers vaak onduidelijk aan welke zijde zich bijvoorbeeld de van Tolstraat te vinden is. Door niet geringe inspanningen van Gert Slootweg komt daar verandering in; een plattegrond van Abbenes wordt op het kerkplein geplaatst. En dat komt goed uit.

 • Rayonbeheer is voornemens de gehavende “man met spade” op te lappen en te verplaatsen naar een locatie waar hij, niet alleen tot rust kan komen, maar zeker ook met rust wordt gelaten.

 • De papierbakken (brengparkje Hoofdweg), die voor Haarlemmermeer-zuid speciaal bijgemaakt moesten worden, omdat ze nergens anders meer worden gebruikt, zijn nog steeds niet gearriveerd. Al drie maanden wordt oud papier binnen het open omhulsel van wat eens een container was, gezet.

Dat het er “nog” geen grote troep is komt mede door helpende handen die zakken en doosjes overbrengen naar de (kerk) container bij van ’t Riet.

 • Volgens de heer Bossink (projectleider gebiedsuitbreiding Haarlemmermeer) lopen niet alléén de provincies maar ook de waterbeheerders, natuurbeschermers, recreatieorganisaties etc. zich er warm voor. Zodat, al zal het nog jaren duren, plannen voor wonen en recreëren aan het (bergings)water o.a. in het zuidelijk gedeelte van de polder, steeds reëler worden.

 • De Jeugdraad organiseert op vrijdag 21 april aanstaande een darttournooi voor groot en op zaterdag 22 april (ook aanstaande…) voor kleine Abbenessers.

 • Op donderdagavond 4 mei vanaf 20.00 uur, herdenken we de doden bij het oorlogsmonument Kaagbrug/A44.

De volgende signalen ploft in de loop van de tweede week van mei op uw deurmat, tenminste, wanneer u uw bijdragen bezorgt op de bekende adressen en erop let dat dit vóór 7 mei 12:00 uur gebeurt.

Ans en Marion
BijBlijven
Nog even en het soos seizoen zit er weer op; nog 2 spelmiddagen en nog 2 maal kienen. Ik denk dat de meeste mensen het even gehad hebben met de soos en even iets anders willen.

Op de laatste spelmiddag waren er 12 mensen, waarvan 6 uit het bestuur.

De kienmiddagen vallen helaas nog al eens samen met de ANBO, en dan gaan de mensen toch liever naar Nieuw-Vennep voor de grotere prijzen. Jammer!

De meeste mensen hebben het wel gehoord: op 19 maart is overleden Gijs de Jong, in de leeftijd van bijna 80 jaar.

Wij zullen hem zeker missen aan het tafeltje van de klaverjassers.

Wij wensen Nel en familie heel veel sterkte om dit verdriet te dragen.Soos Agenda
11 apr.: 14.00 - 17.00 soos met Paaskienen.

25 apr.: 14.00 - 17.00 spelmiddag.

09 mei: 14.00 - 17.00 soos met kienen.

23 mei: 14.00 - 18.00 eindfeest.Zij

Zij is een tuin vol milde bloemen, Een boeket

Zij is een bron, Een maan een zon, Een bed

Zij is een fee, Een ree een aquarel

Zij is mijn danstent, Mijn kapel

Zij is mijn song, Een koningin, een hert

Zij is een warm concert

Een park met duizend banken, Duizend klanken, duizend lusten

Zij is mijn welterusten mijn ontbijt, Zij is mijn tijd

Mijn sterke drank, Mijn berg, mijn dal, mijn weiland

Zij is mijn eiland

Mijn stilte en mijn storm

En koffie kan ze zetten

Enorm!
Uit Toon Herman’s boek “Ik heb het leven lief”Gefeliciteerd

Dion, Marjolein, Dashly, Roy, Miranda, Chantal...

 

en de vele, vele anderen die prijzen hebben gewonnen bij de Bazaar op 18 maart. Het was weer een gezellige dag! ’s Middags spelletjes, en handige kinderen die er prijzen wonnen, en ’s avonds vertier voor de ouderen, die massaal het Rad van Avontuur opzochten. Henk Kapteijn draait nog na in zijn slaap, denkt u niet? Heel wat Abbenessers hebben de volgende dag van hun gewonnen taart genoten, en dankzij vele gulle ondernemers uit Nieuw-Vennep en omgeving zijn ook de vele prijzen goed terecht gekomen.De opbrengst van 7.757 euro, daar hebben de bezoekers voor gezorgd! Hiervoor hartelijk dank namens de Samen Op Weg gemeente Abbenes, stichting Hoop voor Albanië, CliniClowns, het Ronald McDonald huis en Stichting Place of Restoration.
En voor iedereen die nieuwsgierig is wie er ‘in de prijzen’ is gevallen:
Grote verloting:

1e prijs - Hotelarrangement Cor Baars, Buitenkaag

2e prijs - Digitaal fototoestel Leen Alberts

3e prijs - Elektrisch gereedschap Jan v.d. Maden

4e prijs - Traptraktor Cees Elshout

5e prijs - Dinerbon bij Puck Gijs de Jong jr.


Stokvangen:

Dion van Wieringen, Marjolein Baars en Rolinka De Leeuw-Klein Kranenburg


Tolspel:

Dashly Groes, Roy Faas, Miranda Kok, Chantal v/d Luit, Corrie Raams  


Werpspel:

Dave Schalk, Mariska v/d Luit, Dion van Wieringen

 

Tot volgend jaar! En wie niet zo lang kan wachten:Rommelmarkt op 10 juni; zet het in uw agenda.

 

Met vriendelijke groet,Namens de Bazaar-en Rommelmarktcommissie

Maria SchasfoortBeste dorpsbewoners,
Koninginnedag staat weer voor deur en de Oranje Evenementen Vereniging is al hard bezig om er weer een leuke dag van te maken.

Wij kunnen bij deze dag (dagen) altijd heel veel hulp gebruiken o.a. op woensdag 26 april gaan wij de tent opbouwen en dat is best zwaar werk, dus als er sterke mannen zijn die op woensdagavond twee uurtjes vrij kunnen maken om te helpen om de tent op te zetten stellen wij dat zeer op prijs.

Vrijdagavond 28 april vieren wij de feestavond met vooraf de kinderdisco.

Koninginnedag wordt op zaterdag 29 april gevierd met de optocht (hopelijk wordt het weer een hele gezellige optocht met als thema “spreekwoorden en gezegdes”. Indien u een kar maakt, en we hopen nog steeds dat het er velen zullen zijn, geef dan even door aan Erica van den Berg voor welk spreekwoord of gezegde er is gekozen zo kunnen we voorkomen dat er straks diverse dezelfde spreekwoorden zijn), de kinderspelen en in de middag de spelletjes voor de volwassenen.

Zaterdag 29 april hebben wij ook weer heel veel hulp nodig denk aan de kinderspelen, er zijn al 10 kinderspelletjes dus dat redden de medewerkers van de OEV niet alleen. Als er dus vaders, moeders, opa’s en oma’s zijn die bij een van de spelletjes willen staan ( het duurt ongeveer 1,5 uur ) dan zouden wij daar heel erg meegeholpen zijn.

U kunt zich opgeven via onze email oev@abbenes.net of een telefoontje naar Tanja 545127 of naar Erica 545909, wij rekenen op u.

Wij gaan er een leuke gezellige dag van maken en wij zien u allemaal weer in de feesttent, het programma van deze twee dagen komt allemaal in ons programmaboekje te staan die u halverwege april van ons in de brievenbus krijgt.

Midzomerfeest met herhaling van de dorpsbarbecue. Ook deze datum is bekend bij ons en dat is op vrijdag 1 september dan organiseren wij weer de dorpsbarbecue en zaterdag 2 september organiseren wij een Caribbeanavond, zet deze datums alvast in uw agenda want het was heel gezellig de vorige keer. Later volgt er meer nieuws over het midzomerfeest.

Onze leden- en sponsorloop was ook weer heel geslaagd en wij bedanken hierbij alle leden en sponsors die ons in mogelijkheid stellen om er weer een leuk jaar van te maken.

Wij zien u graag op het feestterrein en ook gezellig in de tent.

De Oranje Evenementen Vereniging.
Nieuws van Abbenes.net
UITSLAG VAN DE POLL OP DE WEBSITE WWW.ABBENES.NET
Deze maand was de stelling “Hoe denkt u over de fusie tussen TVA en SVA”

1. Prima, samen zijn ze sterker

2. Jammer, maar wel noodzakelijk

3. Niet nodig, apart redden ze het ook wel

4. Maakt niet uit wat ze doen, het einde is toch in zicht

Er zijn 166 stemmen uitgebracht en de uitslag is als volgt :De nieuwe poll staat nu ook weer op de website en we vinden het leuk als iedereen even stemt op een bepaalde stemming. De uitslag zullen we in de volgende Signalen weer bekend maken.


Wilt u ook een keer in onze rubriek “In de spiegel” ???
Laat het ons weten en stuur een e-mail naar webmaster@abbenes.net of stuur een briefje naar Jimmy van den Berg, Greveling 28.

Abbenes.net, de moeite om dagelijks te bezoeken.Paaseieren zoeken bij sv Abbenes

Paaseieren zoeken voor de jeugd in de basisschoolleeftijd.

Voor de jeugd die in Abbenes woont, organiseren we bij op vrijdag 14 april het jaarlijkse paaseieren zoeken. Om 18.00u starten we vanuit de kantine bij sv Abbenes.
Hopelijk komen er weer net zoveel kinderen als vorig jaar. Tot ziens.
Erwin Meeuwenoord


Boekhoud- en Belastingkantoor
Dr. Heijelaan 44

2157 NK Abbenes

Telefoon 0252-545135

mobiel 06-18322147

E-mail j.bootsman54@quicknet.nl


Fiscale en Financiële dienstverlening:

Voor Midden- en Kleinbedrijf en Particulieren.

Begeleiden en Adviseren van Startende ondernemers.

Samenstellen van jaarverslagen en financiële rapportages.

Heeft U een broek die korter gemaakt moet worden of een jas waarvan de

rits kapot is, een leuk kledingstuk gezien, maar niet in de juiste maat?

Dan kunt U vanaf HEDEN terecht bij:


MADE BY HELEEN


 

Zelfmaakmode

Kledingreparaties

 

Langerak 26, 2157 PG AbbenesTel: 0252-545259

Mobiel: 06-10722552

E-mail: vanderluit@quicknet.nl
Ik werk vanaf Knip- of Burdapatronen en pas deze op de gewenste maat aan.
Kringloop De Driesprong
Heeft U kleding, goederen, meubels, enz.? Wij komen het graag

en snel bij U ophalen.

Kom ook eens bij ons snuffelen.

Wij zijn geopend: Donderdag en Vrijdag van 13:00 tot 15:30 uur.

Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar.


Tevens leveren wij voordelige nieuwe matrassen en polyether in alle maten en kwaliteiten. Matrassen bv 90 x 200 al vanaf € 45,00.
Akervoorderlaan 24, Lisse/Voorhout

Tel/Fax 0252 211180 of 06-25292581
www.kringloop-de-driesprong.nl E-mail: de_driesprong@hetnet.nl

The FlintstonesHet adres voor al Uw tweedehands: Openingstijden:
baby-kinderkleding ma 10:00 - 14:00

positiekleding di  09:00 - 14:00

dames- en herenkleding wo  gesloten

speelgoed... do  09:00 - 14:00 en 19:00 - 21:00

                         vr  09:00 - 11:30

The Flintstones en de eerste zaterdag van de maand

Hoofdweg 1741 van 10:00 - 15:00

Abbenes


tel: 06-46396048

UITGAANSDAG ABBENES & DE KAAG EN BUITENKAAG
Zoals wij in de vorige Signalen bekend hebben gemaakt, gaan wij op dinsdag 13 juni a.s. weer uit met de Senioren van Abbenes-De Kaag en Buitenkaag. Om 09.00 uur zal de boot weer vertrekken vanaf Restaurant “Kaagzicht” te Buitenkaag, het is de bedoeling dat wij naar de Zaanse Schans varen via Haarlem dus weer een prachtige vaarroute, u wordt verzocht om 08.45 uur aanwezig te zijn. In Abbenes zal de bus om 08.30 uur weer op het kerkplein klaar staan om de deelnemers te vervoeren naar de Buitenkaag die niet met eigen vervoer gaan.
U kunt deelnemen aan deze uitgaansdag als u 65 jaar of ouder bent of weduwnaar c.q. weduwe, de senioren die verhuisd zijn naar een andere woonplaats worden ook hartelijk uitgenodigd. Hebt u vragen over deelname dan kunt u contact opnemen met de onderstaande personen. Wij hopen dat er weer net als voorgaande jaren veel senioren met ons mee gaan?
U kunt zich opgeven tijdens de collecte-ronde die zal plaatsvinden in april of mei /of door onderstaand strookje in te leveren bij genoemde personen.
Deze uitgaansdag kan plaatsvinden door de steun van sponsors en de inwoners van Abbenes-De Kaag en Buitenkaag en daar zijn wij ieder jaar weer heel dankbaar voor. Bij voorbaat willen wij een ieder die ons steunt in de kosten heel hartelijk bedanken. Deze dag betekent veel voor de senioren en het is prachtig om te zien hoe zij met elkaar genieten en zich deze dag laten verwennen.
Alle deelnemers tot dinsdag 13 juni a.s.!
Met vriendelijke groet,

Seniorencommissie Uitgaansdag Abbenes & De Kaag-Buitenkaag


Mevr. J. Griffioen Langerak 6 Abbenes telf 544425

Mevr. A. Holvast Langerak 21 Abbenes telf 544546

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ja, ik ga mee met de Senioren Uitgaansdag op 13 juni a.s.
Naam:
Adres:
Woonplaats: Telf:
Tennis Vereniging Abbenes
Koning Winter houdt de winter in zijn greep en vertraagt daarmee het speelklaar maken van de tennisbanen. Het seizoen van Tennisvereniging Abbenes zal daarom minimaal 1 week later starten.
Instuif voor kinderen van de basisschool
Mede vanwege de weersomstandigheden is de instuif voor de basisschool jeugd uit Abbenes en omstreken uitgesteld naar 12 april a.s..

Alle kinderen zijn welkom om gratis kennis te maken met de tennissport.

Om half vier staat onze trainer Rutger Goudriaan klaar om er een leuke spelmiddag van te maken. Tot 17.00 uur kan je op de banen oefenen met racket en bal.

Gymschoenen (zonder profiel) verplicht, heb je een racket of kan je er één lenen, dan zou dat handig zijn. Opgeven kan via info@tvabbenes.nl of bellen naar 0252-544282.


Fusie bekrachtigd door SVA

Ook de leden van SV Abbenes hebben unaniem voor een fusie met de tennisvereniging gestemd. Werkgroepen gaan nu aan de slag om de fusie op papier, financieel en technisch uit te werken.

Met veel enthousiasme zullen we deze klus gaan klaren. Planning is om in het voorjaar van 2008 als tennisvereniging definitief te starten in de ‘nieuwe’ huisvesting.
Enthousiast geworden?

Bent u enthousiast geworden na het lezen van al deze activiteiten? Dan kunt u meer lezen over onze vereniging op www.tvabbenes.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden als lid. U kunt uiteraard ook bellen met Hanita Ruijgrok (0252-544805). We hebben ook combi-tarieven voor mensen die al sporten bij een andere vereniging in het dorp.


Tennis is een sport

 • voor iedereen

 • voor alle leeftijden

 • op ieder niveau

 • op ieder moment

 • en op ieder zijn eigen wijze!

Tennisvereniging AbbenesNieuws van het web (februari en maart) • De totale netto opbrengst van de stamppot avond was maar liefst € 708,45. Een kleine € 60,00 minder dan vorig jaar maar toch weer een geweldig bedrag voor de schoolbibliotheek. Alle kinderen van basisschool De Tonne danken dan ook alle deelnemers en de organisatoren van de stamppotavond. Het was erg lekker en gezellig.

 • De informatieavond over de forellenvijver is positief verlopen; er waren geen tegenstemmers.

 • Begin februari werd een onbekende vreemde man in het dorp gesignaleerd, een ieder werd verzocht om waakzaam te zijn.

 • Renate Jansen is uitgeroepen tot het sporttalent 2005 van de gemeente Haarlemmermeer.

 • De website bevat allerlei links (verwijzingen) naar andere websites. De website van Sanne de Gier werd toegevoegd.

 • Wederom wordt er geklaagd over hondenpoep op de stoep.

 • In de komende jaren fuseren tennisvereniging en voetbalvereniging tot één sportvereniging, waarschijnlijk met de naam Sportvereniging Abbenes.

 • 28 maart was de laatste hobbyclub, 29 september wordt er weer begonnen

 • Volleybalvereniging AVVA zoekt nieuwe leden voor het recreatievolleybal .

 • Jaap Vroegop staat in de spiegel van maart en kreeg 50 voorkeursstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

 • De gemeente start dit jaar met wijkbudgetten, per regio zit er per jaar 100.000 euro in de pot om leuke ideeën te realiseren.

 • De namen bij de oude klassenfoto’s worden nog steeds aangevuld, zelfs bij die uit 1927.

 • Dyon van Wieringen stond in de spiegel van maart.

 • Op woensdag 12 april kan de jeugd van Abbenes gratis kennismaken met de tennissport.

 • “Spreekwoorden en gezegdes” is dit jaar het thema voor de optocht van Koninginnedag.

 • 1 en 2 september zijn de data voor het eindzomerfeest.

 • Basisschool `De Tonne` heeft dit jaar geen kar in de Kon.dag optocht

 • De bazaar had een recordopbrengst: 7757 euro.

 • Door de late vorst is de tennisvereniging genoodzaakt de opening van de banen één week uit te stellen, 8 april dus i.p.v. 1 april.

 • Ted van Zelst staat in de spiegel van april.

 • 1 en 8 april speelt `Spelenderwijs` het stuk `Glimmen`.

 • Abbenes.net nam menig Abbenesser weer in het ooitje, door op 1 april te melden dat er geen Koninginnedagoptocht en misschien zelfs helemaal geen Koninginnedagviering zou zijn.

OM U BEHULPZAAM TE ZIJN
Alarm en andere nummers:

Algemeen alarm: 112

Gebiedsagent Ruud Wijnschenk, Politie 0900-8844

Brandweer: 023-5616666

Ambulance: 020-5555555

Milieudefensie: 023-5616464 tst 219

Rayonbeheer Rayon 6:

Eug. Prévinaireweg 19, 2151 BA Nieuw Vennep, 023-5674800 (10:00-12:00)


Huisarts: Dr. P.J. Otto, Hoofdweg 1730, tel. 544564; tot 12:00 uur.

Telefonisch spreekuur: van 11:00 uur tot 11:30 uur.


Weekenddiensten/avonddiensten huisartsen

Noodzakelijke en spoedeisende huisartsenzorg dagelijks vanaf 17:00 tot 8:00,

alsmede weekend en feestdagen huisartsenpost Haarlemmermeer,

Muiderbos 212, Hoofddorp. Tel. 0900-0567 / 023-5610604.


Fysiotherapeuten: Verheul en Weerman, Hoofdweg 1730,

Tel. Abbenes: 545969 Tel. Nieuw-Vennep: 620600


Ziekenhuisdienst voor ernstige ongevallen:

24 uur per dag, afdeling spoedeisende hulp,

Rijnlands Ziekenhuis, locatie St.Elisabeth, Tel. 071-­­­­­­­­5828282.
Telefoonnummers andere ziekenhuizen in Leiden:

Academisch Ziekenhuis: 071-5269111 Diaconessenziekenhuis: 071-5178178


Algemeen Maatschappelijk Werk:

Jan Smulders, Dr. van Dorstenstraat 1, 2132 JR Hoofddorp.

Afspraak maken op werkdagen: 9:00 - 12:00 uur, Tel. 023-569 88 88.

Spreekuren worden o.a. gehouden in het

Servicecentrum Zuid, Eugenie Prévinaireweg 19, Nieuw-Vennep.
Pastor R.K. Parochie St. Joannes Evangelist Kaag-Abbenes:

Jan W.M. Lange, St. Anthoniusstr. 17, Nieuw-Vennep, tel. 672253

Spreekuur: ma en vr 9:00-9:30 en ma, di, do en vr 16:45-17:30

Of Hoofdweg 2032, Buitenkaag, tel. 544285, in noodgevallen: tel: 674968

Spreekuur: do 9:00-10:00
Predikante "Samen op weg gemeente":

Ds. Rolinka de Leeuw-Klein Kranenburg, Hoofdweg 1766, 2157 NC Abbenes

0252 544192 email: rkleinkranenburg@hotmail.com

werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag.Woonmaatschappij:

Bezoekadres: Burg. Pabstlaan 10

Postadres : Postbus 92, 2130 AB Hoofddorp, Tel. 023-5648103

Openingstijden: ma t/m do 8:30 tot 17:00 uur, vr 8:30 tot 12:00 uur
Openingstijd Bibliobus:

Donderdagmiddag 14:30 - 17:30 uur, in de Van Tolstraat


Dierenartsen: A.J.J. van Zweeden, Schoolstraat 59, Nw-V Tel. 673992.

G. v. Rijn, Dr. v. Haeringenplantsoen 9, Nw-V Tel. 674023.


Busdiensten:
Lijn 145 - Amsterdam - Leiden (Heijebrug)

maandag t/m vrijdag: 6.23 7.25 8.26 9.25 10.25 ... 17.25 18.24

6.55* 7.55*zaterdag: 08.25 09.25 10.25 ... 15.25 16.25 17.25 18.25

zon- en feestdagen: 12.06 14.06 16.06
* rijdt niet van 09-07-06 t/m 02-09-06
Lijn 145 - Leiden - Amsterdam (Heijebrug)

maandag t/m vrijdag: 07.21 08.21 09.22 ... 16.22 17.22 18.23 19.41

zaterdag: 09.22 10.22 11.22 ... 16.22 17.22 18.22 19.24

zon- en feestdagen: 12.56 14.56 16.56
Antilope:

Wanneer U vervoerd wilt worden naar een medische voorziening, kunt U

bellen naar:

Lieke Vlendré, tel. 54 58 66, of Bram van Iperen, tel. 54 45 57.


NS-Station Nieuw-Vennep:
Leiden/Den Haag: 6.03 7.04 8.04 .... 23.04 00.04

6.34 7.34 8.34 .... 23.34Schiphol/Amsterdam: 5.29 6.29 7.29 .... 22.29 23.29

5.59 6.59 7.59 .... 22.59 23.59
Colofon

Redactie:

Ans Grollé, Sophialaan 34, tel. 54 58 52Marion Hoogkamer, Langerak 28, tel. 54 51 70

Opmaak: Marion en Theo Hoogkamer

e-mail: theo.hoogkamer@quicknet.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina