Van het rooms-katholiek kerkgenootschap in nederlandDovnload 8.06 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte8.06 Kb.

Secretariaat

Van het rooms-katholiek kerkgenootschap in nederland


AFDELING PERS & COMMUNICATIE

persbericht t.a.v. redactie glv / redactie Binnenland (2 blz.)


Benefiet-event op 23 januari in Den Bosch
Jong Katholiek in actie voor slachtoffers Haïti

Utrecht, 19 januari 2010
De katholieke jongeren van Nederland komen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Met een benefiet-event op zaterdag 23 januari en een actie via populaire sociale netwerken hopen de jongeren een substantiële bijdrage te leveren. De opbrengst is bestemd voor de projecten van WereldOuders in Haïti. Deze projecten worden geleid door Father Rick, een priester-arts die in december te gast was in Nederland. Het event is een gezamenlijk initiatief van Jong Katholiek en Godlof.
Het event wordt een avond vol muziek, dans, gebed en bijzondere verhalen. Het programma vindt plaatst in de St. Cathrien te Den Bosch. Verdere informatie over de invulling van het programma volgt in de loop van deze week.
Het kinderziekenhuis St. Damien dat aangestuurd wordt door Father Rick en zaterdag aandacht kreeg in EenVandaag, is een van de weinige ziekenhuizen dat nog naar behoren functioneert. De verplegers en artsen zetten nu alles op alles om zoveel mogelijk gewonden te kunnen helpen. WereldOuders heeft een noodhulpprogramma opgezet en zendt naast geld ook goederen naar Haïti. In het ziekenhuis is dringende behoefte aan alles. Zwachtels, morfine, lijkzakken, chirurgische boren en zelfs aan simpele pennen om dossiers mee te schrijven.
Jong Katholiek en Godlof zijn diep geraakt door Father Ricks passie voor Haïti. 22 jaar geleden kwam hij daar als priester naartoe. Door wat hij daar zag, besloot hij ook nog eens geneeskunde te studeren. “Ik kwam als priester maar wat de Haïtianen echt nodig hadden, was een dokter," aldus de geestelijke. In twee decennia heeft WereldOuders o.a. een familiehuis, een kinderziekenhuis en 18 scholen opgezet onder leiding van Father Rick.
“We hopen dan ook dat jongeren niet alleen geld zullen geven, maar ook van hun comfortabele eilandje durven te stappen,” aldus Marc Bollerman van Jong Katholiek, de landelijke jongerenafdeling van de Katholieke Kerk. “We hopen dat jongeren zich écht in willen leven in hun medemens in nood en dat ze actie zullen ondernemen om het leven van die ander beter te maken. Nu na deze aardbeving, maar ook straks als de grootste mediahype voorbij is.”
Wie met Godlof en Jong Katholiek WereldOuders en haar team wil steunen, is zaterdag van harte welkom in Den Bosch. Online een gift geven kan ook: via www.jongkatholiek.nl/haiti of direct op het rekeningnummer 2784498 t.n.v. Secretariaat RK Kerk in Utrecht en onder vermelding van 'Donatie project Haïti (Jong Katholiek)'. De gift komt volledig ten goede aan het werk van WereldOuders in Haïti.
Jong Katholiek is ook te vinden op de sociale netwerken Facebook, Twitter en Hyves.

Nadere inlichtingen: Bert Elbertse – Persdienst Secretariaat rkk – Postbus 13049 – 3507 LA Utrecht

tel.: 030 23 26 916 / 06 102 962 67 – e-mail: b.elbertse@rkk.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina