Vangstoverzicht week 18/02Dovnload 34.78 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte34.78 Kb.
Vangstoverzicht - week 18/02

Water (nabij)(S)tilstaand

(Z)wakke stroom

(H)arde stroom


Succes met

Vis op voer

Vangst

BijzonderhedenWedstrijd: J / N

(F)eeder
(V)aste stok

(D)irect

Na 1 uur


Na 3 uur

(G)oed

(M)atig


(S)lecht

Zaterdag: weer: bewolkt wind: NW-3 Temp: 10º C

Voornsekanaal

S

F/V

1/3

G

Zie 1)

J

Aarkanaal (Ter Aar)

S

V

1/3

S

Zie 2)

JZondag: weer: regen wind: NW-4 Temp: 9ºC

Oude Rijn (Alphen / Zwamm)

S

F/V

D/3

G/M

Ring Gouda II, zie 3)5)6)

J
Andere dagen:
1) HSV Zevenhuizen/Mkp heeft gevist in het Voornse-kanaal, ter hoogte van de eerste brug. Ondanks de felle koude wind werd er door de 12 deelnemers goed gevangen, in totaal 56.140 gr vis.

De uitslag:

1. Co Klomp 8.040 gr

ving hoofdzakelijk grove vis met de feeder op zo’n 20 m

2. Adiaan v Erk 7.680 gr

afwisselend gevist met de vaste stok en feeder

3. Jan de Zwart 6.460 gr

alleen met de feeder gevist.2) HSV Waddinxveen gevist voor 3e wedstr. v/d zomercomp. achter vangrail voorbij de brug over Leidsche Vaart. Er waren 13 deelnemers, die totaal 14.600 gr vingen. Er mocht alleen met de vaste stok worden gevist. Kenmerkend (maar vooral bepalend) voor wedstrijden in het Aarkanaal zijn de gunstige posities van kop- en staartnummer. Het waren dan ook de vissers op deze plaatsen die goede zaken deden. Zij vingen een aantal brasems. De uitslag:

1. John van Elswijk 5.820 gr

2. Wim Houtman 4.320 gr

3. Rob Poldervaart 1.660 gr.Rinus gevist op nr. 9 kreeg 2x beet, een voorn en een baars brachten een gewicht van 660 gr in de schaal.

3) Erik gevist op nr 39 (net voorbij het jachthaventje aan de overkant). Begonnen net over de midden, het enige wat hij ophaalde was wier en
vuil. Het resultaat na 2 uur was twee platjes. Daarna nog verder gegaan (op
driekwart). Kreeg ook daar geen beet. Aan de rechterkant (op de kop) ving Taubert met de feeder op 25 m binnen anderhalf uur een kilo of vijf. Links zat John Kooy, viste ook op 25 m, maar ving een stuk minder, had uiteindelijk 1.900 gr. Met nog 2 uur te vissen, besloten ook op 25 m te gaan vissen. In deze periode nog een stuk op 5 platjes gevangen en had uiteindelijk nog 3.300 gr, goed voor (volgens zeggen) een vierde plaats. Jammer genoeg in het begin een verkeerde beslissing genomen, had zeker hoger kunnen eindigen.
Taubert won het vak met 7 kilo. Verder waren er nog twee man met ruim 4 kilo. Opvallend was dat er met de vaste hengel bijna geen vis te vangen is. Zowel John Kooy als Erik kon hier nauwelijks beet op krijgen.
Berry had iets in de drie kilo (in het eerste vak). Dit vak werd met 8 kilo
gewonnen.

4)

5) Guus: met 4.300 gr slechts 8e op nr. 52, een van de goede nummers tussen het witte hek, de woonboot en de kant met de struikjes. Reden: de situatie ietwat verkeerd ingeschat. In eerste instantie te voorzichtig gestart met de vaste stok in combinatie met de feeder halverwege. Dit leverde echter vrij weinig vis op. De echt zware platten lagen tegen de overkant, niet alleen bij de uitwatering naast het witte hek maar ook op de andere stekken in de directe omgeving. Gooi je een paar maden op een haakje 14 naar de overkant, dan vang je ze daaraan ook. Freek Nijeboer zat op een van de lage nummers in het vak niet echt op een van de goede stekken maar werd desondanks nog 6e met 5.600 gr. Verder verheugende berichten van Siem Pieterse (een twee) en van Taubert die als invaller in het team van Vitoge meteen zijn vak won met 6 ½ kilo.

6) Rinus gevist met feeder op nr. 57, tegenover het gebouw met de overhan-gende struiken. Een redelijke stek, al moet je je kansen lager inschatten dan die van de mensen op de stekken tegenover het witte hek en de woonarken. Cor Kooij (op 56) zat links van het gebouw en kon daardoor mooi in het gat bij de daar gelegen uitwatering gooien. Mede daarom een meter of 7 uit de struiken begonnen. De eerste inzet leverde een mooie brasem op. Moest daarna lang wachten op een tweede en derde beet. Kon met drie brasems Cor (met 4 ex.) lange tijd bijbenen, totdat hij er nog 3 in korte tijd ving. Tijd voor actie: de voerplek op 25 m geprobeerd, dit leverde slechts één bliek op. Nog eenmaal op de oude voerplek: geen resultaat! Met nog 1,5 uur te gaan, lijn verlengd (tot 63 m) en op minder dan een meter tegen de struiken gaan vissen. In de resterende tijd leverde dat 4 brasems op en een eindgewicht van 7.240 gr (naar schatting 5e plaats). Cor bleef steken op 6.200 gr. Rob Jenner op 58 (constant vissend op 7-8 m uit de struiken) eindigde op 7.600 gr.

Jan Oudheusden bij ‘het witte hek’ had 15 kilo (incl. karper van 2,5 kg). Mark Berg had 14 kilo en viste op de open plek rechts vooraan naast de bruine ark (zijn nr. stond tussen de plaatsen waar Erik en Rinus vorige week zaten).

Vangstovz/25-8-16/mrei
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina