Vangstoverzicht week 52/02Dovnload 32.32 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte32.32 Kb.
Vangstoverzicht - week 52/02

Water (nabij)(S)tilstaand

(Z)wakke stroom

(H)arde stroom


Succes met

Vis op voer

Vangst

BijzonderhedenWedstrijd: J / N

(F)eeder
(V)aste stok

(D)irect

Na 1 uur


Na 3 uur

(G)oed

(M)atig


(S)lecht

Zaterdag: weer: bewolkt wind: NW-3 Temp: 9ºC

Rijnhaven (Alphen)

S/Z

F/V

1/3

M/S

Zie 1)

N
Zondag: weer: bewolkt wind: Z-3 Temp: 6ºC

Aarkanaal (Ijsbaan)

S

V

2/3

M/S

Zie 2)

N

Rijnhaven (Alphen)

S

V

1/3

S

Zie 3)

NAndere dagen:

Ringvaart (Moordrecht)

H

V

D

G

Zie 4)

N1) Rinus: met 5 HSW’ers in het dwarse stuk van de haven gevist. Twee man met feeder links op plateau tegen fabriek aan, zij vingen dramatisch slecht. Twee man met feeder rechts tegen hek aan, zij vingen redelijk. Aat had in elk geval enkele platjes en mooie voorns. Zelf met vaste stok gevist. Zeer moeizaam 18 voorntjes en baarsjes gevangen, ondanks superlichte visserij. Met de feeder had het wellicht beter geweest.2) Rinus: gisteren aan waterkant gehoord over goede vangsten (3 tot 6 kilo, uitsluitend voorn!!) in Aarkanaal, net voorbij Ter Aar. Dus op naar het Aarkanaal. Op de aangegeven plek zat al drie man, die n.m.m. (om 09.45u) nog niet veel hadden gevangen. Daarom doorgereden naar de Ijsbaan. Waarom zou de voorn het hier niet doen?? Maar…… de ene dag is de andere niet.

Een voerplek op 9 m gemaakt, op 4 m regelmatig maden/casters gegooid. Pas na 5 kwartier kwam de eerste beet op de 9 m, dat leverde wel een mooie ruisvoorn op. Maar beet nummer twee liet vervolgens weer een half uur op zich wachten. Pas daarna kwam er enig schot in de zaak en werden regelmaat voorntjes, baarsjes en posjes van rond de 10-12 cm gevangen (ook op de 4 m). Het dobbertje van 0,4 gr kregen ze amper onder water. Toch brak er nog een periode (hooguit 40-50 min.) aan, waarin plotsklaps een platje en een vijf mooie blieken werden gevangen. Maar vreemd genoeg was dit abrupt weer over. De teller stond uiteindelijk op 40. Eén made op de haak was meestal voldoende.3) In de Rijnhaven bleek het andermaal slecht met de vaste stok. Helemaal links op de betonnen plaat visten drie man vijf visjes bij elkaar. Het tijdstip van deze melding was 12.00 uur. Berichten daarna ontbreken

4) Erik: afgelopen week 2 keer enkele uurtjes in Moordrecht in De Ringvaart
gevist, beide keren leuk gevangen. Het stroomde weer, dus de vis was actief. De vangst bestond uit voorns van onder de maat tot voorns die je net kunt tillen. Ook tussendoor mooie blieken en af en toe een grote voorn gevangen.
Ook nog een keer naar de Turfsingel geweest in Gouda, maar had het daar, na een uur geen beet, wel weer gezien.

Als klap op de vuurpijl op zaterdag-avond met Berry en zijn vader op zee


gevist (Nieuwe Waterweg). De vangsten zijn daar vrij redelijk, maar jammer genoeg liet de vis het nu behoorlijk afweten. Berry’s vader had 3 wijtingen en 1 gul, Berry had 1 wijting en ik had niets. Op zich een leuke ervaring om te zien hoe mensen met een vijfmeter pook
meer dan honderd meter gooien met 185 gram lood. Ook het binnendraaien gaat
met geweld, want je moet zo snel mogelijk zijn om niet in keienranden
terecht te komen. Overigens heeft Berry’s vader in september een keer 17 gullen gevangen (en een aantal wijtingen). Dan ga je tenminste niet voor niets.

Vangstovz/25-8-16/mrei
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina