Vanuit de directieDovnload 30.22 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte30.22 Kb.
NIEUWSBRIEF WETHOUDER BREDERODE SCHOOL

Vrijdag 5 februari 2015

Nummer 10

Schooljaar 2015- 2016
VANUIT DE DIRECTIE

De Cito-toetsmaand zit er bijna op. De kinderen hebben de afgelopen weken heel geconcentreerd gewerkt. Goed gedaan! Natuurlijk waren we ook erg benieuwd hoe groep 7 de toetsen zou maken nu ze met de tablets werken. We kunnen u melden dat de eerste uitslagen uiterst positief waren, een mooi resultaat van deze pilot.


De aanmeldingen voor onze school zijn op dit moment dusdanig dat we voor meerdere jaren en groepen wachtlijsten hanteren. Heeft u uw zoon/dochter, jonger dan 4 jaar, nog niet aangemeld, dan hebben we nog wat plekken voor kinderen die 4 jaar worden in schooljaar 2018-2019. Vanaf 2019-2020 is er nog voldoende plek voor kinderen die dan 4 jaar worden.
Marisa Raouf-van Nassau
PERSONEEL

Het herstel van juf Mieke verloopt voorspoedig. Ze loopt al weer wat makkelijker en de pijn is ook al veel minder. Op 15 februari heeft juf Mieke een controle-afspraak dan weten we weer meer over de termijn waarop juf Mieke weer op school komt om het lesgeven weer op te bouwen. We houden u hier natuurlijk van op de hoogte. Tot die tijd zullen juf Bianca en juf Els in de groep de dagen van juf Mieke opvangen.

Juf Sandra van der Ster is afgelopen maandagmiddag voor het eerst weer ‘echt’ op school geweest om zo langzaam haar lesgevende taken op te pakken. Ze is toen even in groep 4 geweest. Tot de voorjaarsvakantie zal juf Sandra in verschillende groepen gaan kijken, aangezien ze eigenlijk nog nieuw is bij ons op school. Het kan zijn dat ze met kleine groepjes gaat werken, tevens zal ze zich gaan inlezen in onze methoden. Voorlopig zal juf Lisanne op maandag en vrijdag nog steeds in groep 4 aanwezig zijn.
RIJSWIJKS DANSFESTIVAL

Op woensdag10 februari doet de Wethouder Brederodeschool mee aan het Rijswijks Dans Festival. Er wordt dan door de kinderen uit de groepen 5, 6,7 en 8 gedanst in de Marimbahal. Het is de bedoeling dat de kinderen uit de groepen 5 en 6 in ieder geval komen. De kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben de keuze gehad of ze wel of niet willen komen.

De kinderen die niet meedansen zullen ook niet meedoen aan de generale repetitie. Er wordt van 13.15 uur tot 14.30 uur gedanst. We mogen per deelnemend kind maar twee toegangsbewijzen verstrekken: een voor het kind zelf en een voor een toeschouwer. We krijgen als school wel wat extra kaarten om uit te delen, maar dan moet u zich van tevoren even opgeven bij de leerkracht van uw kind.

Alle kinderen oefenen alle dansjes in de gymlessen en we zien het festival als een afsluiting van een periode bewegen op muziek. We wensen iedereen dan ook een gezellige dansmiddag toe.


Andere gymdagen voor groep 3, 4, 5 en 6.

In verband met de generale repetitie voor het dansfestival zullen groep 3 en 4 op maandag 8 februari gymmen en groep 5 en 6 op woensdag 10 februari. Wilt u ervoor zorgen dat de gymspullen die dag op school zijn?


DE EERSTE WEKEN IN GROEP 2
We zijn al weer een paar weken bezig in groep 2 en al aardig gewend aan elkaar, aan de nieuwe juf en aan de regels.

De eerste weken hebben we gewerkt aan het thema ‘vriendjes’ aan de hand van de verhalen van ‘Jip en Janneke’. Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe ga je met je vrienden om? Maken vrienden wel eens ruzie? En nog belangrijker, hoe maak je het weer goed? Er zijn volgens mij al nieuwe vriendschappen ontstaan in de klas.

Natuurlijk leren we ook nieuwe letters, maar we doen dat wel op een andere manier. We zijn begonnen met het woordje ‘heg’. Eerst hebben we de eerste letter ‘h’ geleerd. Toen de middelste letter ‘e’ en daarna de laatste letter ‘g’. We zijn nu bezig met ons tweede woordje ‘boom’. Vorige week hebben we de ‘b’ geleerd en deze week de ‘oo’. De kinderen mogen spulletjes meenemen waar de ‘oo’ in het midden staat. Dat gaat al heel goed. We hebben al een rood potlood, een kroon, een brood, een doos en een roos.

We zijn ook gestart met het leren schrijven van de cijfers. We hebben een echt schrijfpotlood gekregen en we weten nu ook hoe we het potlood vast moeten houden. We zijn gebleven bij het cijfer 14 en het gaat al supergoed! Ook de eerste schrijflessen ter voorbereiding van het schrijven van de letters in groep 3 hebben we gedaan.

De eerste Engelse lessen gingen over ‘my school’. De kinderen kunnen al verschillende dingen in het Engels aanwijzen zoals: the clay, the pencils, the bucket, the dolls house, chalk, scissors and glue. Ook weten ze wat er bedoeld wordt als ze ‘behind the chair’ of ‘next to the chair’ moeten gaan staan. En het leukste is natuurlijk ‘on the chair’!

Deze week zijn we gestart met het thema ‘verkeer en vervoer’. Dit sluit goed aan bij de verkeerslessen die we gedaan hebben en nog gaan krijgen. De kinderen knutselen fietsen en vrachtwagens in elkaar. Ze weten wat vervoermiddelen zijn en kunnen ook een vervoermiddel verven. Er wordt vliegtuigje gespeeld in de speelwerkzolder en er worden woorden gestempeld die te maken hebben met het verkeer. We hebben een fiets bekeken en weten nu wat er allemaal op een fiets hoort te zitten en waarom. Binnenkort gaan we een wandeling in de wijk maken en kunnen we alles toepassen wat we geleerd hebben.

Het waren erg gezellige en leerzame weken!

 

PBS OVERBLIJF

Vorige week hebben de overblijfmedewerkers een 'opfrisbijeenkomst' gehad over PBS. De volgende zaken zijn aan bod gekomen:

- Belonen: waarom doen we dit en welke complimenten kun je maken? De complimenten zijn gekoppeld aan onze basiswaarden 'respect, verantwoordelijkheid en veiligheid'.


- Gedragsverwachtingen tijdens de overblijf; voor alle ruimtes in de school waren al gedragsverwachtingen bekend. De overblijfmedewerkers hebben met elkaar een matrix gemaakt met gedragsverwachtingen tijdens de overblijf. De komende week zullen deze door het team goedgekeurd worden. Hierna worden er gedragslesjes in de klassen gegeven.
- Strafprocedure: hoe spreek je een kind aan als hij/zij zich niet aan de gedragsverwachtingen houdt?
Het was een nuttige bijeenkomst met veel betrokkenheid van de overblijfmedewerkers. Wij zijn blij dat wij op deze wijze de doorgaande lijn binnen de school kunnen bewaken.
TUTORLEZEN

Om de kinderen meer groepsdoorbrekend en met elkaar te leren werken, zullen wij in de toekomst gaan starten met tutorlezen. Met deze werkvorm zullen er kinderen uit hogere groepen gaan lezen met kinderen uit lagere groepen. De kinderen uit de hogere groep, die al wat beter kunnen lezen, begeleiden een leerling die nog moet oefenen met lezen. Uit onderzoek is gebleken dat beide kinderen profiteren van het tutorlezen. Het tempo en inzicht zullen bij beide kinderen verbeteren. Daarnaast en minstens zo belangrijk, gaan de kinderen op een leuke manier met elkaar aan de slag. De werkgroep is op het moment druk bezig met het aanschaffen van leesboeken waaruit de kinderen op verschillende niveaus kunnen lezen. Ook is er een kast gekocht waarin de materialen bewaard kunnen worden. De kast moet echter nog wel in elkaar gezet worden. Welke handige vader, moeder, opa, oma of iemand anders zou de kast voor ons in elkaar willen zetten? U kunt zich bij de directeur (Marisa) of werkgroep melden (Siska, Esther en Lisanne). Alvast super bedankt!

En we houden u, via de nieuwsbrief en website, op de hoogte over de vooruitgang van het tutorlezen.

Namens de werkgroep.

Siska Ciere 
NASCHOOLSE CURSUSSEN

Donderdag 11 februari zal de laatste les zijn van het striptekenen. Het was erg leuk en de kinderen hebben veel geleerd. Hieronder leest u een verslag je van de cursusleider Rames Sjambar:

De striptekenklas bestaat uit 17 enthousiaste leerlingen komend uit groep 3 t/m 7.
Een groep met verschillende leeftijden is heel leuk om mee te werken.
Bij tekenopdrachten wordt er dan ook steeds rekening mee gehouden dat ze niet te moeilijk zijn
voor de jonge kinderen en tegelijk wel uitdagend genoeg voor de oudere kinderen.
De leerlingen van de Wethouder Brederodeschool vallen op door hun leergierigheid en vele vragen die ze stellen. Daarnaast verrassen ze doordat ze actief aan de slag gaan met de materie en er wordt zelfs om huiswerk gevraagd. Het moet niet gekker worden...

Deze leuke ervaringen en foto's willen we graag delen:Super initiatief
Dounia uit groep 7 heeft de hele klas geleerd hoe je heel eenvoudig een stripfiguur kunt tekenen

Eigen fantasie is goud waard
We zien in Eva uit groep 3 een tekentalent die veel produceert en al veel eigen inzicht heeft. “Ik weet hoe je een figuur omhoog kan laten kijken” en direct komt ze het bewijs laten zien!

Stoere dames
Hulde aan twee stoere dames Isa en Alysha uit groep 5. Aangestoken door het striptekenvirus, hebben ze samen tekenles gegeven in hun klas.

Het zit ‘m in de details
Hierbij denken we aan Nick uit groep 3, die bijzonder geconcentreerd en in details werkt.

Goed gevoel voor anatomie
Een goed inzicht in anatomie maakt dat de tekeningen er spetterend uit zien.
Het opvallende talent hierbij is Daniel uit groep 6.
Snelle leerling

Amber uit groep 6 vond het erg moeilijk om ogen te tekenen en kwam er na één oefening al achter dat het heel erg meeviel.Mad Science gaat 2 maart van start met 20 enthousiaste kinderen. Ook deze cursus zal in onze aula plaatsvinden. We starten direct na schooltijd (12:15 uur) dus is het handig dat de kinderen een lunchpakketje en wat te drinken meenemen, zodat ze dit om 12:00 uur kunnen nuttigen in de aula.
GEZOCHT IKEA SERVIES

Beste ouders,

Wij zijn op zoek naar het “oude” Ikea kinderservies.

Al jaren gebruiken wij voor Paasontbijt, Kerstdiner en high tea het servies van Ikea. Na jaren zijn er inmiddels wat items weg, gesneuveld en verloren gegaan. Daarom willen wij u om een gunst vragen. Zou u in uw keukenkastje willen kijken of u nog Ikea kinderservies heeft staan wat u niet meer gebruikt. Het gaat om het “oude” servies van Ikea met de ovale borden. Alle kleuren zijn welkom.

Alvast bedankt.
AGENDA FEBRUARI 2016

Maandag 8 februari

Juf Marisa niet aanwezig i.v.m. cursus

Dinsdag 9 februari

Juf Marisa aanwezig

Woensdag 10 februari

Dansfestival voor groep 5 t/m 8

Donderdag 11 februari

Juf Siska compensatie verlof

laatste les Naschoolse cursus striptekenen

GMR vergadering


Maandag 15 februari

Juf Marisa middag afwezig i.v.m. cursus

Dinsdag 16 februari

Verkeersles groep 1a, 3, 4, 7 en 8


Woensdag 17 februari

Groep 3 en 4 voorstelling “Wolfje”

Donderdag 18 februari

Groep 8 brandweerles


Vrijdag 19 februari

Verkeersles groep 1B, 2, 5 en 6


Zaterdag 20 t/m zondag 28 februari

Voorjaarsvakantie


Wethouder Brederode school

Goedendorplaan 3
2286 MV Rijswijk

Telefoon 393.17.45www.brederodeschool.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina