Vaticaan behoudt celibaatDovnload 3.82 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte3.82 Kb.
Vaticaan behoudt celibaatAartsbisschop Milingo.

Het Vaticaan heeft het belang van het celibaat voor roomskatholieke priesters herbevestigd, zo heeft KerkNet Vlaanderen vrijdag gemeld. Gehuwde priesters mogen nog steeds niet weer hun ambt opnemen.Agenda
Het priesterschap staat in de rooms-katholieke Kerk niet open voor gehuwde mannen. Het was daarom opmerkelijk dat een verzoek om gehuwde priesters weer toe te laten donderdag op de agenda stond van topberaad tussen de paus en de Romeinse Curie, aldus KerkNet. Een vrijdag uitgebracht communiqué ging niet in op de inhoud van dit drie uur durend beraad, maar bevestigde de waarde van het priestercelibaat.

Traditie
In de verklaring stelt het Vaticaan dat "de waarde van de keuze van het priestercelibaat volgens de katholieke traditie is herbevestigd evenals de noodzaak van een solide menselijke en christelijke vorming voor zowel de priesterstudenten als de al gewijde priesters".

Zambiaanse, getrouwde aartsbisschop
De directe aanleiding voor de vergadering waren de activiteiten van de geëxcommuniceerde Zambiaanse aartsbisschop emeritus Emmanuel Milingo. Hij pleit met zijn beweging 'Married Priests Now!' (Gehuwde Priesters nu!) voor afschaffing van de celibaatsverplichting.

Milingo werd eind september automatisch geëxcommuniceerd omdat hij vier gehuwde mannen tot priester had gewijd. Bij een door hem georganiseerde bijeenkomst van priesters en hun partners worden volgende maand in New York duizend deelnemers verwacht. Milingo (76) keerde in juli terug naar Maria Sung, met wie hij in 2001 door sekteleider Moon in de echt werd verbonden. (belga/hln)


Het Laatste Nieuws 17/11/06
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina