Verboden aan te plakken? Vlaamse steden en gemeenten afficheren zich Europees!Dovnload 20.06 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte20.06 Kb.

Verboden aan te plakken? Vlaamse steden en gemeenten afficheren zich Europees!

Praktische informatie betreffende de educatieve tentoonstelling van de VVSGVerboden aan te plakken? Vlaamse steden en gemeenten afficheren zich Europees! is een educatieve tentoonstelling. Het is een creatief tentoonstellingsproject met een grote informatieve waarde over de band tussen de Vlaamse gemeenten en Europa.
INLEIDING


 1. Rondreis. De tentoonstelling Verboden aan te plakken? Vlaamse steden en gemeenten afficheren zich Europees! toert door Vlaanderen sinds juli 1999 tot in de loop van 2002.
 1. Initiatief. De tentoonstelling is een initiatief van de Europacel van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), de koepelorganisatie van de 308 Vlaamse lokale besturen. De Europacel is verantwoordelijk voor de Europese werking van de VVSG. Ze geeft onder andere het tijdschrift De Europese Gemeente uit.
 1. Sponsors. De tentoonstelling werd mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Beweging Vlaanderen-Europa 2002, Belgacom en het Gemeentekrediet.
 1. Concept. Het adviesbureau ACE Europe uit Lier bedacht het concept, schreef de teksten en stelde de tentoonstelling samen. Ware Grootte uit Grimbergen verzorgde de vormgeving.
 1. Ontlening. De tentoonstelling kan ontleend worden door alle Vlaamse steden en gemeenten, verenigingen en scholen. Verboden aan te plakken? is een ideale aanvulling bij bestaande Europese- of vormingsinitiatieven die de stad, gemeente of school organiseert.
 1. Doelgroep. Ruim genomen is de tentoonstelling bedoeld voor het grote publiek vanaf de leeftijd van 15 jaar. Specifiek richt de tentoonstelling zich tot lokale mandatarissen en ambtenaren (als vormingsactiviteit), tot leden van het jumelagecomité, verantwoordelijken van lokale Europese projecten, scholen, vormingswerk en het verenigingsleven.
 1. Tentoonstellingspakket. Het tentoonstellingspakket bestaat uit 50 ingekaderde affiches, 50 spotjes op een stangetje, 13 verlengdraden van 7 meter en voldoende promotiemateriaal (affiches, folders en brochures).
 1. Planning. De tentoonstelling is in het kader van de speciale promotie-actie voor scholen beschikbaar vanaf september tot en met december 2000.
 1. Huurprijs. De huurprijs van de tentoonstelling in het kader van de speciale promotie-actie voor scholen bedraagt 15.000 BEF voor een periode van maximaal 2 weken. Dit is de helft van de normale prijs. In deze prijs is inbegrepen: het gebruik van het volledige tentoonstellingspakket, de administratieve opvolging, het transport (de tentoonstelling wordt gebracht én afgehaald) en de verzekering. In de huurprijs zijn ook 50 promotieaffiches en 250 folders inbegrepen.VOORBEREIDING

 1. Inschrijvingsformulier. Een inschrijvingsformulier voor de tentoonstelling is te bekomen bij de coördinator (infra)
 1. Of minstens 50 meter muur. De 50 kaders van de tentoonstelling kunnen worden opgehangen aan muren in de tentoonstellingsruimte. Er is minstens 50 lopende meter muur nodig. De kaders kunnen worden opgehangen aan nagels, stangetjes of ijzerdraad.
 1. Of minstens 50 meter panelen. De kaders kunnen ook worden opgehangen aan tentoonstellingspanelen. Voor deze panelen moet de school zelf zorgen. De panelen worden ook opgezet door de school.
 1. Grondplan. De aanvrager bezorgt een gedetailleerd grondplan van de tentoonstellingsruimte aan de coördinator. Het grondplan bevat alle afmetingen (breedte, lengte, hoogte), stopcontacten, in- en uitgangen, nooduitgangen, ramen, trappen enz.
 1. Tentoonstellingsruimte. De tentoonstelling Verboden aan te plakken? is groot en kleurrijk en vult de ruimte. Kies daarom een sobere, vrije en grote tentoonstellingsruimte (zowel in de lengte, de breedte als in de hoogte) met voldoende stopcontacten.
 1. Niet in open lucht. De kaders mogen niet in open lucht worden opgehangen. Zowel zon als regen kunnen de tekstaffiches beschadigen.
 1. Betalingswijze. Gelieve door de school een bestelbon te laten opstellen en opsturen naar de Europacel van de VVSG, Aarlenstraat 53/4, 1040 Brussel. Op basis van deze bestelbon zal dan een factuur opgemaakt worden.


OPBOUW


 1. Transport. De tentoonstelling wordt gebracht en afgehaald door de VVSG.
 1. 2 personeelsleden van de technische dienst. De school zorgt voor 2 personeelsleden op de dag van opbouw en van afbouw (telkens een halve dag). Dit personeel zorgt er voor dat de muren vrij zijn of de tentoonstellingspanelen klaar staan op het moment dat de tentoonstelling wordt gebracht.
 1. Beschadigingen. Bij aankomst van het tentoonstellingspakket controleert de aanvragende school de kaders, de spotjes en de verlengdraden. Elke beschadiging, hoe beperkt ook, wordt onmiddellijk gesignaleerd aan de coördinator.
 1. Taken personeel van de technische dienst. De technische dienst helpt bij het lossen en laden van de tentoonstelling. Ze zijn verantwoordelijk voor het ophangen van de kaders, het monteren van de spotjes (één per kader) en het leggen en vastkleven van de elektrische kabels.
 1. Belichting. De spotjes zitten verpakt in dozen. De dozen worden veilig opgeborgen en bijgehouden voor de afbouw.
 1. Verlengkabels. In principe zijn er voldoende kabels voorzien in het tentoonstellingspakket. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kan het nodig zijn om extra kabels te voorzien.
 1. Stevige kleefband (tape). Om de verlengkabels te verstoppen is er voldoende tape nodig, best in de kleur van de vloer(bekleding).
 1. Reiniging. Voor de tentoonstelling opent is het aan te raden de kaders even op te frissen met een doek die een beetje vochtig is gemaakt (geen zeep gebruiken!). Daarna volledig droog maken met een droge vaatdoek.
 1. Verzekering. De tentoonstelling is voor de totale waarde verzekerd, zowel tijdens de opstelling als tijdens het transport.AFBOUW

 1. Afbouwen door personeel van de technische dienst. Het afbouwen van de kaders en de belichting gebeurt door het personeel van de technische dienst. Belangrijkste taken bij het afbouwen zijn: het demonteren van de kaders en ze opbergen in de opbergkisten in de juiste volgorde. Het demonteren van de spotjes en deze terug verpakken in de dozen. Het oprollen van de kabels.PROMOTIE

 1. Lokale promotie. De school kan affiches uithangen; een bericht plaatsen in het informatieblad; de regionale bladzijden van de kranten en de streekkrant; de lokale radio op de hoogte brengen; een officiële opening organiseren en de regionale TV erop uitnodigen; …
 1. Nationale promotie. De VVSG promoot de verschillende locaties van de tentoonstelling in haar eigen tijdschriften
 1. 50 promotieaffiches. U ontvangt van ons 50 promotieaffiches. De promotieaffiches zijn 75 cm hoog en 50 cm breed. De affiches zijn voorzien van een invulvak waarin de gemeente de datum, de plaats en de openingsuren van de tentoonstelling kan vermelden. Het invulvak op de affiche heeft een oppervlakte van een liggende halve A4.
 1. 250 promotiefolders. U ontvangt van ons 250 promotiefolders. De folders zijn een in 3 gevouwen A4. In de folder staat een overzicht van de inhoud van de tentoonstelling. De folder kan worden gebruikt in een mailing. De folder maakt de structuur van de tentoonstelling onmiddellijk duidelijk. In de folder is een ruimte vrijgelaten waar een etiket kan worden gekleefd met de concrete gegevens over de tentoonstelling.
 1. Teksten. Bij de coördinator zijn voorbeeldteksten te verkrijgen voor een aankondiging of een inhoudelijk artikel over de tentoonstelling.
 1. Kleurenfoto’s en persknipsels. De Europacel van de VVSG wacht met spanning op kleurenfoto’s met een woordje uitleg (van de opening) van de tentoonstelling in uw gemeente. De foto’s zullen worden gebruikt voor het volgende nummer van het tijdschrift De Europese Gemeente. Foto’s met onderschriften en persknipsels opsturen naar: VVSG Europacel, Aarlenstraat 53 bus 4 , 1040 BRUSSEL (ter attentie van Corina Dhaene).DE TENTOONSTELLING IN UW GEMEENTE

 1. Officiële opening. Het is aan te raden om de tentoonstelling officieel te openen met enkele korte toespraken en een hapje en een drankje. Het is een ideaal moment om de lokale pers, het verenigingsleven, … in te lichten over het initiatief
 1. Toelichting. Naar aanleiding van de opening kan iemand van de Europacel van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) inhoudelijke toelichting komen geven bij de tentoonstelling. Hiervoor betaalt u 5.000 BEF en vervoersonkosten vanaf de woonplaats van de spreker (10 BEF/km).
 1. Gratis. We pleiten ervoor dat de tentoonstelling gratis kan worden bezocht.
 1. Bewaking. Het is aan te raden dat de tentoonstelling tijdens de bezoekuren wordt bewaakt.
 1. Gastenboek. De school kan bij de tentoonstelling een tafel met een gastenboek voorzien. In het boek kunnen bezoekers suggesties doen en reacties noteren.
 1. Scholen. De tentoonstelling is ideaal voor scholieren. U kunt een scholenquiz opvragen bij de coördinator.
 1. Vorming. De gemeente kan er voor kiezen om naar aanleiding van de tentoonstelling een vormingssessie aan te bieden aan haar ambtenaren tijdens de kantooruren. Een sessie duurt anderhalf uur en bevat informatie over verschillende aspecten van de Europese Unie die van belang zijn voor de Vlaamse steden en gemeenten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator.VRAGEN EN SUGGESTIES

 1. Vragen en suggesties. Voor reservaties, extra affiches, folders of brochures en voor praktische informatie kunt u terecht bij Hadewich De Keulenaer, tel : 03/480.55.15, fax : 03/480.83.96, email : ace@glo.be

Hadewich De KeulenaerCoördinator Verboden aan te plakken?

Verboden aan te plakken?/informatie2000/27-09-16/Peter Wollaert Pagina van
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina