Verder Luister Muziek voorbeeld -12, Ritmiek. Bestudeer goed de noot notatie in de eerste les. De 8Dovnload 4.2 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte4.2 Kb.
Verder Luister Muziek voorbeeld -12, Ritmiek. Bestudeer goed de noot notatie in de eerste les. De 8ste noot heeft één streep aan de stok, de 16de noot heeft twee strepen aan de stok, enz. . Koop een theorie boekje!


Verder Luister Muziek voorbeeld -13


Nu is het zeker tijd om na de toonladder van C de volgende toonladder in de Kwinten Cirkel de toonladder van G in te studeren, want de volgende twee stukjes staan in de Toonsoort G (grote terts)!

Luister Muziek voorbeeld -14 en -15: Let op , de triolen , drie noten op één tel.

De eerste tel dient te worden aangehouden en klinkt dus door. Dat is moeilijk dus studeer eerst het stukje zonder doorklinkende onderste toon. Als dat goed gaat studeer dan de doorklinkende vast te houden onderste eertst triool toon erbij in. Succes.

In het tweede stukje springt je rechter hand steeds naar een ander blokje noten. Raak niet in de war, het tekentje voor de eerste noot in de tweede maat is een zg herstellingsteken. Deze noot wordt dus niet verhoogd, is geen dis maar een d. De andere zijn zg ‘kruisen’ waarmee een noot wordt verhoogd. Deze twee stukjes staan in de toonsoort G. Deze toonladder heeft een Fis, die staat met een ‘kruis’ aangegeven in de F lijn vooraan de notenbalk na de Sleutel, en voor de maataanduiding ‘C’ die 4/4 maat betekent. Dat betekend dat alle voorkomende F noten in het stuk worden verhoogt naar Fis. Succes!

Het volgende Luister Muziek voorbeeld -16 is een aardige Sonatine waar je het verschil tussen ‘F’ ‘Forte’ betekend: Sterk, en ‘P’ ‘Piano’ betekend’ Zacht spelen. In muzieknotatie gebruikt men Italiaanse terminologie.

Verder klik lesblokje 5 aan!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina