Verslag ronde 5 Het moet raar lopen wil de winnaar van de 1Dovnload 4.09 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte4.09 Kb.
Verslag ronde 5
Het moet raar lopen wil de winnaar van de 1e Atlantis Meestertienkamp niet naar de naam Dejan Bojkov luisteren.
De sterke Bulgaarse IM (nog één norm nodig voor de GM titel) liet tegen Brandenburg zien dat hij echt de sterkste speler in deze groep is. In een schotse opening zette hij Daan al snel onder druk (met zwart!). Daan wist zich nog aardig te herstellen maar moest wel twee torens geven voor de zwarte dame. In combinatie met een sterke zwartpion op a3 vormde dit de basis voor de overwinning. Na vandaag is de Bulgaar al 1,5 punt los van de ongedeelde nummer twee Adrian Clemens. Deze pakte het volle punt tegen Xavier Bedouin in een grillige partij. De Fransman maakte de bekende laatste fout en moest de eer aan Adrian laten.
Voormalig teamgenoten Kodentsov en Pel maakten het elkaar niet moeilijk en sloten al na elf zetten de vrede.
Charles Monroy kwam met wit goed uit de opening tegen Alexander van Beek. Lexie speelde het ongelukkig f6 en bleef de hele partij met een gat in zijn stelling zitten. Uiteindelijk dolf hij het spit in een toreneindspel met minpion.
Erik Hoeksema kwam dit toernooi wat stroef op gang. Bridge en dam verplichtingen waren hier wellicht debet aan. Vandaag wist hij tegen Petar Drenchev zijn eerste overwinning te scoren. In een lastige stelling met ongelijk materiaal beslisten de vrijpionnen van Hoeksema de partij.
Na afloop van de ronde konden de spelers in Café Atlantis genieten van een heerlijke maaltijd, wederom bereid door de onovertroffen Juudster!|
Morgen weer twee ronden!
Geon KnolDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina