Vervanging meester Frans N8 en juf Els R3Dovnload 21.42 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte21.42 Kb.

BULLETINUS


Informatieblad voor ouders/verzorgers

Schooljaar 2008 – 2009, nr. 10, 20 maart 2009


Vervanging meester Frans N8 en juf Els R3.

Wij zijn blij dat we collega’s gevonden hebben die gedurende de ziekte van meester Frans en juf Els de groepen willen begeleiden. In R3 vervangt juf Agnie Bijvelds juf Els. In N8 vervangt meester Evert Heeneman meester Frans. Wij hopen dat zij zich thuis voelen op onze school en wensen hen veel plezier in de groep.


Juf Wieteke Z3

Wij zijn blij u te mogen vertellen dat juf Wieteke en haar man een kindje verwachten. Juf Wieteke is dolgelukkig en wij als team zijn dat voor haar en haar man. Wij wensen haar een voorspoedige zwangerschapsperiode toe.


Z4

Na de kerstvakantie heeft juf Suzanne op de maandag aan groep Z4 les gegeven. Met ingang van volgende week maandag 23 maart komt juf Cora Voss groep Z4 begeleiden. Dit blijft zo tot het einde van het schooljaar. Juf Suzanne heeft tot haar zwangerschapsverlof andere taken gekregen binnen de school.


Luchtonderzoek GGD op het Naberpad

Dinsdag 3 maart zijn op het Naberpad de gehele dag in alle groepen luchtmetingen gedaan.

De uitslag was positief. De lucht in het gebouw voldeed in alle groepen aan de gestelde normen. Leuk was om te zien dat de kwaliteit van de lucht zich in de pauze en het middaguur herstelde. Na school heeft het team uitleg gekregen over de invloed die zij kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de lucht binnen de school. De school heeft van de GGD een certificaat ontvangen met daarop de vermelding dat we als school voldoen aan de gestelde normen van de luchtkwaliteit.
Oproep Naberpad

Van de luizencoördinator van het Naberpad mevrouw Schouten komt deze dringende oproep u aan te melden als luizenmoeder. Dit houdt in te helpen bij de controles na de vakanties. U kunt zich aanmelden bij haar. Op alle locaties zien we nu al het positieve effect van deze controles. Langs deze weg bedanken wij dan ook de moeders voor hun inzet.


Schoolfotograaf

Op dinsdag 24 maart a.s. komt op alle locaties de schoolfotograaf. Dit jaar zijn we met een ander bedrijf in zee gegaan foto Koch Nederland. Positieve berichten hebben we van collega scholen ontvangen. Er worden groepsfoto’s, individuele foto’s en broertjes en zusjes foto’s genomen. Broertjes of zusjes die nog niet bij ons op school zitten, worden niet gefotografeerd.

Uiteraard wel de peuters die een broertje of zusje hebben op onze school.


Natuurfeestdag 19 februari
Circa 350 groep 8-leerlingen van twaalf Culemborgse basisscholen zijn voor de Krokusvakantie aan de slag gegaan in het griendcomplex aan de Holderweg (nabij de A2). Zo hebben zij zelf bijgedragen aan een hogere natuurkwaliteit in het Culemborgse buitengebied. Groep N8 en R8 van de Augustinusschool waren donderdag 19 februari aan de beurt. Op de fiets gingen wij naar de Holderweg. Daar aangekomen kregen we een inleiding door een van de medewerkers van de NME. In kleine groepjes gingen we daarna het griendcomplex in. De leerlingen snoeiden de griend en deden op die manier veel natuurontdekkingen. Medewerkers van Staatsbosbeheer lieten zien hoe het griendhout verzameld en opgebost wordt. Iedereen ging een broodje bakken boven een vuurtje en alle leerlingen kregen chocolademelk aangeboden. Iedereen genoot volop. We hadden wel de hele dag willen blijven. Echter na anderhalf uur werd het vertreksein gegeven en konden we terugkijken op een prachtige natuurervaring.Dank aan de hulpouders en de klassenouders. Dankzij hun inzet kon deze dag een groot succes worden. Ter voorbereiding op deze activiteit namen de kinderen deel aan een voorbereidende les die bestond uit een PowerPoint presentatie over het beheer en de natuurwaarden van een griend en een verhaal uit de praktijk van oud griendwerker Aart Horden.
Bezoek AVRI

De groepen 6 en 7 hebben in de week van 2 t/m 6 maart een bezoek gebracht aan de Afval Verwijdering Rivierenland (AVRI) in Geldermalsen.

Het leuke en vooral leerzame bezoek bestond uit 2 delen. Het eerste deel bestond uit informatieverstrekking, waarbij verteld werd over de AVRI, wat ze o.a. doen, welke soorten afval er zijn, wanneer iets afval is en hoe je het beste met afval kunt omgaan. Tevens werden de al eerder via de mail gestuurde vragen van de kinderen besproken.

Na een lekker drankje gingen we voor het tweede deel naar buiten en kregen een rondleiding over het AVRI terrein. De kinderen hebben de milieustraat gezien; ze hebben afval in de juiste bak gedaan en ze hebben een kijkje genomen op de afvalberg en in de sorteer hallen. Ook werden we met z’n allen gewogen, zowel bij de in- als uitgang, net zoals bij een echte AVRI- wagen.


Kleuters groep 2

Om alvast een beetje aan de overgang naar groep 3 te wennen, is het de bedoeling dat de kinderen van groep 2 na de Pasen zelfstandig de klas in komen. Dit geldt voor alle locaties.


Fransche School

Op woensdag 4 maart hebben de groepen 3, 4 en 5 een bezoek aan theater de Fransche School gebracht. De voorstelling heette:” Het mysterie van Filla Fantoom”. Het verhaal ging over een dame van adel, Amelie. Ze was een verre achternicht van de oude gravin van Filla Fantoom. Er wordt al jarenlang door de familie gefluisterd over een schat die verborgen is in de villa. Francois, de stoffige butler doet deze verhalen af als sprookjes voor simpele zielen. Maar Amelie is vastbesloten de schat te vinden en daarmee het mysterie van Filla Fantoom te ontrafelen. Ze maakt kennis met de spoken die zich al eeuwen tussen de muren en onder de afgebladderde balken van de villa ophouden. Het was een spannende en leuke voorstelling.Tentoonstelling project “Nederland”

Op alle locaties hebben de kinderen hard gewerkt aan het project. De klassen zijn versierd met typisch Nederlandse dingen en de kinderen zijn veel te weten gekomen over ons land. Al dat

gene wat ze geleerd en gemaakt hebben, willen ze graag laten zien. Op de locaties bent u van harte welkom tussen 17.30 uur en 18.30 uur.
SOVA-training

Sinds kort is het voor de kinderen van de Augustinusschool mogelijk om een sociale vaardigheidstraining te krijgen op school, de zogenaamde SOVA-training. 3 Leerkrachten, Wouter Eijkman, Suzanne Trappenburg en Irene van Leeuwen hebben het diploma ‘Sociale vaardigheidstrainer’ behaald. Het voordeel van deze training is dat kinderen in een vertrouwde omgeving onder schooltijd begeleid worden. De leerkracht geeft aan of een leerling voor de SOVA-training in aanmerking komt, waarna er een intake plaats vindt met de ouders. De SOVA-training wordt 2x per jaar gegeven, voor de groepen 2-4 en de groepen 5-8. De eerste groep is na de voorjaarsvakantie succesvol van start gegaan.


Kids’ skills

Dit schooljaar werken wij met individuele leerlingen met de methode Kids’ skills, ontworpen door Dr. Ben Furman, een Finse psychiater verbonden aan basisscholen. Problemen die kinderen ondervinden in de klas, waardoor hun prestaties of gedragingen minder zijn, worden middels deze methode op een positieve, kindvriendelijke, manier begeleid. In 15 stappen wordt een probleem omgezet in een vaardigheid. Kinderen werken met plezier aan hun vaardigheid, voelen zich gesteund door de leerkracht, vriendjes en hun ouders en maken goede vorderingen. Het allerleukste van deze ‘methode’ is ‘het vieren van de vaardigheid’ met de klasgenootjes. Als u meer wilt weten over deze methode, bezoek dan de website www.kidsskills.org.


Overblijven Augustinusschool eerste helft 2009

Bij de overblijfcoördinator kunt u op onderstaande data overblijfkaarten kopen op de locaties.

Wij vragen u niet buiten de verkooptijden om een beroep te doen op de coördinatoren.

Tevens herinneren wij u nadrukkelijk aan het feit dat u in de gaten moet houden wanneer de overblijfkaart van uw kind(eren) vol is. U ontvangt geen herinneringsbriefje.


Maandag 30 maart 15.00 uur Zijderupsvlinder, Riebeeck & Naberpad

Donderdag 16 april 08.30 uur Riebeeck & Naberpad

Donderdag 16 april 15.00 uur Zijderupsvlinder

Donderdag 7 mei 15.00 uur Zijderupsvlinder, Riebeeck & Naberpad

Dinsdag 19 mei 08.30 uur Riebeeck & Naberpad

Woensdag 20 mei 12.00 uur Zijderupsvlinder

Donderdag 4 juni 15.00 uur Zijderupsvlinder, Riebeeck & Naberpad

Maandag 15 juni 08.30 uur Riebeeck & Naberpad

Woensdag 17 juni 12.00 uur Zijderupsvlinder

Maandag 29 juni 15.00 uur ZijderupsvlinderAgenda

Woensdag 25 februari t/m 11 april Vastenperiode

Zondag 22 maart Presentatie communicanten

Barbarakerk 11.00 uur

Dinsdag 24 maart Schoolfotograaf

Dinsdag 24 maart Tentoonstelling op alle locaties

17.30 – 18.30 uur

Project: Nederland

Donderdag 2 april Infopunt Opvoeding

Riebeeck 11.00 – 11.45 uur

Woensdag 8 april Veegfeest

Woensdag 8 april Kledinginzameling Riebeeck en Naberpad

Woensdag 8 april Oefenwedstrijd schoolkorfbal

Donderdag 9 april Witte Donderdag

Vrijdag 10 april Goede Vrijdag

Vrijdag t/m maandag 10 t/m 13 april Paasvakantie

Woensdag 15 april Schoolkorfbaltoernooi

Donderdag 16 april Schriftelijk verkeersexamen groepen 7

Donderdag 16 april Bezoek Z6 Elizabeth Weeshuis

Project Dirk

Zaterdag 18 april H. Vormsel

Woensdag 22 april Schoolvoetbaltoernooi

Donderdag 16 april Geneeskundig onderzoek R2

Donderdag 23 april Geneeskundig onderzoek N2Donderdag 28 mei Geneeskundig onderzoek Z2
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina