Vijf jaar zomerschool voor seniorenDovnload 29.34 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte29.34 Kb.
VIJF JAAR ZOMERSCHOOL VOOR SENIOREN
Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014.

We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld.


Inschrijven

Op 25 juni is de inschrijving in 'Het Buitenhuis' aan de Buitenhofdreef 274.

Vanaf 09.00 uur worden de nummertjes voor het inschrijven in de ochtend uitgedeeld ( van 09.30 tot 12.30 uur) vanaf 13.30 uur voor het inschrijven in de middag. ( van 14.00 tot 16.00 uur )
Per uur handelen we een aantal aanvragen af, we verdelen de kaarten die we hebben in het aantal uren dat we zitten en een deel voor de inschrijvers via mail/telefoon. Op deze manier denken we een zo eerlijke toedeling te kunnen maken en maken de mensen die later aan de beurt komen ook nog kans op een van de dagtripjes.
Een verandering bij het inschrijven is dat u uit 3 met *** gemerkte daguitjes er 1 mag kiezen, nummer 2 en 3 kunt u aangeven op het inschrijfformulier als reserve.
Als de inschrijving achter de rug is, gaan we bekijken wat er over is en gaan we verder verdelen. U hoort dan van ons waar u nog meer aan mee kan doen. We doen dit om iedereen een kans te geven op een dagje uit. U betaalt alleen datgene waar u een kaart voor krijgt.
Verder hebben we ingesteld dat iedereen naast een daguitje, ook op een andere activiteit moet inschrijven, zodat er meer spreiding komt in de aanvragen. We hebben voldoende activiteiten voor iedere smaak.
In het programma zitten enkele activiteiten die voor deelnemers die slecht ter been zijn /met een rollator lopen niet geschikt zijn. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen dit niet altijd uitsluiten.
Inschrijven na 1 juli:

Via de mail: seniorenzomerenwinterschool@gmail.com

(Mails die na 1 juli worden verzonden worden behandeld, het heeft dus geen zin om al in juni te mailen.)

Telefonisch: 015 - 262 11 16 tussen 17.00-18.00 uur.


In het programma staat niet de prijs van de lunch als we in het Buitenhuis lunchen, maar die is € 2,00.

Als we niet weg zijn is 'Het Buitenhuis' de plaats waar we deze zomer weer vertoeven.


Let op!!! Als we een uitje hebben, zorg er dan voor dat u iets te drinken bij u heeft, zeer zeker als er warm weer voorspeld wordt. U krijgt meestal wel koffie / thee, maar een flesje water meenemen is altijd goed.
Het programma is vanaf 15 juni ook op de sites www.ssbodelft.nl en www.kbo-delft.nl te bekijken.
We hopen dat met elkaar een mooie zomer beleven en zien u graag bij de Zomerschool.
Het team: Onze vrijwilligers:

Margo Lokhorst Nel Bakker

Diny Kraay Roos v/d Kruk

Chris van Wijk Els de Bruijn

Joop Richaers Padma Bindraban

Jetty van der Graaf Anneke Beemer

Lida Nadorp
Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen Delft (SSBO)
KBO - PCOB - ANBO

PROGRAMMA ZOMERSCHOOL VOOR SENIOREN
Maandag 11 augustus
Ochtend: Gezondheid, een lezing over longproblemen, wanneer naar de dokter, wat kun je er zelf aandoen. De lezing wordt gegeven door longverpleegkundige Yvonne Legerstee van het RdGG.

Kosten: € 4,50


Middag: Crea, we maken een raamwerk met daarin flesjes waarin kleine bloemetjes gedaan kunnen worden. Ook kan er een vogeltje bij worden geleverd. Begeleiding: mevr. Elly de Waal.

Kosten: € 12,50, met vogeltje € 15,00


Dinsdag 12 augustus
***Dagprogramma

We gaan naar het Tuschinski theater in Amsterdam, dit valt tegenwoordig onder de Pathe groep. We krijgen daar koffie/thee en gaan dan onder leiding van een gids een rondleiding door deze bijzondere bioscoop maken. Tussen de middag lunchen we in de VIP ruimte van Tuschinsky en om 13.00 uur gaan we een film bekijken. Na de film afsluiten met koffie en thee.

Kosten: € 32,50
Vrijdag 15 augustus
Ochtend: onder leiding van Dita van Bergen gaan we een waskaars beschilderen. Eerst tekenen we een motief op de kaars ( u mag zelf ook een motief meenemen) daarna schilderen we het motief en tenslotte wordt de kaars in de was gedompeld en is de tekening geseald

Kosten: € 12,50


Middag: Zumba ( dansen) voor senioren gegeven door Beate v/d Lubbe. Zij doet dit bij verzorgingshuizen, wijkcentra en heeft dit ook bij Wesseling voor de senioren gedaan, ook iemand met een rollator kan mee doen.

Kosten: € 4,50Maandag 18 augustus
Dagprogramma / lezing

In de ochtend vertelt Ria v/d Meer ons in 'Het Buitenhuis' over de geschiedenis van het Bagijnehof, ’s middags gaan we naar het Bagijnehof toe voor een rondleiding. Na afloop koffie/thee bij De Oude Jan. Naar Bagijnehof met eigen vervoer.

Kosten: hele dag € 8,50, lezing € 4,50
Woensdag 20 augustus
***Dagprogramma

We gaan naar Amsterdam, drinken daar eerst koffie en bezoeken dan het Paleis op de Dam. U krijgt daar vanaf 11.00 uur een rondleiding en kunt daarna nog even zelf rondlopen. Er is deze zomer een extra etage open en die zit niet in de rondleiding dus daar kunt u dan nog even kijken.

Om 13.30 uur gaan we in de omgeving lunchen en om 14.30 vertrekken we met de rondvaartboot voor een rondvaart van ca. 1,5 uur.

Na de rondvaart drinken we nog een kopje koffie/thee en om 17.00 uur vertrekken we weer richting Delft

Kosten: € 42,50 aub. museumjaarkaart meenemen, als u die heeft.
Vrijdag 22 augustus
Dagprogramma

We verwachten u om 09.30 uur bij ’t Goude Hooft (Dagelijkse Groenmarkt 13) in Den Haag, voor de koffie/ thee. Daarna gaan we met een gids(en) de Jugendstil rondleiding lopen. Deze rondleiding is niet zo geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn of met een rollator lopen ( langs grachtjes / keitjes.)

Om 12.00 uur gaan we lunchen bij ’t Goude Hooft. Na de lunch wordt u om 13.00 uur bij het bezoekers-centrum van Prodemos, gelegen nabij café Dudok (lijn 1, halte Kneuterdijk), verwacht.

We gaan een bezoek brengen aan het Binnenhof, 1e kamer en zien de nieuwe film over de democratie. Niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn / rollator Na afloop koffie/thee.


U moet op eigen kosten met de tram naar Den Haag

Kosten: € 22,50 voor de hele dagAls er plaatsen over zijn van het dagprogramma kunnen we bekijken of deelnemers alleen voor de middag kunnen deelnemen.

De kosten zijn dan € 9,00 voor de middag, zelf met de tram naar Den Haag


Maandag 25 augustusOchtend : een gezellige ochtend met een reis langs plaatsen in Nederland. Mw. Vermeer is de lady-speaker

Kosten: € 4,50


Middag: we gaan boccia ( lijkt op Jeu de Boule) spelen bij de Italiaanse vereniging aan de Bieslandsekade. Wij zorgen voor iets lekkers.

U gaat met eigen vervoer / bus 60 stopt op de hoek voor het Instructiebad / bus 81 bij de van Lodensteijnstraat

Kosten: € 4,50
Dinsdag 26 augustus
Dagprogramma / lezing

In de ochtend komt mevr. S. Winklaar, museumdocent en kunstenaar, in Het Buitenhuis een lezing houden over het nieuw over het nieuw geopende Mauritshuis.

'S middags gaan we naar het Mauritshuis toe en hebben we een rondleiding olv.mw. Winklaar. We drinken tussendoor koffie/thee

Iedereen gaat op eigen gelegenheid met de tram

Kosten: € 17,50 hele dag, lezing € 4,50

Graag museumjaarkaart meenemen, als u die heeft.
Woensdag 27 augustus
***Dagprogramma

We worden om 10.00uur verwacht bij het Louwman automuseum in Wassenaar. We krijgen eerst koffie/thee en gaan dan met een gids het 1e gedeelte van de rondleiding doen. Tegen 12.00 uur gaan we lunchen en daarna volgt het 2e deel van de rondleiding.

Om 13.45 vertrekken we naar Meijendel en gaan daar met gidsen een wandeling maken. Na afloop drinken we koffie/thee bij het Pannenkoekenhuis. Als u wel mee wilt naar het museum maar niet de wandeling wilt doen dan kunt u op eigen gelegenheid bij het Pannenkoekenhuis gaan zitten of in het bezoekers-centrum van Dunea rondkijken. We vertrekken om 16.30 uur naar Delft

Kosten € 35,00

.

Vrijdag 29 augustus
Ochtend: Lezing door Dhr. Daan de Hoop over satellieten, wat doen ze, waar worden ze ingezet en wat is het effect op ons leven.

Kosten: € 4,50


Middag: feestelijke afsluiting van de Zomerschool met een hapje en ’n drankje met medewerking van het Seniorenorkest.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina