Vinkeveense Plassen Locatie Zandeiland 4: Baambrugse Zuwe 143b, 3645 ae, Vinkeveen. OmschrijvingDovnload 7.04 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte7.04 Kb.
Vinkeveense Plassen

Locatie Zandeiland 4: Baambrugse Zuwe 143b, 3645 AE, Vinkeveen.

Omschrijving

Deze zeer populaire duikplaats beschikt doorgaans over zeer helder water. Tegenwoordig is het noodzakelijk om een vergunning te bezitten om hier te mogen duiken (EUR 20,- per jaar, vergunning via Airdiving de venen, http://www.airdiving.nl). Check de website voor de openingstijden.

Vanwege de zandbodem is het een uitzonderlijk goede oefenplaats. Diverse grote en kleine wrakken en andere objecten zijn gemakkelijk te vinden. Er is een verlaagd steigerdeel met “invalidentoegang”. Volg het blauwe touw vanaf de kant, en vervolg dan eventueel de route die met een witte kabel is gemarkeerd. De oude bus is daar sinds 2 april 2010 niet meer aanwezig, er is een nieuwe witte bus iets meer naar rechts parallel aan de oever op 9m diepte teruggeplaatst.

Ondanks het feit dat deze locatie beschikt over een gemarkeerd deel voor de onderwatersport, blijft het altijd mogelijk dat er motor- en zeilboten in het duikgebied varen. Andersom is ook mogelijk, maar dan ben je inmiddels wel over een dik blauw touw gezwommen dat de onderwatermarkering van het duikgebied vormt.

Let daarop als er oefeningen gedaan moeten worden! Op meerdere plaatsen zijn vaste trappen beschikbaar om comfortabel het water te verlaten.

Het is verstandig om bij een duikplanning op deze locatie een alternatief achter de hand te hebben, parkeren zal niet altijd mogelijk zijn! Check eventueel ook de site van watersportvereniging Vinkeveen, tijdens bepaalde evenementen is ook het gedeelte voor duikers niet toegankelijk: http://www.wvavinkeveen.nl.

De locatie beschikt over toiletten en een picknickplaats (In de winter zijn de toiletten niet beschikbaar).

Bij het duikcentrum (Airdiving) is een perslucht vulstation en buiten is een vulautomaat met meerdere aansluitingen (ook DIN) daarvoor zijn EUR 0,50 munten nodig. Wisselen kan ook met EUR 1,- of EUR 2,- munten.

Locatie Winkelpolder: Molenkade

Daarnaast is het nog mogelijk om te duiken via de "Winkelpolder" (Restaurant Beachclub Lust! Molenkade 30, 3645 AX Vinkeveen. Deze duikstek kan zonder vergunning worden bedoken. Vanaf de duikstek op de Baambrugse Zuwe is deze bereikbaar door de Zuwe richting Abcoude te rijden, bij de T-splitsing linksaf en na ongeveer 500 meter houdt links de bebouwing op en is er een groot parkeerterrein aangelegd voor recreanten. Vanaf de parkeerplaats is de minimale loopafstand ongeveer 300 meter, dus een karretje is hier wel handig.
Er zijn diverse mogelijkheden om per boot in de Vinkeveense Plassen te kunnen duiken:http://scuba-academie.nl/bootduiken.php

http://www.duik.info/duiken/duiklocaties/duiken_in_nederland/bootduiken_vinkeveense_plassen/

http://www.pimia.nl/overons/bootduiken
Ook is er een mogelijkheid om een eigen boot te water te laten vanaf eiland 4.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina