Visitdenmark nieuwsbrief voor de persDovnload 50.86 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte50.86 Kb.
VISITDENMARK NIEUWSBRIEF VOOR DE PERS

Editie mei-juni 2013

Inhoud:
ALGEMEEN
Meer mogelijkheden met cOPENhagen Card

ACTIEF & GEZOND

Fietsen met minicomputers vervangen Kopenhaagse Bycykler

Wielrennen als een prof in Denemarken
ETEN & DRINKEN

Kopenhagen telt nu 15 Michelinsterren

Bier Festival in Kopenhagen
FESTIVALS & EVENEMENTEN

Aalborg viert carnaval met engelen en demonen
KIND & GEZIN

Pas ontdekt sprookje van Andersen in Odense te zien

Dino’s zijn terug – in de Aalborg Zoo!
KUNST & CULTUUR

Deens Kunstmuseum zet schijnwerpers op graffiti

Kerteminde viert jubileum met 250 jaar kunst

Eremitageslot bij Kopenhagen gaat open

Nieuw Scheepvaartmuseum Helsingør opent 29 juni

Louisiana kijkt terug op Yoko Ono

ARoS Museum toont schatten Deense Gouden Eeuw
VIKINGJAAR 2013

Grote Vikingtentoonstelling opent 22 juni a.s.

Vikingschip van Ladby wordt nagebouwd
VERVOER & VERBLIJF

Tivoli opent duurste suite van Denemarken

Kopenhagen krijgt ’s werelds kleinste hotel
NOOT VOOR DE REDACTIE

ALGEMEEN
Meer mogelijkheden met cOPENhagen Card

De populaire cOPENhagen Card, het pasje dat na betaling van een vast bedrag recht geeft op gratis openbaar vervoer in en rond Kopenhagen, toegang tot circa 75 musea en attracties in de Deense hoofdstad en korting in een reeks café's en winkels, biedt dit jaar nog meer mogelijkheden. Een aantal belangrijke bedrijven heeft zich bij de regeling aangesloten, zoals het onlangs geopende aquarium Den Blå Planet, het doe-museum Eksperimentarium en het nieuwe Carlsberg Bezoekerscentrum. Vorig jaar kwamen het kunstmuseum Louisiana in Humlebæk aan de Sont en kasteel Kronborg in Helsingør er bij. Dit jaar is het assortiment bovendien uitgebreid met een kaart die 48 uur geldig is. De andere kaarten voor 24, 72 en 120 uur blijven bestaan.

De cOPENhagen Card mag zich verheugen in een sterk groeiende populariteit. In de periode 2008-2012 is de verkoop ervan verdubbeld. In 2012 was er een stijging te zien van 17 procent vergeleken met het jaar ervoor. De kaart kan o.a. worden gebruikt voor een rondvaart door de kanalen van de stad, een bezoek aan de interessante dierentuin, aan kasteel Rosenborg (met de kroonjuwelen) en voor een beklimming van de traploze Ronde Toren.

Meer informatie: Copenhagen Visitor Centre, Vesterbrogade 4A, DK-1620 Kopenhagen K., T +45 7022 2442, touristinfo@woco.dk, www.visitcopenhagen.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen


ACTIEF & GEZOND
Fietsen met minicomputers vervangen Kopenhaagse Bycykler

De Deense hoofdstad, bekend als een van ’s werelds vriendelijkste steden voor fietsers, moet het dit seizoen doen zonder de bekende stadsfietsen (Bycykler) die konden worden geleend na inworp van een munt als ‘statiegeld’. De oude voorraad fietsen bleek eind vorig seizoen door het intensieve gebruik aan vervanging toe. Velen vonden de tamelijk logge fietsen ook niet meer geschikt. Mede doordat er onvoldoende financiële middelen waren besloot de organisatie achter Bycykler het project na een lange reeks jaren te beëindigen.

Inmiddels zijn er met medewerking van o.a. de gemeente Kopenhagen plannen ontwikkeld voor een nieuw concept huurfiets in Kopenhagen, de ‘gobike’. Daarbij gaat het om zeer moderne lichtgewicht fietsen van aluminium, die uitgerust zijn met een minicomputer. Daardoor kunnen ze o.a. elektronisch worden gereserveerd. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld als pendelfietsen voor inwoners van de stad, maar zouden ook kunnen worden ingezet voor toeristische doeleinden. Door gebruik van de elektronica zouden ze ook gemakkelijk op te sporen zijn, waardoor misbruik beter kan worden bestreden. Van de oude leenfietsen verdwenen er elk jaar tientallen spoorloos. De nieuwe fietsen zullen niet vóór 2014 in de straten van Kopenhagen te zien zijn. Ze zullen voornamelijk bij treinstations worden ingezet en in eerste instantie zal het aantal worden beperkt tot rond de 1.200.

Inmiddels bieden tal van hotels in Kopenhagen gasten de mogelijkheid een fiets te huren. Er is een gezamenlijke voorraad fietsen aangelegd waaruit aangesloten hotels voor hun gasten fietsen kunnen reserveren.Voor contact: Gobike, Banegårdspladsen 5, DK-1570 Kopenhagen V., T +45 2710 7777, info@gobike.dk en www.gobike.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen
Wielrennen als een prof in Denemarken

Als een profwielrenner rondjes draaien over voor ander verkeer afgesloten wegen, begeleid worden door motorrijders die waken over de veiligheid en zonodig hulp kunnen verlenen – en aan het einde van de rit misschien de regenboogtrui om de schouders mogen doen – dat kan allemaal tijdens het evenement UWCT Gran Fondo dat van 10 t/m 12 mei a.s. in en om Kopenhagen en Helsingør wordt gehouden.

UWCT staat voor UCI World Cycling Tour, de officiële wedstrijdreeks van de Internationale Wielren Unie en Gran Fondo is de van oorsprong Italiaanse aanduiding voor grote internationale wielerevenementen. De Gran Fondo die nu in Denemarken plaatsvindt is een evenement voor internationale wielrenners die de sensatie willen ondergaan van het rijden onder omstandigheden zoals bij een wereldkampioenschap. De wedstrijden staan open voor renners van elk niveau. De besten krijgen het recht in september a.s. mee te doen aan de finale van de World Cycling Tour in het Italiaanse Trento.

Elf Deense gemeenten, in samenwerking met o.a. sport- en toeristische organisaties, willen met de Gran Fondo laten zien wat er op dit gebied in Denemarken mogelijk is. Zij hebben zich laten inspireren door het succesvolle WK wielrennen 2011 in Rudersdal en Kopenhagen.

De deelnemers aan de Gran Fondo kunnen kiezen uit een tijdrace over 28 km in de stad Helsingør ten noorden van Kopenhagen op vrijdag 10 mei en een wegwedstrijd over een afstand van 145 km in het gebied van Groot Kopenhagen op zondag 12 mei a.s. De tijdrace heeft begin- en eindpunt bij het bekende kasteel Kronborg aan de Sont. De wegwedstrijd heeft start en finish in het Parkenstadion in de Deense hoofdstad.

Meer informatie: UWCT Gran Fondo Denmark, Hannovergade 8-I, DK-2300 Kopenhagen S., T +45 6063 2258, www.copenhagengranfondo.com. Zie ook www.visitdenmark.nl/fietsen

ETEN & DRINKEN
Kopenhagen telt nu 15 Michelinsterren

De nieuwe Michelingids die onlangs is uitgekomen telt in Kopenhagen vijftien sterren, verdeeld over dertien restaurants. Kadeau is het nieuwste restaurant in de Deense hoofdstad dat een ster mag voeren. Restaurant Geranium kreeg er een ster bij en heeft er nu twee – net zoveel als het bekende noma, dat in 2010, 2011 en 2012 door het vooraanstaande Britse Restaurant Magazine werd uitgeroepen tot ’s werelds beste.

Kopenhagen kan bogen op meer Michelinsterren dan enige andere stad in Scandinavië. De Deense hoofdstad organiseert ook elk jaar Noord-Europa’s grootste en meest pretentieuze eetfestival, Copenhagen Cooking. Het festijn is dit jaar van 23 augustus tot en met 1 september. Vorig jaar trok Copenhagen Cooking meer dan 100.000 belangstellenden.

Meer inlichtingen: Copenhagen Visitor Centre, Vesterbrogade 4A, DK-1620 Kopenhagen K., T +45 7022 2442, touristinfo@woco.dk en www.wonderfulcopenhagen.dk
Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/gastronomie


T +45 Kopenhagens Centre, Vesterbrogade

Bier Festival in Kopenhagen

Van 23 t/m 25 mei a.s. wordt voor de dertiende keer het Bier Festival van Kopenhagen georganiseerd. Het festijn wordt gehouden om de grote diversiteit van de Deense bieren onder de aandacht te brengen. Het evenement vindt plaats in Tap 1 van de voormalige Carlsberg Brouwerij in de voorstad Valby. Ongeveer zeventig bedrijven zullen rond 700 verschillende bieren aanbieden. Het bier kan ter plaatse worden genuttigd samen met diverse hapjes die te koop worden aangeboden.

Het Bier Festival wordt georganiseerd door de Danske Ølentusiaster, de vereniging van Deense Bierliefhebbers. Kaarten voor het evenement zijn op locatie te koop.

Meer info: Danske Ølentusiaster, Kirkeskovvej 1, DK-4660 Store Heddinge, T +45 4582 3400, skeretariat@ale.dk en www.ale.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/gastronomie

FESTIVALS & EVENEMENTEN
Aalborg viert carnaval met engelen en demonen

De Deense stad Aalborg in Noord-Jutland viert van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 mei a.s. weer het jaarlijkse traditierijke carnaval, het grootste in zijn soort van Noord-Europa. Dit jaar staat het feest in Aalborg in het teken van engelen en demonen.

Het spektakel begint vrijdag 17 mei met de muzikale Battle of the Bands, en wordt besloten met een groot feest op de Gammeltorv in het centrum. Zaterdag 18 mei is er kindercarnaval, met o.a. een parade die eindigt in Kildeparken. Op zaterdag 25 mei is er de grote, wervelende carnavalsoptocht door de stad die tenslotte ook Kildeparken als eindpunt heeft. Het festijn in Aalborg trekt altijd duizenden feestgangers uit binnen- en buitenland.

Aalborg is vanaf Schiphol in anderhalf uur te bereiken via een rechtstreekse KLM-vlucht.Meer info: Aalborg Karneval, Hasserisgade 10, PB 1341, DK-9100 Aalborg, T +45 9813 7211, www.aalborgkarnaval.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl.


KIND & GEZIN
Pas ontdekt sprookje van Andersen in Odense te zien

Het in december jl. ontdekte sprookje De Vetkaars van Hans Christian Andersen is voor het eerst publiekelijk te zien in het aan de wereldberoemde sprookjesschrijver gewijde museum in zijn geboortestad Odense op het Deense eiland Funen. Het bij toeval in het provinciaal archief gevonden manuscript van het sprookje ligt nog tot en met 26 mei a.s. in het H.C. Andersen Huis, waar alles om het leven en het werk van Andersen draait.

De Vetkaars is volgens deskundigen vermoedelijk het oudste tot nu toe gevonden sprookje van de grote Deen – waarschijnlijk geschreven tussen 1819 en 1825, toen Andersen (1805-1875) nog geen bekendheid had. Het H.C. Andersen Huis is geopend van dinsdag t/m zondag van 10-16 uur.

In Odense wordt dit jaar voor het eerst een compleet festival aan het werk van Andersen gewijd. Een week lang, van 17-23 augustus a.s., worden allerhande manifestaties in de stad gewijd aan de sprookjesschrijver, zoals toneeluitvoeringen, concerten, lichtshows en stadsrondleidingen. In totaal zullen er rond 250 grote en kleine evenementen zijn, met medewerking van nationale en internationale culturele groepen.

Ook zijn er in Odense deze zomer weer de H.C. Andersenspelen (dagelijks in het Openluchtmuseum, van 17 juli tot 10 augustus) en is er weer de dagelijkse H.C. Andersen Parade (van 29 juni tot 10 augustus in Lotzens Have).

Meer info: www.museum.odense.dk en www.hcafestivals.dk en www.hcandersenparaden.dk Zie ook www.visitdenmark.nl/nl/funen
Dino’s zijn terug – in de Aalborg Zoo!

De dinosauriërs zijn terug – en wel in de Aalborg Zoo in Noord-Jutland. Na een afwezigheid van 65 miljoen jaren kunnen ze worden begroet op een spectaculaire expositie in genoemde dierentuin over de Tyrannosaurus Rex en zijn vrienden.

Er zijn in Aalborg een tiental zorgvuldig nagebouwde dino’s op ware grootte te zien. Ze zijn vervaardigd door het natuurhistorisch Museo del Desierto in Mexico en staan opgesteld op plaatsen die verdeeld zijn over het hele park. De dierentuin geeft bij de replica’s uitvoerige uitleg over de geschiedenis van de uitgestorven dieren en organiseert tijdens de bijzondere expositie tal van activiteiten in relatie met dinosaurërs. De dino’s zijn te zien tot 20 oktober a.s.

Aalborg is vanaf Schiphol in anderhalf uur te bereiken via een rechtstreekse KLM-vlucht.Meer inlichtingen: Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63, DK-Aalborg, T +45 9631 2929, info@aalborgzoo.dk en www.aalborgzoo.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk

KUNST & CULTUUR
Deens Kunstmuseum zet schijnwerpers op graffiti

Museum ‘Kunsten’ in Aalborg in Noord-Jutland vraagt in een expositie die tot 16 juni a.s. duurt aandacht voor graffiti als kunstvorm. Het wil daarmee onder meer de grote spanwijdte tonen die binnen de graffitikunst voorkomt. Meer dan honderd Deense graffitikunstenaars laten zien op de tentoonstelling hoe de ontwikkeling van deze kunstvorm de afgelopen dertig jaar in Denemarken is geweest.

Voor veel jongeren is graffiti volgens deskundigen de ingang naar een artistiek, visueel universum. Het museum in Aalborg gaat daarom op bezoek bij scholen en jeugdverenigingen, waar via workshops gewerkt wordt aan legitieme platforms voor creatieve ontplooiing en wordt geprobeerd jongeren te weerhouden van vernielingen in de openbare ruimte door het spuiten van graffiti.

Aalborg is vanaf Schiphol in anderhalf uur te bereiken via een rechtstreekse KLM-vlucht.Info: Kunsten, Kong Christians Allé 50, DK-9000 Aalborg, T +45 9982 4100, kunsten@aalborg.dk en www.kunsten.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl.
Kerteminde viert jubileum met 250 jaar kunst

Het stadje Kerteminde, in het noordoosten van het Deense eiland Funen, viert zijn 600-jarig bestaan met een grote expositie waarin kunst worden getoond met de stad als motief. De tentoonstelling vindt plaats in het Johannes Larsen Museum en is nog te bewonderen tot 14 juli a.s. Kerteminde heeft jarenlang een zeer bloeiende kolonie van kunstenaars binnen zijn grenzen gehad, van wie Johannes Larsen een van de bekendste is. Het ging daarbij vooral om een groep schilders, die zich ‘Fynbomalerne’ noemden – ‘de schilders van Funen’. Velen van hen legden beelden vast van Kerteminde, dat door Johannes Larsen werd gezien als het ‘mooiste kleine stadje van de wereld’. Het eenvoudige dagelijkse leven stond in de werken veelal centraal.

Johannes Larsen woonde lange tijd in de villa Møllebakken in Kerteminde, waar hij in 1961 op 93-jarige leeftijd overleed. In het huis is nu het Johannes Larsen Museum gevestigd.

Meer informatie: Johannes Larsen Museum, Møllebakken 14, DK-5300 Kerteminde, T 45 6532 1177, johanneslarsenmuseet@ostfynsmuseer.dk en www.johanneslarsenmuseet.dk www.visitdenmark.nl/funen
Eremitageslot bij Kopenhagen gaat open

Met ingang van 1 juli a.s. is het mogelijk het koninklijke Eremitageslot in Klampenborg ten noorden van Kopenhagen te bezoeken. Het is een in het begin van de achttiende eeuw door de Deense hofbouwmeester Lauritz de Thurah in barokstijl ontworpen jachtslot in het park Jægersborg Dyrehave - tegenwoordig een populair gebied voor wandelaars en picknickers.

De Thurah liet het slot bouwen voor de toenmalige koning Christian VI. Er werden vroeger regelmatig banketten gehouden na koninklijke jachtpartijen in Jægersborg Dyrehave. Een bijzonderheid was ooit dat er een installatie was waarmee vanuit de keuken door het plafond een grote tafel kon worden opgehesen naar de eetzaal op de eerste verdieping. Dan konden de gasten daar ‘en ermitage’ – in eenzaamheid – genieten van de maaltijd. Het jachtslot ontleende daar zijn naam aan. Maar al snel verdween de installatie omdat deze niet voldeed.

De toegang tot het kasteeltje is beperkt en alleen mogelijk met een rondleiding. Reserveren is vereist. Dat kan vanaf half mei a.s., als ook de prijs ervan bekend zal zijn.Info: Eremitageslottet, Dyrehaven 4, DK-2800 Lyngby, www.eremitageslottet.dk Reserveren: T 45 3392 7087 (werkdagen 10-14 uur). Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen
Nieuw Scheepvaartmuseum Helsingør opent 29 juni

Het nieuwe spectaculaire nationale Scheepvaartmuseum van Denemarken in Helsingør, ten noorden van Kopenhagen en aan de Sont, gaat op zaterdag 29 juni a.s. open. Het vervangt het onlangs gesloten Handels- en Zeevaartmuseum dat was gevestigd in kasteel Kronborg. Het nieuwe museum is voor een belangrijk deel ondergronds gebouwd rond het voormalige Droogdok 1 in de haven van Helsingør en wordt door velen een architectonisch en bouwkundig wonder genoemd. Met de bouw is een bedrag van omgerekend ongeveer 40 miljoen Euro gemoeid. Het gebouw is ontworpen door de Deense Bjarke Ingels Group (BIG). De exposities zijn ontworpen en ingericht door het Nederlandse architectenbureau Kossmann.dejong in Amsterdam. Het nieuwe museum wil vooral de vooraanstaande rol van Denemarken door de eeuwen heen als zeevarende natie onderstrepen. Dat zal onder meer gebeuren door een groot aantal uiterst geavanceerd interactieve technische middelen.

Het oude Handels- en Zeevaartmuseum in kasteel Kronborg, waar Shakespeare zijn Hamlet situeerde, had te weinig mogelijkheden voor de toekomst, mede doordat het gebouw op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO staat en daardoor gehouden is aan strenge regels. Lange tijd is er een heftige strijd geweest over de plaats van het nieuwe museum. Daardoor heeft het gehele proces rond de bouw ongeveer tien jaar geduurd.

Sinds 2 juni 2012 is er in de haven van Helsingør ook een stalen sculptuur te bewonderen, genaamd 'Han (letterlijk: Hij), de mannelijke tegenhanger van het beeldje van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. Opmerkelijk aan het beeld is dat het is voorzien van een hydraulisch mechanisme, dat ervoor zorgt dat de ogen van ‘Han’ eenmaal per uur een onderdeel van een seconde worden gesloten, om daarna weer zestig minuten open te blijven.Zie www.maritimemuseum.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen

Museum Louisiana kijkt terug op Yoko Ono

Het Deense museum voor moderne kunst Louisiana in Humlebæk aan de Sont wijdt deze zomer een expositie aan Yoko Ono, de in Japan geboren Amerikaanse artieste, muzikant en vredesactiviste die getrouwd was met de Britse popster John Lennon. Yoko Ono is onlangs tachtig jaar geworden en nog steeds zeer actief. Louisiana kijkt in de expositie die als naam draagt ‘Yoko Ono – Half-a-Wind Show’ uitgebreid terug op haar opmerkelijke loopbaan.

Een leven dat begon met klassieke werken in de zestiger jaren van de vorige eeuw en evolueerde via o.a. performance art, dichtkunst, fotografie, tekenen, muziek en niet te vergeten acties voor de vrede.

De expositie in Louisiana duurt tot 15 september a.s.Meer informatie: Museum Louisiana, Gammel Strandvej 13, DK-3050 Humlebæk, T +45 4919 0719, www.louisiana.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen
ARoS Museum toont schatten Deense Gouden Eeuw

Het ARoS Museum in de Deense stad Aarhus toont van 18 mei tot 20 oktober a.s. de expositie ‘Goud, schatten uit de Deense Gouden Eeuw.’ Dat was overigens een periode die maar een halve eeuw duurde, van 1800-1850. Het was wel een tijd waarin vele meesterwerken tot stand kwamen en ARoS toont er daar een flink aantal van. Vooral fraaie maritieme vergezichten en indringende portretten.

De Gouden Eeuw bracht Denemarken grote schilders, maar ook beeldhouwers, ontwerpers, musici, de theoloog Søren Kierkegaard (wiens 200ste geboortedag dit jaar wordt gevierd), de choreograaf Bournonville, de schrijver Hans Christian Andersen en de dichter en historicus Grundtvig. Ook deze facetten worden in het museum uitvoerig belicht.

Informatie: Kunstmuseum ARoS, Aros Allé, DK-8000 Aarhus, T +45 8730 6600, info@aros.dk en www.aros.dk www.visitdenmark.nl


VIKINGJAAR 2013
Grote internationale tentoonstelling VIKING opent 22 juni a.s.

Op 22 juni a.s. gaat de expositie VIKING open in het Kopenhaagse Nationalmuseet. Het wordt de grootste internationale expositie over de Vikingen die het vooraanstaande museum in twintig jaar heeft gehouden. De expositie is te bewonderen tot 17 november a.s. Er worden aan de Vikingen gerelateerde voorwerpen getoond uit in totaal twaalf landen in Europa. Er zal onder meer een 37 meter lang en vier meter breed wrak van een oorlogsschip van de Vikingen te zien zijn dat in de jaren 1996/’97 in de Roskilde Fjord op het Deense eiland Seeland is opgegraven. Het schip kon rond honderd man vervoeren.

De spectaculaire tentoonstelling, die te zien zal zijn in de meer dan 1000 m² grote Egmonthal van het museum, zal de Vikingen onder meer tonen als strijders en veroveraars, maar ook als handelaars en cultuurdragers. Daarmee hoopt het museum een gevarieerder beeld van de Vikingen te kunnen laten zien dan dat tot nu toe is getoond.

De bijzondere tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking van Nationalmuseet met het British Museum in Londen en het Museum für Vor- und Frühgeschichte in Berlijn. De expositie zal in 2014 in Londen en in 2015 in Berlijn te zien zijn.Meer informatie: Nationalmuseet, Frederiksholms Kanal 12, DK-1220 Kopenhagen K., T +45 3313 4411, www.natmus.dk en www.visitdenmark.nl/vikingen
Vikingschip van Ladby wordt nagebouwd

Vrijwilligers zijn momenteel druk in de weer om een getrouwe kopie te bouwen van het Vikingschip waarvan de overblijfselen in 1935 in Ladby bij Kerteminde op het Deense eiland Funen werden gevonden. Het betrof resten van een schip dat gebruikt was om een Vikinghoofdman te begraven – samen met een aantal kostbaarheden en dieren (paarden en honden) die in zijn bezit waren geweest. De resten van het schip van Ladby en zijn inhoud worden nu bewaard in een bescheiden museumgebouw en trekken jaarlijks talrijke bezoekers.

De vrijwilligers, die lid zijn van het Ladby Skibslaug (een soort gilde) hopen de kopie van het schip gereed te hebben als later dit jaar de feestelijkheden ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de stad Kerteminde van start gaan.

Meer informatie: Østfyns Museer, Vikingevej 123, DK-5300 Kerteminde, T +45 6532 1667, vikingemuseet@ostfynsmuseer.dk en www.visitdenmark.nl/vikingen

VERVOER & VERBLIJF
Tivoli opent duurste suite van Denemarken

Het amusementspark Tivoli in Kopenhagen heeft de duurste hotelsuite van Denemarken geopend. Het is de suite Louise in Hotel Nimb, waar voor een verblijf van één nacht 45.000 DKK (ofwel ongeveer € 5.500 moet worden afgerekend. Voor dit bedrag krijgt de gast onder meer de beschikking over drie slaapkamers met king size bedden, drie badkamers, een keuken met een bijbehorende eetkamer die plaats biedt aan acht personen en een zitkamer met open haard. Er kan een beroep worden gedaan op een kok voor het gereedmaken van het ontbijt en op een persoonlijke assistent, die bijvoorbeeld de kleding strijkt en perst. In de 300 vierkante meter grote suite kan gebruik worden gemaakt van een iPad en hoogwaardige audio- en videoapparatuur, staan de lievelingsbloemen van de gast klaar, evenals goede wijnen, die desgewenst op het 60 m² grote balkon kunnen worden opgedronken. Het balkon ziet uit op de tuinen van Tivoli. Gasten worden met een privé limousine van de luchthaven gehaald en teruggebracht. De prijs van de suite ligt iets boven die van de suites van het zojuist geheel gerenoveerde hotel d’Angleterre in Kopenhagen, dat op 1 mei a.s. heropent.

Hotel Nimb zegt dat er een duidelijke markt is voor dit soort luxe aanbiedingen. De eerste reserveringen zijn al binnen. ‘Tivoli is per slot van rekening een van de meest onvergetelijke plekken ter wereld’, zegt general manager Christophe Delabarre van Hotel Nimb.

Tivoli viert dit jaar het 170-jarige bestaan en ligt nabij het Centraal Station van Kopenhagen.Info: Hotel Nimb, Bernstorffsgade 5, DK-1577 Kopenhagen, T +45 8870 0000, info@nimb.dk www.nimb.dk en www.visitdenmark.nl/kopenhagen
Kopenhagen krijgt ’s werelds kleinste hotel

Op 1 juni a.s. gaat in het centrum van Kopenhagen ’s werelds kleinste hotel open. Het is Hotel Central, dat één kamer telt en aan de Tulinsgade boven een klein koffiehuis is gelegen, het Central Café. Dit telt vijf zitplaatsen. Er wordt door het Coffee Collective kwaliteitskoffie geschonken.

Gasten van Hotel Central kunnen rekenen op verse bloemen en fruit op hun kamer. Maar ook op een ruime en comfortabele badkamer, een luxueus bed, een flatscreen tv en een minibar.

De prijs van een overnachting bedraagt omgerekend € 170, inclusief ontbijt dat wordt geserveerd in het om de hoek gelegen Granola Café.De Tulingade ligt vlakbij het meer Skt. Jørgens Sø, waar het Tycho Brahe Planetarium is gevestigd. Dit is ook dichtbij Tivoli.

Meer info: Hotel Central & Café, Tulinsgade 1, DK-1618 Kopenhagen, tel. +45 26150186, oprichter en eigenaar dhr Leif Thingtved leif@granola.dk

Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen
Noot voor de redactie, voor publicatie:
Meer informatie over vakantieland Denemarken via de officiële toerismeorganisatie: VisitDenmark, tel. 071 5211 544 (ma/wo/vr van 09u30-12u00), e-mail denemarken@visitdenmark.com, www.visitdenmark.nl. Facebook: www.facebook.com/denmark. Twitter: @VisitDenmarkNL
Noot voor de redactie, NIET voor publicatie:
Contactpersoon voor de pers
Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager Nederland, Tel. 071 5233337, E-mail: rl@visitdenmark.com
Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.
Nieuws en inspiratie
Meer nieuws, informatie en inspiratie over vakantieland Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers. Volg ons ook op Twitter: @VisitDenmarkNL
Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als reisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Italië, de Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina