Vissen in de binnenstad van Utrecht 16-01-2016Dovnload 11.04 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte11.04 Kb.
Vissen in de binnenstad van Utrecht 16-01-2016

De eerste visdag van het jaar 2016 is alweer geweest. Deze keer viste de roofvisgroep in de binnenstad van Utrecht.

Diverse wateren stonden op het progamma voor deze dag.
Deze visdag werd samen met Lahr hengelsport georganiseerd, dat gevestigd is op het Smaragdplein in de wijk Hoograven.
Lahr hengelsport is al jaren een begrip in en om Utrecht. Deze winkel heeft jaren op de Springweg gezeten, maar door de vele verbouwingen in de binnenstad is die daar weg gegaan.

Begin 2010 is er een nieuwe start gemaakt op het Smaragdplein in de wijk Hoograven met een nieuwe eigenaar, Peter Edelbroek. Maar de naam en kwaliteit zijn hetzelfde gebleven

De redenen voor deze locatie zijn de goede bereikbaarheid en het gratis parkeren in de wijk.

De winkel biedt een ruim assortiment aan diverse takken van vissen, zoals karpervissen, witvissen, roofvissen, enz. Kortom, als je deze zaak binnen loopt zie je meteen dat het een allround winkel is met diverse bekende top merken.

De zaak bestaat uit twee verdiepingen. Boven vindt men vooral shelters, bedchairs, stoelen, kleding en alles wat een visser in deze moderne tijd nodig heeft. Beneden vindt men karper-, witvis-, roofvis materiaal, verschillende soorten aas en hengels. Teveel om op te noemen en zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. "De koffie staat klaar"


We verzamelden deze eerste visdag van het jaar dan ook in de winkel van Peter, die speciaal voor ons al om acht uur open was gegaan. Voor vandaag hadden zich vijftien vissers aan gemeld. Toen Peter aankwam bij zijn winkel, stonden al de eerste roofvissers in het donker voor de deur te wachten. Onder het genot van een bakje koffie en wat lekkers was het meteen een drukte van jewelste.

Wat bij praten over het vissen van de afgelopen tijd, kijken en praten over het kunstaas wat in de winkel aanwezig was en over het visprogramma van deze dag.


De snoekvissers konden kiezen uit een ruim scala van pluggen en shads, hengels, molens of ander roofvis materiaal van de bekende merken. Je zou bijna vergeten dat er vandaag ook nog gevist moest worden.

Nadat Rob de route en het programma had uitgelegd, kon de eerste visdag van 2016 van start gaan.Zo begonnen we bij de Vaartsche Rijn. Dit ligt namelijk op loopafstand van de winkel en vanuit daar liepen we richting de Stadsingel, stukje Kromme Rijn en langs de Oude Gracht, waar de muziek van David Bowie werd afgespeeld op het orgel van de Dom als ode aan overlijden.

Om 13.00 uur werd er gezamenlijk gegeten in een snackbar, vlak bij de visroute, om even bij te komen van de ochtend sessie. Het gesprek ging al gauw of er wat gevangen was. Robert Jan had een snoekbaars uit de Singel en Rob een baars uit de Vaartsche Rijn. Voor de rest was er nog niets gevangen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De gezelligheid en saamhorigheid zijn op zo’n visdag ook wat waard en daar doe je het als roofvisgroep toch voor. Uitgerust en lekker gegeten kon de visdag weer vol goede moed verder gaan.


Een kleine groep wilde zijn geluk even in de wijk Lunetten proberen. Zij kozen voor het fort Lunetten en het Inundatie Kanaal, wat vanaf het fort door de wijk heen loopt.

Uiteindelijk slaagde Elian erin om een snoek te vangen, maar deze schoot al snel los. Jammer.
De rest probeerde zijn geluk op de Kromme Rijn en de Singels. Aan het einde van de dag is er dan toch nog actie, wanneer Ed beet krijgt.

Zijn slip werd er hoorbaar doorheen getrokken en na wat drilwerk kwam er een mooie snoek naar boven. Zij mocht er zeker zijn: 99 cm lang! Dit maakte de dag van Ed helemaal goed. Gevangen op een shadje van nog geen vijf cm met een drie grams loodkopje.Deze dag lagen de vissen passief op de bodem, waardoor er ook veel ongewenste bijvangsten waren, zoals een bureaustoel, kettingslot, vuilniszakken en takken.


Rond 16:00 uur verzamelden de vijftien roofvissers zich weer bij Lahr Hengelsport. Hier werd onder het genot van een hapje en een drankje de dag door genomen.

Foto's werden bekeken van Ed met zijn snoek en besproken hoe en waar gevangen. Ook werd er gesproken over alle andere bijvangsten.Inmiddels was het donker geworden, waarna iedereen met een goed gevoel huiswaarts ging en terug konden kijken op een gezellige visdag.
Al met al een geslaagde eerste visdag van het jaar 2016. Met dank aan Lahr hengelsport uit Utrecht.

Rob van Maarseveen
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina