Visserijdagen Workum, de vis wordt duur betaalt.!Dovnload 4.96 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte4.96 Kb.
37e Visserijdagen Workum, de vis wordt duur betaalt.!
Harde wind , weinig zon en hoge golven daar hadden de vissers de afgelopen week mee te maken. Het zetten van de netten gaat meestal wel maar tijdens het halen van de netten werd er veel van de schippers en hun bemanning gevraagd.

De stevige wind zorgde er ook voor dat de vissers geen grote partijen vis konden aanbrengen. Immers, ze zochten de kust op om enige luwte te vinden.

Echter de winnaar van de Breilepel, Aalt van den Hul uit Kampen met de botter KP 41 haalde veel vis en veel krabben uit zee. Hij viste in het gebied rond Stavoren.

Aalt kreeg de prijs uitgereikt van locoburgemeester Sjors Eiling, die namens de gemeente Nijefurd voor de laatste keer de prijs uitreikte en de borrel voor zijn rekening nam. Hij sprak daarbij de wens uit dat dit prachtige gebeuren onder de vlag van de nieuwe gemeente nog vele jaren vanuit Workum georganiseerd wordt.


Dat er geen averij is geweest heeft mede te maken met de goed uitgeruste vissersschepen. Dat was ook de boodschap van de Commissie die de keuring voor het best verzorgde visserschip voor haar rekening had genomen. .Volgens deze Commissie hadden alle 29 deelnemende schepen wel een prijs verdiend.

De uiteindelijke winnaar van het best verzorgde visserschip werd Jelle Kapteijn uit Urk met zijn schouw UK 118.

Onder de vissers wordt ook de kanjerprijs uitgereikt, dit jaar ging deze naar de bemanning van de LE 50 die een prachtige karper had gevangen van 13 pond. Deze leefde nog en na het wegen is de karper weer netjes in het IJsselmeer terug gezet. Een goede tweede werd de KP 41 met een snoekbaars van 10 pond.

Minder vis dan in 2009 maar wel goede prijzen op de afslag van woensdag en zaterdag. Dit lukt natuurlijk alleen maar door de grote inzet van de aanprijzer/visverkoper Doede Bleeker, die er altijd een groot feest van maakt.


Breilepelklassement
1. Aalt van den Hul, botter KP 41 359 punten

2. Jan W. Stofberg, Lemmeraak EH 17 171 ,,

3. Ben Loohuis, Lemmeraak LE 50 160 ,,
Meest gevangen vis
1. Aal van den Hul KP 41 326 pond

2. Jan W. Stofberg EH 17 144 pond

3. Bennie Postma LE 8 135 pond

3. Martin Tanis WON 119 135 pondWilt u meer informatie , neem dan contact op met Karel Helder, voorzitter visserijvereniging Workum. Tel. 0653503740De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina