Vlaams parlement ₪ schriftelijke vragen kris peetersDovnload 6.52 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte6.52 Kb.
vlaams parlement

schriftelijke vragenkris peeters

vlaams minister van openbare werken, energie, leefmilieu en natuur

Vraag nr. 143

van 30 november 2005van margriet hermans


Kanaalbruggen Dessel-Schoten - Werken
In de buurt van Beerse en Rijkevorsel is men bezig met het heraanleggen van een aantal bruggen over het Kanaal Dessel-Schoten.
Momenteel is Brug 6 in Beerse afgesloten. De werken gaan hier van start om de brug van een nieuw hydraulisch systeem te voorzien.
Ook via Brug 8 en via het kruispunt in Vlimmeren is geen verkeer mogelijk. Brug 8 is totaal vernieuwd maar het wegdek moet nog heraangelegd worden en dit kan nog een maand duren. Als de brug dan toch opnieuw gebruikt kan worden, blijft er verkeershinder omdat er fietspaden aangelegd worden van en naar Malle. Deze werken zijn aangevat in september 2004 en zullen vermoedelijk duren tot augustus 2006. De tweede fase is nu bezig.
Op Brug 7 geldt éénrichtingsverkeer door de omleidingen naar aanleiding van de werken in het centrum van Rijkevorsel. Het Sas, dit is de brug in St.-Jozef Rijkevorsel, ligt op de verbindingsweg tussen Rijkevorsel en Vlimmeren. Aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg in Vlimmeren is men aan het werken, zodat ook van die kant geen verkeer mogelijk is. Zo moet men omrijden langs Brug 5 via Merksplas, waar ook werken bezig zijn in het centrum en het zware verkeer omgeleid wordt.
De verkeershinder duurt al verschillende maanden en het wordt nog moeilijker in de nabije toekomst. De dienst bevoegd voor de waterwegen had nochtans de belofte gedaan de werken aan Brug 6 pas te starten als Brug 8 volledig af was.


  1. Worden de werken aan Brug 6 alsnog uitgesteld tot de werken aan Brug 8 gefinaliseerd zijn, teneinde de toestand van het verkeer niet te verergeren en de bereikbaarheid van de bedrijven te garanderen?
  1. Wanneer zullen de werken aan Brug 8 gefinaliseerd zijn?
  1. Hoelang duren de werken aan Brug 6?

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina