Vlaamse cyclocross cup trofee het laatste nieuws reglement seizoen 2015 – 2016Dovnload 12.81 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte12.81 Kb.

VLAAMSE CYCLOCROSS CUP

TROFEE HET LAATSTE NIEUWS
REGLEMENT SEIZOEN 2015 – 2016
Categorie nieuwelingen + 1° jaars nieuwelingen


Voorwoord :

Wat doet de VCC : een overkoepelend orgaan (dat los staat van Wielerbond Vlaanderen), is een regelmatigheidscriterium in Oost- en West-Vlaanderen voor renners aangesloten bij een door de UCI erkende wielerbond voor de renners uit de cat B , C en D of een dagvergunning in de cat D. Hiertoe stelt de VCC een reglement voor de renners op, waarbij de voorwaarden worden bekendgemaakt om in aanmerking te komen voor het eindklassement en de daaraan verbonden prijzen.

Door deel te nemen aan wedstrijden binnen de Vlaamse Cyclocross Cup, aanvaardt de renner de regels, het reglement is niet betwistbaar.
Wat doet de VCC NIET : Het bestuur van de VCC is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen tijdens één van de wedstrijden van de VCC. De startorde wordt bepaald door WBV en niet door VCC.

Inschrijvingsgeld, prijzen per categorie in de wedstrijden worden bepaald door WBV en niet door VCC. Startlijst en uitslag worden opgemaakt door WBV en is bindend voor het opstellen van het eindklassement van de VCC na publicatie op de website van WBV.

Parkeergelegenheid, materiaalposten, parcours enz worden aangelegd door de plaatselijke organisator en niet door VCC, die enkel maar tips ter verbetering kan en mag doorgeven.

De kalender wordt opgesteld door WBV en niet door VCC.


 1. De Vlaamse Cyclocross Cup is een regelmatigheidscriterium voor renners aangesloten bij een door de UCI erkende wielerbond, in de categorie nieuwelingen

 2. De wedstrijden gaan door zowel in Oost- als in West-Vlaanderen. Er zijn nooit 2 inrichtingen van de VCC op dezelfde dag. Alle inrichters hebben de categorieën: elite zonder contract en beloften, juniores, nieuwelingen, amateurs en masters A, masters B en masters C, in de periode september 2015 tot januari 2016

 3. De deelnemende inrichters vinden we terug in de kalender van het seizoen 2015 – 2016.

 4. Per wedstrijd ontvangt iedere gestarte deelnemer 15 punten voor zijn aanwezigheid, dit zijn de zogeheten startpunten.

 5. Bij de 2de doortocht aan de aankomstlijn is er de QM tussensprint, er zijn respectievelijk 3, 2 en 1 punt te verdienen voor de 1ste, 2de en 3de die over de aankomstlijn doorkomt. De punten van die tussensprint worden opgenomen in een apart klassement waarbij de overwinnaar op het einde van het seizoen een pakket QM-producten ontvangt. De punten van de tussensprint worden ook bijgevoegd bij de punten van het eindklassement . 1. De winnaar van een wedstrijd krijgt 30 punten, de tweede 25 punten, de derde 22 punten, de vierde 21 punten, de vijfde 20 punten enz… de 23e renner krijgt 2 punten, de 24e tot en met de laatst geklasseerde renner krijgen allen 1 punt.
 1. Alle gereden wedstrijden in het kader van de VCC worden opgenomen in het klassement.

Om in het klassement te worden opgenomen dient men minimaal aan 15 wedstrijden deel te nemen

 1. Per deelgenomen wedstrijd ontvangt men op het einde van het seizoen nog 5 bonus punten, vb: wie 17 wedstrijden gereden heeft ontvangt 17 x 5 = 85 bonus punten, wie 10 wedstrijden gereden heeft ontvangt 10 x 5 = 50 bonus punten.

 1. Voor de finalewedstrijd in Assenede zijn dubbele punten te verdienen, zowel startpunten als wedstrijdpunten .

 2. Indien een renner verplicht is te starten in het kampioenschap van zijn provincie, en daar ook effectief deelneemt, terwijl er in een andere provincie een wedstrijd van de VCC doorgaat, wordt er gerekend alsof hij wel aan deze wedstrijd zou hebben deelgenomen. Hij of zij krijgt 25 wedstrijdpunten op voorwaarde dat hij of zij in de officiele uitslag op de website van WBV is opgenomen, deze tellen mee voor het bepalen van de bonuspunten aan het eind van het seizoen

 3. Er zullen afspraken gemaakt worden met de afgevaardigden WBV in beide provincies, zodat de uitslag steeds op een uniforme manier wordt opgemaakt.
 1. Alle gewonnen punten in de diverse wedstrijden worden samengeteld met de

bonuspunten en QM tussensprint punten voor het opmaken van het eindklassement

 1. Bij gelijke stand in het eindklassement krijgt de renner met de meeste deelnames voorrang. Bij verdere gelijke stand is de aankomstvolgorde in de laatste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium bepalend.

 2. De gewonnen prijs dient te worden afgehaald op het eindfeest van de Vlaamse Cyclocross Cup op vrijdag 26 februari 2016 in “De Vier Seizoenen” op het Provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke. De prijs dient door de renner persoonlijk te worden afgehaald. Prijzen die niet worden afgehaald op deze avond blijven eigendom van de organisatie.

 3. Prijzen die niet worden uitgereikt omdat er onvoldoende geklasseerde renners zijn in een bepaalde categorie, blijven ook eigendom van de organisatie.

x x x x x x x

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina