Vleermuis torpedeert HoutmanpadDovnload 4.38 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte4.38 Kb.
Door John Oomkes 19 september 2013 6:58 , Laatste update : 19 september 2013 6:58

Vleermuis torpedeert Houtmanpad

HAARLEM - Vleermuizen in het bos van landgoed Duinvliet lijken de komst van een breed snelfietspad langs het Houtmanpad definitief onmogelijk te maken.

Burgemeester pleit voor herbezinning bij voorstanders

De Raad van State heeft woensdagmiddag bepaald dat alle bomen in het gebied langs de Brouwersvaart van essentieel belang zijn voor de beschermde dieren en daarom niet zonder meer mogen worden gekapt.

De uitspraak is een forse streep door de rekening van de nieuwe wethouder Lukas Mulder (GroenLinks, groen en verkeer). Hij nam de portefeuille over van zijn, vlak voor het zomerreces opgestapte voorganger Rob van Doorn.

Mulder was gisteren op werkbezoek en niet in staat te reageren. Burgemeester Bernt Schneiders vindt na de nieuwe uitspraak dat het bestuur zich moet herbezinnen op de asfaltering van het Houtmanpad.

Bernt Schneiders: ,,De wens het pad om te toveren in een snelle fietsverbinding komt uit de hoek van liefhebbers van milieu en natuur, en kreeg de uitdrukkelijke steun van GroenLinks en de Fietsersbond. Ik kan me niet voorstellen dat juist zij de biotoop van deze kolonie vleermuizen in gevaar zouden willen brengen. Ik vind dat we beter kunnen stoppen met dit plan, omdat het niets oplevert. Lukas Mulder moet maar zien of er nog alternatieven zijn.’’

Stichting Behoud Houtmanpad wil snel stopzetting van het pad.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina